Care-ai semnat în fals scrisoarea?


lilica suceavaLa sediu, Valentin Repercursionescu strigă răgușit la colegii de partid, fluturînd o scrisoare. E agitat. Pe frunte îi curge un strop de transpirație, gata – gata să-i ajungă pe nas. Are într-o mînă scrisoarea și în alta o pamblică roșie, primită ironic în Parlament de la opoziție. Tremură de nervi.
– 45 au semnat, șefu’. 45. Pentru mine au semnat. Uită-te la listă, numai unul și unul. M-au batjocorit toți nemernicii degeaba.
– N-o mai flutura, Repercursionescule, c-o rupi! Doamne, zici că ești coana Joițica care și-a găsit misiva rătăcită de amor. Dă-ncoa!, ordonă șefu’ numit Teleormăneanu. A, spune bucuros, luminîndu-se în timp ce citește, a semnat și ăla mare de la Cluj. E bine, e bine. Vedeți, bă, că se poate?
– Sefu’, da’ cine-i coana Joițica, dacă nu vă supărați? E de-a noastră?, îndrăznește unul din rîndul doi, ținîndu-se de un genunche.
– Ei, așa-i că habar n-ai? Dacă n-aș fi io, v-ar mînca păduchii. Una, tolomacule, pe care ar fi trebuit s-o știi dacă tot ai fost ministru peste învățămînt.
– Ai văzut ce deștept e!?, strigă admirativ un obscur din spate, ascunzîndu-și timid chipul după malacul din față. Și spun dușmanii că … E hoț, continuă în șoaptă, dar contează? Păi, ia să văd, care dintre noi știe cine e coana Joițica?
Între timp, la televizorul uriaș, așezat pe un perete tapetat cu steagurile partidului, apare un tip uscățiv.
– Ia, ia, liniște!, ridică tonul Boss, răsucindu-și mustața. E chiar ăla de la Cluj. La fix vine declarația lui de susținere. Chiar înainte să vă duceți la Neamț.
– Ce scrisoare?, se aude o voce rece din televizor. Eu n-am semnat nici o scrisoare. Universitatea noastră nu se amestecă în susțineri politce.
În sală se lasă o liniște de mormînt. Valentin Repercursionescu ridică, tremurînd, pamblica care căzuse pe jos. Teleormăneanu aruncă fulgere din ochi și, cu un gest scurt, ridică scrisoarea deasupra capului.
– Care pizda mă-tii…?
– Io, Boss, mărturisește cel care întrebase de Joițica. Am zis că mă cheamă tot ca pe ăsta de la Cluj și… Ne-ați spus că putem.
În sală nu se mai respiră. Toți, cu mic cu mare. și-au băgat capetele între umeri, așteptînd să cadă pedeapsa capitală asupra falsificatorului.
– Vino-ncoa, deșteptule, îl pupă pe frunte Boss. Ești genial, tizule, genial. Nu degeaba avem același nume de botez. Să-mi spui ce contract să-ți dau drept premiu, Ați văzut, tolomacilor, cum se dovedește loialitatea față de partid și de mine?, strigă la cei din sală care, de parcă ar avea un buton, se ridică în picioare în aceeași clipă și aplaudă frenetic.
(Acesta este un pamflet)
Ps. Povestea este inventată pornind de la scrisoarea celor 45 de rectori care au trimis o scrisoare de susținere a lui Valentin Popa,  propus Ministru al Educației (rector și  universitar cu grave deficiențe de exprimare) și de la faptul că, deși apare pe așa zisa scrisoare și semnătura rectorul Pop de la UBB Cluj, acesta neagă că ar fi semnat.


Categorii:Uncategorized

1 răspuns

  1. Ce indivizi jalnici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: