Se dau cărțile pe față


Stăm și hăhăim pe rețelele sociale, apoi bârfim cu voace joasă la serviciu, să nu ne audă șefii, în timp ce mai mult de jumătate din populația cu drept de vot se hrănește hipnotizată cu manipulările grosolane emise de televiziunile a doi infractori dovediți. Opoziție nu avem, societatea civilă se ia după petarde gen referendumul pe familie, alăptatul în public sau cum ne fură ungurii Ardealul iar singurele dezvăluiri sau comentarii mai acide vin din partea unei mâini de jurnaliști. Consecința? Dosare capitale, ale lui Dragnea, Tăriceanu, Ghiță, Oprea, Șova și alții de același calibru se reiau de la zero, guvernul PSD face Justiția zdrențe și-și mătură zoaiele cu ea iar premierul și miniștrii mistifică realitatea economică de îngheață apele, știind că nu-i poate verifica nimeni atâta vreme cât statisticile oficiale sunt o sumă de erori.

Și dacă gogorițele guvernamentale, oricât de umflate – vezi minciunile premierului cu privire la comisioanele bancare sau despre „randamentul” pilonului I de pensii, care nu investește vreun leu undeva – pot fi înghițite de o (prea mare) parte a populației, realitatea a lovit executivul mai rău decât uraganul Harvey în Statele Unite. Guvernul nu mai are bani să plătească Armata! Asta după ce și-a asumat în gura mare, ca să-i smulgă afirmații admirative lui Trump, angajamentul de a cheltui 2% din PIB pentru susținerea și înzestrarea apărării naționale. Ca să aflăm adevărul, a fost suficientă o „scurgere”, materializată printr-un anunţ al Ligii Militarilor Profesionişti – un ONG care şi-a informat pe WhatsApp membrii că anumite plăţi vor întârzia pentru ca subiectul să intre în atenţia presei – care a cerut explicaţii la MApN. Ministerul a publicat un comunicat în care se arată că normele de hrană, chiriile şi contribuţiile la buget nu vor fi achitate la timp luna aceasta. A urmat apoi circul cu „greșelile de comunicare”, demisia ministrului și asigurări din partea premierului și a ministrului de finanțe, că sunt bani destui, dar că trebuie mutați de la alte capitole. De la bocanci, ceaiuri sau prezervative, pot să presupun orice, fiindcă – evident – nu au spus de unde.

Dar în aceeași zi, premierul s-a întâlnit cu reprezentanții FMI și ai Băncii Mondiale la București. Chipurile ca să-i certe că au greșit previziunile pentru România în ultimul an. Experții economici spun însă cu totul altceva: că României îi lipsesc până la sfârșitul anului cel puțin 15 miliarde dolari pentru a contrabalansa deficitul uriaș produs de așa zisul program minune, care a bulversat întreaga economie națională. Salariile bugetarilor, pensiile (între care cele speciale pentru 10% dintre pensionari înghit jumătate din fondul total), angajamentele de înzestrare ale Armatei și toate celelalte obligații asumate de stat prin lege nu pot fi acoperite de accizarea pentru a n-a oară a combustibililor sau a apei minerale, Și nici de alte măsuri asemănătoare. Disperarea guvernamentală nu vor duce decât la creșterea taxelor, inflație și adâncirea haosului în care au aruncat țara o mână de infractori deciși să facă orice ca să scape de pușcărie.

Inclusiv să determine, pe căi numai de ei știute, pensionarea judecătoarei care era pe punctual de a pronunța sentința în dosarul lui Dragnea legat de angajarea fictivă a unor activiste PSD la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Pensionarea intempestivă a uneia dintre judecătoarele care face parte din completul de judecată duce, ca urmare a unei decizii CEDO, la rejudecarea dosarelor de la zero. Adică din nou câțiva ani sau niciodată. Victor Ponta, care i-a fost șef de partid și care-i cunoaște foarte bine interesele, a declarat public că unicul interes al lui Dragnea în presupusa reformare a Justiției sunt dosarele sale și nimic altceva. Ce altă confirmare mai e necesară? Între timp, infractorii acționează, prin coada de topor Toader, și pe celălalt front: inspecția judiciară anchetează și acuză de abuz pe procurorii DNA care au cercetat redactarea OUG 13 de astă iarnă. Scopul final evident este descăpățânarea DNA, a Parchetului General și subordonarea celor două instituții.

Se adeveresc, filă cu filă, toate previziunile sumbre privind această guvernare. Mafioții joacă tontoroiul pe bugetul țării, Justiția se întoarce în neantul fetid din care abia își scosese puțin capul, iar noi jelim, ca de obicei, soarta cruntă a bietei țări. Se dovedește din nou că nu-i nicio fatalitate, nu sunt străinii aceia care ne beau sângele, blestemul acestui popor de-a lungul întregii sale istorii este el însuși.

Editorial publicat în Monitorul de Botoșani, 08 09 17Categorii:Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: