Se spune că la ședința secretă a liderilor PSD au ieșit scîntei. Nu luminițe, nu lasere, nu telefoane aprinse. De-a dreptul scîntei. Jar ieșea pe gura lor. Toți urlau la Iordache. ”Numai tu ești vinovat”. ”Numai tu”. ”Asumă-ți!” ”Fă ceva!”
Iordache a încercat o perioadă să le țină piept. Într-un final, a tăcut. Buzele lui se mișcau (”Io, nu, io nu”) însă nu se auzea nimic. Îl lăsase vocea. Apoi a dispărut. Cei rămași și-au frecat mîinile. ”Să vezi că-și dă demisia tănăul și scăpăm”. Cînd să deschidă șampania, apare Iordache cu o pancardă de gît pe care scria: MANIFEST ÎMPOTRIVA GUVERNULUI. ALTĂ ÎNTREBARE?
Categorii:Miscelanea
Interesant punctul de vedere. Este insa la fel de adevarat ca L 24/2000 nu are sanctiuni exprese iar CCR a facut eforturi in expozeurile sale de a „lega” controlul de constitutionalitate de acuratetetea tehnicii legislative. exista acea practica CCR privitoare la predictibilitatea normei, umbrela sub care stau mai multe aspecte ale tehnicii legislative. Pentru cei interesati poate fi consultata decizia 26/2012 punctul III sau Decizia 418/2014 pct 30-37. De asemenea CCR foloseste inconsecvent „predictibilitatea normei” si raportarea la Legea 24/2000, un exemplu ar fi deciziile (controversate zic eu) nr 1358/2010 si 1360/2010 (pct 4.3 din ambele ca sunt copy-paste aproape). Pe de alta parte punctul 4 din art 58 alin 2 permite interpretarea urmatoare: legiuitorul a dorit sa se asigure ca actul abrogat nu va produce efecte din moment ce abrogarea s-a reglementat prin OUG (prezumat legitim emis pe celelate conditii). Mai ales ca art 12 din legea 24/2000 prevede posibilitatea ca intrarea in vigoare a OUG sa fie si la o alta data. Dar este, la fel de adevarat si un – posibil – moment de cotitura in procedurile CCR care, pare ca si-a atins limitele legii speciale si are nevoie de „puteri” extinse, de domenii extinse pentru a produce un control de calitate al constitutionalitatii legilor. Si, ar mai avea nevoie de un regulator de jurisprudenta proprie (o procedura, o lege etc) care sa alinieze si sa coreleze propriile decizii astfel incat jurisprudenta sa ii devina constanta. Si ar mai fi ceva, cine va avea curajul (tupeul) si legitimitatea sa atace OUG 14?
🙂
Scrieți despre Democrații, va fi mult mai interesant.