„Călătoria” pe Amazon


calatoria poza de coperta

Romanul Călătoria poate fi comandat acum și pe siteul Amazon (format de hârtie), aici:

http://www.amazon.com/Calatoria-Romanian-Lili-Craciun/dp/1530182816/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1456613534&sr=8-5&keywords=calatoria

Poate fi descărcat și în format electronic (e-pub sau kindle), de aici:

https://www.smashwords.com/books/view/618293

 

Despre roman au scris cronici publiciști, prozatori și poeți. Iată numai câteva:

Nina Ceranu, scriitor si editor, Timisoara: „Un roman de-un realism cutremurator! Incarcatura pe care autoarea a dat-o cuvintelor il face sa fie arta. Dar si eliberare. Povestea e paralela dintre lumi, trecute si viitoare. Mai autentic si mai credibil nu stiu cine ar fi facut din propria durere o carte care va fi marturie”.

Csaba Szabo, publicist, Cluj Napoca: ”Calatoria lui Lili Craciun nu este una palpabila, ca si uterul personajului principal in mana a multor medici si asistente, ci una de o abstractitate foarte fina, avand radacinile in navodurile anxietatii feminine – undeva la limita minunii de a da viata si a iadului pruncuciderii („Ducandu-ma cu gandul ca iadul n-a fost niciodata in alta parte. A fost tot timpul aici, in noi”). ”

Ion Dragusanul, scriitor, Suceava: „Desi marcheaza debutul de romancier al doamnei Lili Craciun, “Calatoria” poate fi considerata, pe o grila valorica, un al saptelea roman al unui scriitor serios si innascut scriitor. Excelent construita narativ, cu o simbolistica filosofica insinuata discret, ca si coloristica metaforica a elegantei frazari, cu o verva a epicului ascendenta, cartea ajunge la apogeu prin tipatul varstelor si al cartii: „Sunt libera!”.

Dorian Obreja, poet si publicist, Iasi: „O calatorie ce nu trebuia facuta, dar o carte care trebuie citita. Cu siguranta, calatoria personajului din cartea cu acest titlu, nu ar fi trebuit sa aiba loc, asemenea intregului fenomen tragic ce a constituit o realitate a trecutului nu foarte indepartat si a devenit un subiect prea putin cunoscut si inca mai putin abordat in prezent. Experienta dramatica a victimelor fenomenului amintit le face pe acestea sa aiba nu doar dreptul, ci si obligatia de a se marturisi. Iar cand dorinta confesarii se intalneste cu talentul, cum este cazul la Lili Craciun, rezulta o carte ce, indubitabil, trebuie citita”.

Doina Popescu, scriitor si realizator TVR, Bucuresti: „Romanul de debut al scriitoarei Lili Craciun decupeaza o secventa din viata unui cuplu din middle-class-ul romanesc, la finele regimului comunist-ceausist. O calatorie care te tine cu sufletul la gura, cu rasturnari de situatii pe cat de neasteptate pe atat de verosimile totusi in logica acelui regim politic care, in situatii de viata extreme, ii obliga pe indivizi sa ia decizii rapide, sub impulsul unui bine sau al unui rau crescut in ei parca in mod natural”.

Leonard Relea, publicist, Iasi: „Autoarea reuseste sa puna pe hartie ganduri, sentimente, stari, cu atata acuratete si cu un fin simt al detaliului, incat par ca sunt traite chiar de catre cititor. Nu as vrea sa stiu ce ar simti o femeie, care a trecut prin situatii identice, in momentul in care va citi cartea. As putea spune ca e interzisa cardiacilor. Cele 300 de pagini ale romanului sunt un tur de forta prin memorie, o descatusare aproape violenta a amintirilor blocate zeci de ani in sertarele subconstientului”.

Eugenia Crainic, realizator TV, Arad: „Pe scurt, in cele sapte zile prin care ne poarta amintirile profesoarei Liana, se intampla lucruri care-i dau femeii viata peste cap, simtind mai mult decat in intreaga ei existenta ce inseamna sa nu contezi, sa fii victima in adevaratul sens al cuvantului si sa nu ai nicio putere in fata absurdului si a nedreptatii. Liana, ca orice femeie pentru care contraceptia era interzisa, iar avortul o infractiune, trece prin situatii si stari de infarct, suferind si umilindu-se peste puteri in lupta sa surda cu sistemul care nu o lasa sa decida asupra propriei sale existente. Durere fizica si tortura psihica. Astfel s-ar putea descrie, in cateva cuvinte, romanul lui Lili Craciun. O bucata de viata, asa cum a fost”.

Cartea, benficiind de prezența și sprijinul poetului și prozatorului  Florin Iaru – care a scris și textul de pe coperta a IV-a – , a fost lansată în toamna lui 2015 la București, Iași, Botoșani, Suceava, Constanța, Măneciu – Prahova și Brașov – și s-a bucurat de un real succes. În 2016 Călătoria urmează să-și continue periplu în Ardeal.Categorii:Uncategorized

1 răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: