Povestea prințului aurului negru


mina-veche(fFoto de aici)

A fost odată un Prinț la un mare Complex energetic (așa cum îl denumeau supușii vulgari ai teritoriului). De fapt era un Imperiu al cărbunelui sau al aurului negru, care se întindea peste dealuri și văi și care cuprindea supuși cam la o mie, cu averi neasemuite și nemaivăzute.

Fusese uns Prinț pentru o perioadă determinată până când împărăția urma să aleagă un Prinț adevărat dintre bărbații lumii care să conducă Imperiul cărbunelui și să ducă vestea despre renumitul Complex energetic peste mări și țări.
Dar iată că a venit și ziua când mai marii din împărăție s-au strâns la sfat de taină și au hotărât: ”Să se adune toți bărbații din 4 zări, să se organizeze concursuri iar cel mai bun va primi prințesa de soție și jumătate din împărăție fiind uns definitiv ca Prinț peste Imperiul cărbunelui denumit și Imperiul aurului negru, având în grijă peste o mie de suflete și averi multe și nemăsurate cum nu s-au mai văzut nici în împărățiile vecine!”

Treabă grea și de migală! Nu-i de ici colea să alegi pe cel mai bun dintre cei mai buni, să faci doar după vitejie din oricare om un Prinț al aurului negru.

Drept pentru care împărăția angajează o vrăjitoare și, de, cum ”obrazul subțire cu cheltuială se ține” îi dă acesteia 150.000 galbeni drept răsplată pentru munca ei, muncă care avea să ducă la găsirea prințului ales peste Complexul energetic.

Nu-i ușor să găsești un conducător vestit care să păstorească averile din Imperiul cărbunelui așa că nimeni dintre supușii împărăției n-au crâcnit la auzul atâtor galbeni dați vrăjitoarei care promisese că împreună cu suratele ei nu se vor odihni până când nu-l vor găsi pe alesul Prinț destinat a fi conducător.

Uf, câtă trudă, câtă sudoare! Pornesc vrăjitoarele noastre – încasatoare de mulți, mulți galbeni – prin țară călare pe mături, își fac planuri cum să organizeze turniruri, să-i pună pe candidați să se întreacă în duel, să aducă lâna de aur și apa vie, se uită în dreapta, se uită în stânga, fac liste de cine-ar putea dac-ar fi să fie, se freacă în palme. Mare oboseală pe ele, săracele!
Mulți bărbați adevărați se prezintă, voinici de peste mări și țări, vor să se dueleze, își zornăie zalele și caii spumegă dorind lupta de turnir, vor luptă dreaptă pentru mâna prințesei (pe care o chema Funcția) și ungerea ca rege peste Imperiul cărbunelui.

După mai multe zile cavalerii obosiți de așteptare și-au dat seama că nimic nu era ce părea a fi. Așa că și-au luat săbiile, au încălecat caii nărăvași și duși au fost.

– Cum, de ce? Unde sunt turnirurile? Vrem întreceri, spectacole? au strigat supușii într-un glas.

Nimic, stupoare!

Și află supușii la ceas de seară că fata-i dată și imperiul deja amanetat.

Cum? De cine?

Ei, de cine, de Prințul care era o dată Prinț la un mare Complex energetic.

PS. Orice legătură cu realitatea este pur întâmpătoare

ȘTIRE DIN 22 IANUARIE 2013
”Firma de recrutare Kienbaum, reprezentanta locală a firmei germane de executive search cu acelaşi nume, a încasat de la Ministerul Economiei suma de aproximativ 150.000 de euro pentru recrutarea CEO-ului “privat” al Complexului Energetic Oltenia, un business de un miliard de euro.
Cel mai bun candidat recomandat de firma de recrutare se pare că a fost tot Laurenţiu Ciurel, care era deja numit politic în funcţia de director general al companiei încă din octombrie anul trecut, şi care a fost reales. Fost director general al Termocentralei Rovinari şi al Complexului Energetic Rovinari, Ciurel a mai fost  vicepreşedinte al PSD Gorj şi consilier judeţean. El a renunţat la funcţiile politice în toamna anului trecut, pentru a-şi putea depune cadidatura pentru funcţia de “manager privat”.

PS:

Povestea a fost scrisă și publicată pe primul blog pe care l-am avut pe blogspot (aici). Am revenit cu povestea pe noul blog pentru că astăzi, mână-n mână cu Ponta și Șova, Ciurel dă cu subsemnatul la DNA însă nimeni nu-și mai aduce aminte cum a ajuns omul mare boss la Complexul Energetic.Categorii:Politica în cuvinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: