ANAF, stăpânul nostru


POZE CALCULATOR 031

Dacă ați auzit vreodată că am murit, am făcut un atac cerebral sau un infarct urcând scările la ANAF Ilfov, să-i dați în judecată în numele meu și să le cereți despăgubiri cât încape.

Mă duc azi la domniile lor să-i întreb de ce mi s-a întors a doua oară Ordinul de Plată cu impozitul pe tranzacții imobiliare. Întâi ești obligat să te prezinți la onor domnii inspectori care sunt la etajul III. O clădire cu scări din acelea vechi, abrupte, pe care ai toate șansele să-ți rupi picioarele. Lift? Da’ unde te crezi, într-o țară civilizată! Ajungi sus gâfâind, în stare de preinfarct și cu înjurăturile în gât, gata – gata să iasă la lumină.

– Nu aici!, îți spune o cucoană, enervată că ai întrerupt-o din convorbirea kilometrică pe care o poartă cu odorașul de acasă, căruia îi spune probabil de unde să-și ia chiloții.

– Dar unde?, o întrebi dulce, stopând prin propria voință dracii care stau să te cuprindă.

– La Trezorerie, la ghișeul 5 sau 6.

Cobori iar cele trei etaje, blestemând că te-ai născut în România și că nu lucrezi la stat unde te doare la bască de impozite și taxe de plătit.

La ghișeele indicate, coadă mare. Stai vreo jumătate de oră încercând să rămâi calmă. Îți pregătești Ordinul de Plată refuzat la plată și extrasul de cont bancar de unde rezultă că s-au întors banii. Într-o parte a holului sunt mulți saci umpluți, așezați unii peste alții. Curioasă te apropii, chioară fiind, ca să vezi despre ce este vorba. Faci ochii mari, sunt acte contabile, scrie pe ele ”Arhivă – Venituri”, ”Arhivă – Cheltuieli”. Iaca unde stă toată viața ta fiscală! Iaca de ce nu găsesc doamnele și domnii de acolo nici un act de-al tău și-ți cer, de fiecare dată, să faci tu dovada că ai plătit, că ai depus declarațiile sau alte scârboșenii fiscale. Faci o poză pe neve la saci, să nu te vadă cerberul care păzește secretele fiscului.

Uf, ajungi la ghișeu. Funcționara se uită la tine ca la o gânganie, aferată și preocupată de marea muncă. Rotește șoarecul de la calculator zeci de secunde în șir. Discuția se poartă prin geamul minuscul de pitici, în care trebuie să urli ca să te audă cineva.

– Doamnă, sunt notar public și vreau să știu de ce mi se întorc Ordinele de plată înapoi. E vorba de impozitul pe tranzacții imobiliare. E același cont în care vă virez banii de ani buni iar de luna trecută mă tot anunță banca să sunt refuzați la plată.

– Păi dacă nu le trimiteți direct la Primării!, îți întoarce nervoasă doamna răspunsul, aruncând plictisită o privire pe sub ochelari.

– Nu se mai trimit de trei ani direct la Primării!, ridici tonul. Ați instituit că se varsă direct la bugetul de stat și însoțim OP cu borderouri pe ce primării sunt vânzările. Ați hotărât că împărțiți voi banii. E Ordonanță de Guvern, n-ați aflat?

Nu-ți răspunde. Ce să mai spună? Îți ia OP refuzat și dispare. S-a dus să întrebe pe unul mai deștept decât ea. Vine după vreo cinci minute înapoi.

– S-a schimbat contul, vi l-am scris pe foaie. Sunt afișate și pe hol.

– Și nu era firesc să ne anunțați și pe noi? Că acum o să-mi puneți penalități de întârziere și nu e vina mea, mă rățoiesc la ea, deja în culme de nervi

– Noi să vă anunțăm???, cucoana ridică tonul și o sprânceană regească, privindu-te disprețuitor ca și cum tu ești sclav și ea stăpâna.

Să-i mai spui că ia salariul din taxele tale? Dai din mână și pleci. Ce rost mai are!Categorii:Miscelanea

Etichete:, , , , ,

2 răspunsuri

  1. Cine te pune sa cobori?

  2. Acum ceva vreme am mers la ANAF din cauza surorii mele, ii trebuia ceva hartie pentru masina si eu am fost prostul care a mers. Mi-am facut nervi intr-o zi cat pentru un an intreg. Poveste lunga, oameni banali de prosti, cuvinte urate si lenesi. Atat de zis si punctat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: