Dreapta mea cea comunistă


sageata(Foto de aici)

Suntem o țară capitalistă. Sau cel puțin ne place să credem că suntem. Iar voi, prietenii mei majoritari, vă reclamați de dreapta, dușmani neîmpăcați ai comunismului, luptători înfocați ai doctrinei de stânga. Nu uitați să înfierați stânga cu fiecare vorbă care vă zboară din gură, sau cuvânt care se scrie aproape singur pe tastatură.

Și cu toate astea…

Nu văd pe nici unul dintre voi, amici sau jurnaliști care agitați vorbe meșteșugite împotriva stângii, să fi lăudat măsura luată de Guvernul României privind reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%. Da, știu, nu vă vine bine că această măsură a fost luată de un Guvern de stânga. Numai că lupta doctrinară a dreptei cu stânga n-are nimic de a face cu a critica absurd și nejustificat o măsură care este binevenită. Indiferent cât ați strâmba din nas, atâta timp cât statul scade taxele și impozitele, pentru mine, ca om de dreapta, e de bine. Indiferent dacă surplusul provenit din această scădere va duce la un consum mai mare de produse, la bănuți economisiți în buzunarul clientului sau, de ce nu, chiar la un profit mai mare al patronului, e de bine. Nu mă interesează unde se duce economia, mă bucur că se duc mai puțini bani la stat. La fel cum mi-este indiferent dacă pentru asta trebuie să fiu de acord cu o măsură luată de un Guvern pe care nu-l simpatizez. În fond, a fi de dreapta înseamnă a lupta pentru un stat minimalist, unul care să-mi bage mâna cât mai rar și cât mai puțin adânc în buzunar. Iar dacă asta face reducerea TVA, de ce aș critica măsura? Numai ca să fiu Gică Contra? Numai pentru că nu-mi place de Ponta și Guvernul pe care îl conduce?

Văd netul îmbibat de critici proletare, dure, aspre din partea celor de dreapta (incluzând aici atât consumatorii de net care se bat cu pumnul în piept că sunt anticomuniști sau jurnaliștii care s-au poziționat împotriva stângii) cu privire la pensia specială de parlamentar. Câte polemici! Cum își permit nemernicii să-și voteze astfel de pensii nesimțite?! Sare PNL – și voi alături de ei – de trei coți în sus ca liberalii care au fost de acord cu acastă măsură să-și revizuiască atitudinea, să-și schimbe părerea. Mă îngrozesc. Sigur mă învârt printre oameni de dreapta sau am nimerit printre comuniști ascunși după măști hidoase și ipocrite, pe care scrie la mișto ”dreapta”? Cam ce ați dori voi, stimați ”dreptaci”? Ca niște oameni care au reprezentat România la cel mai înalt nivel, care au avut funcții și demnități publice, să ajungă la pensie muritori de foame? Să umble îmbrăcați de la magazine second – hand și să se împingă cu voi la coadă ca să pună mâna pe un pachet de făină și orez, date ajutor de la UE pentru cei săraci? Sau poate v-ar fi drag să vă luați la bătaie cu vreun fost senator sau deputat de la un blid de fasole, de ziua Republicii? Asta v-ar mulțumi, nu?! Privindu-vă seara în oglindă, voi sunteți siguri că mintea voastră este de dreapta?! Nu-mi veniți cu marota că nu merită aceste pensii pentru că sunt toți penali. Dacă e așa, procurorii să-și facă treaba, să-i dovedească pe toți vinovați și să-i condamne. Iar cel condamnat să n-aibă drept la o astfel de pensie specială. Dar dacă unul singur n-a luat un capăt de ață pe timpul madatului de parlamentar, aceluia i se cuvine o astfel de pensie, n-are de ce să fie ținta batjocurii voastre. Acela are dreptul la decență.

Mai nou, sunteți mulți care cârcotiți și împotriva obigativității plăților electronice pentru achiziționarea de bunuri și servicii mai mari de 5.000 de lei între persoane juridice sau 10.000 lei între persoane fizice. Da, ghinion, din nou o măsură luată de un Guvern de stânga. Criticați cu spume la gură tot voi, cei care vă reclamați de dreapta. Vă mai întreb o dată, sunteți sigur de dreapta, împotriva evaziunii fiscale și pentru respectarea statului de drept? Pentru că nu prea se vede! Sau faceți parte dintre cei care zbierați să fie strânși (la ”beciul domnesc” și prin pușcăriile patriei) acei care au furat țara și de chipul cărora vă delectați seară de seară, în vreme ce faceți un mic șmen, dați o șpăguță, evitați să declarați un venit, luați un salariu la negru, declarați la o achiziție mai puțin sau mai mult decât prețul real?

Nu îmi pare rău pentru stânga, este o doctrină care nu mă interesează deși, ca să existe democrație, e imperios necesară și existența ei. Îmi pare însă extrem de rău pentru că dreapta, prin ceea ce face și spune, se dovedește o dreaptă profund de stânga, comunistoidă până în măduva oaselor. Și asta numai ca să se facă populară și să mai câștige câteva voturi.Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: