Dezbrăcarea Elenei salvează România


Așa zișii democrați de la Chișinău nu au știut să valorifice entuziasmul popular și sprijinul consistent al diasporei basarabene de la ultimele alegeri. Veșnicele certuri interne, ale acelorași 7-8 actori principali ai scenei politce, reaprinse de dușmănii mai vechi, subminate de trădări – o tradiție în istoria noastră – bine alimentate de omniprezenții agenți ai Moscovei dar și, mai ales, de frica de închisoare au ruinat parcursul pro-european și de apropiere de țara-mamă al celor 8 județe românești de peste Prut.

Pe acest fond, misiunea președintelui Klaus Iohannis, aflat de ieri în vizită la Chişinău, și anume de a sprijini consistent apropierea de Uniunea Europeană, implicit și de România, a Republicii Moldova, devine una pur circumstanțială. PLDM și PDM au bătut palma cu comuniștii lui Voronin – cel care a introdus unilateral vize pentru cetăţenii români ultima oară când a avut puterea – și au lăsat PL-ul lui Mihai Ghimpu în opoziţie. La Kremlin se râde probabil cu gurile lățite până la urechi, câtă vreme noul premier, Chiril Gaburici, a avut un dosar penal și mandat de arestare în Rusia, pentru fals și uz de fals. Dosarul a fost clasat, era doar o neconcordanță de nume în pașaportul său, dar dacă premierului moldovean i-ar trece prin cap să meargă pe teritoriul Federației, pentru cine știe ce negocieri, cu gânduri neprietenoase, rușii pot schimba placa urgent și să-l aresteze pe loc!

Punctul în care orice fel de negocieri au fost blocate a fost cel în care reprezentanții UE au solicitat alianței pro-europene numirea unui procuror general din UE (se vorbea insistent de numirea lui Daniel Morar al nostru, acum judecător CCR) și o misiune europeană pentru reformarea Justiției.
PD si PLDM nu au cedat, știind că oamenii lor au sifonat miliardele trimise de la Bruxelles și Washington, și că vor împărtăși soarta politicienilor români, anchetați și condamnați pe bandă rulantă. Astfel că au spus „pas” și s-au aruncat în brațele rușilor. Ăia le dau voie să fure cât vor, dacă au ce.

„Ce a obținut Rusia prin război în Ucraina, obține la Chișinău prin manevre postelectorale. Adică excluderea oricăror discuții despre NATO, înnămolirea parcursului european și redeschiderea războiului identitar cu România” – observă Dan Dungaciu, un reputat analist al problemelor de peste Prut. „Chișinăul nu a făcut decât să confirme tezele celor care spun, inclusiv la Bruxelles, că Republica Moldova nu e pregatită să se integreze, nu vrea asta și nu merită să i se dea mai mult decat are” – mai spune Dungaciu. Ce poate să facă Iohannis în acest context? Să schimbe câteva amabilități uzuale în astfel de situații, să spună frazele standard despre idealurile comune, să ia notă de starea de fapt și să o comunice la Berlin, unde urmează să fie prezent începând de mâine.

Privite prin prisma evenimentelor din ultimele două luni de la Chișinău, succesiunea de fapte care au repus România pe șine capătă cu totul alte valori. ”Când privești această listă, care parcă nu se mai termină: miniștri, senatori, deputați, secretari de stat, subsecretari de stat, ofițeri din MAI, ofițeri MApN, magistrați, judecători, procurori, avocați, șefi de instituții, consilieri județeni, președinți de Consilii Județene, consilieri locali, primari etc., nu poți să nu te îngrijorezi, realizezi măsura adevăratului nivel al corupției din România”, a spus președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, la bilanțul DNA pe anul 2014. Seria de arestări, neconcretizată încă decât parțial în trimiteri în judecată, produce, pe lângă satisfacția majorității de a-i vedea cercetați pe cei responsabili de jaful sistematizat al ultimilor 15 ani, și momente hilare.

Într-o ultimă încercare de a-și sensibiliza colegii deputați dar și de a se victimiza, Elena Udrea, fosta vampă fatală a politichiei de pe Dâmbovița, a descris condițiile vitrege din arestul Poliției Capitalei. Ca și cum cineva ar fi crezut că stabilimentul, având în vedere „subțirimea” grupului de parveniți care-l populează, s-ar fi transformat peste noapte în hotel de cinci stele, cu room-service, uscător de păr și produse cosmetice la baie. Culmea hazului nu a fost ăsta ci momentul în care doamna încă deputat a ținut să menționeze că a fost dezbrăcată și i s-a luat sutienul (pentru cei care nu știu, aceasta este o procedură uzuală în spațiile de detenție, deținuților li se confiscă orice obiect care ar putea fi folosit în eventuale tentative de sinucidere). Abila manevră de manipulare i-a reușit instantaneu, fiindcă mai mult de 100 de deputați nu s-au dezmeticit din imaginea sugerată de vorbitoare și au votat cu totul altceva decât conveniseră în ședințele pe grupuri. Probabil că mulți dintre ei mai au și acum vise erotice și regrete nemărturisite.

Dincolo de orice amuzament și de ridicolul momentului, fără această acțiune concertată a Justiției, care i-a pus după gratii pe marii mafioți, inclusiv pe starleta anchetată pentru corupție la cel mai înalt nivel, acțiune intens sprijinită de la Washington, Berlin și Bruxelles dar și cu largă susținere populară internă și acceptată de acea parte a administrației românești care a știut să se pună în fruntea noului curent, am fi împărtășit astăzi soarta Republicii Moldova.

Editorial publicat în Monitorul de Botoșani 25 02 15.Categorii:Uncategorized

1 răspuns

 1. Fosta vampa fatala?
  De parca omul ar fi ceea ce il eticheteaza cel care il priveste.
  Parca ar fi suficient sa scrie cineva pe un „bmw”, „dacia” si sa si fie adevarat sau sa scrie pe conserva de peste conserva de mazare si sa si fie adevarata afirmatia.
  Natia asta romaneasca a fost zatignita rau de cretinul de ceausescu, cretin dupa care acum a apucat-o dorul.

  „Politica” in „domeniul politic” este tot una cu „credinta” in „domeniul religios”.
  Oamenii sunt in primul rand unici, ca indivizi, dar pana la unicitate se regasesc in tot soiul de asemanari fizice sau psihice: de gen, de culoare, de IQ, de elo, etc.
  Gruparile pe afinitati sunt pe doate domeniile posibile (si imposibile).
  Iar faptul ca oameni ca Basescu sau ca Udrea sunt intr-o aceeasi grupare este tot la fel de normala cum cei din alte grupari sunt in gruparile lor impreuna cu altii ca ei.
  Logic (si de bun simt) este ca atunci cand ai tu de oferit mai mult decat cel pe care il critici, sa oferi tu, peste ce da el.
  Cu alte cuvinte, daca un saritor la inaltime sare 2,01 si ti se pare ca 2,01 e un rezultat slab, sari tu mai mult, consemnand si omologand noul rezultat.
  Mai multe (deja scrise) gaseste (cine cauta) in http://democratiebiectivista.blogspot.com.es/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: