APERITIV DE IMPRESIONAT IUBITUL


rulada 2(Foto de aici)

Of, nu mai știi cu ce să-l impresionezi? Mai cu seamă că n-are așa mare încredere în talentul tău de gospodină? Îți spun eu o rețetă. Te asigur, ai să-l dai gata. E ceva de muncă la ea, dar rezultatul este spectaculos. Mai întâi și mai întâi, îmbracă-te frumos și mergi la cumpărături. Asta îți place, nu? Ei, lasă! Când te întorci, ai să ai de muncă, nu glumă!

Așadar pune în coș 6 ouă, o sticlă de ulei, o cutie mai mărișoară de smântână, 1 – 2 pachețele de praf de copt, un tub de pastă de ardei, o punguță mică de spanac, o bucată de caș de oaie și 3 cutii de cremă de brânză Almette cu iaurt. Dacă n-ai prin congelator mărar, trage o fugă și în piață și agață-te de o legătură. Sau dacă ești mai leneșă caută direct Almette cu mărar și ai mai puțin de lucru. Ia și o folie alimentară de învelit, din aceea fină, Îți trebuie una uriașă, industrială, vezi la Metro.

Ai terminat cumpărăturile? Gata!, dezbracă-te de hainele cele bune, strânge-ți părul cu o cordeluță, pune-ți sorțul de Samantha și…, la treabă!  

Pune pe masa din bucătărie trei castroane, nu foarte mari, din cele de ciorbă.

În robotul minunat, care se învârte singur, pune 6 albușuri și dă-i drumul să le amețească, până se întăresc. Așa cum ai învățat că ar trebui să fie pentru bezea.

În fiecare castron pune câte două gălbenușuri și freacă-le, ca la maioneză, cu 2 linguri de ulei Două în fiecare castron, nu uita! Îți trebuie trei linguri de lemn, sper că ai. Repede, repede, dă cu lingura câteva secunde în castronul unu, apoi alte câteva în castronul doi și altele în castronul trei. De la capăt! 1, 2, 3! Până simți că gălbenușurile au încorporat uleiul.

Apoi, tot în fiecare castron pui câte o lingură de smântână, 2 linguri de făină și o treime de linguriță de praf de copt. Freacă, freacă, cu dragoste, neuitând să dai importanță celor 3 castroane. Câteva secunde la unul, la altul și la celălalt și de la capăt.

Când totul este amestecat, în primul castron pune 2 linguri de pastă de ardei și amestecă, în al doilea, patru linguri de caș de oaie ras și în al treilea două linguri de spanac fiert, curs și tocat bine. Sărează cele trei aluaturi. Mai puțin pe cel cu caș, dacă cașul este deja sărat.

Între timp, sper că robotul și-a făcut treaba și albușurile sunt strong. Să întorci castronul cu fundul în sus și dacă nu curg, sunt gata. Bravo!

Ce să vezi?! În fața ta ai cele trei castroane care s-au colorat: unul este roșu, unul galben și unul verde. A venit vremea să pui albuș. Încearcă să pui o cantitate egală din albușul spumă, în fiecare castron. Amestecă-le delicat. Ehe!, gata sunt de copt doamnle aluaturi.

Pune hârtie de copt în tava tava mare de aragaz, unge-o cu puțin unt și ia cu lingura din aluatul verde pe care îl întinzi în șire diagonale în tavă, având grijă să lași loc între șiruri ca să intre și cel galben și cel roșu. Pornește dintr-un colț. Faci la fel cu cel galben și cu cel verde. Poți să pui cele trei aluaturi și în trei pungi la care să tai un colț și să te joci pe rând. Un rând verde, punga jos Un rând galben, punga jos, Un rând roșu, punga jos. Dar te asigur că merge și cu lingura, tot aluatul de o culoare odată – dacă pui șirele mai rare ca să încapă și celelalte două culori. Nu uita, le alternezi pe diagonala tăvii.
Dă tava colorată în cuptor, dinainte încălzit, la 180 de grade pentru 20-30 de minute. Ai grijă să nu se ardă rulada, ai muncit atât de mult la aluat încât nu merită să dai chix când mai ai atât de puțin!

Când rulada este coapta, o răstorni fierbinte peste un prosop umezit bine cu apă, o rulezi cu tot cu prosop și o lași până se răcește. Ce vreau să îți spun, dacă n-ai rulat niciodată o ruladă, este că ea nu trebuie să se atingă când o rulezi, de asta este necesar prosopul. Le rulezi pe ambele odată, rulada cu prosopul. Și…, să fie ud, nu uita!

Între timp, amestecă bine cele trei cutii de Almette cu 4 linguri de smântână. Sărează, pipărează și, dacă iubești mărarul, aruncă câteva fire, bine spălate și tăiate mărunt.

Desfă rulada din prosop cu grijă și așează-o pe o bucată de folie alimentară. Întinde crema pe toata suprafata ruladei și… fă-o sul din nou. Stânge-o bine! De data asta numai pe ea cu crema în mijloc, nu și folia alimentară. După ce este bine rulată, învelește-o în folie să nu scape, sucește folia la capete și dă-o la frigider pentru câteva ore. O vei tăia felii, ca pe cozonac. Iar dragul tău drag va rămâne cu gura cascată.Categorii:Miscelanea

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: