Neliniștea produsă de liniște


masa tăcerii(Foto de aici)

Ne-a înviorat ÎCCJ cu decizia pe care a dat-o, privitor la Iohannis. Gena de combatant s-a trezit ca și cum a trâmbițat deșteptarea pe front. Net-ul s-a luminat de cuvinte, beculețe arzând a laudă sau a critică disprețuitoare. Toți știm despre ce este vorba, nu mai găsești un loc liber de atâția specialiști în drept, fiecare fiind gata de atac sau de apărare. ”Corect, au zis unii, în sfârșit s-a făcut dreptate. Avem un președinte 100% fără probleme. Ponta, Băsescu sau chiar Monica Macovei ar trebui să-și ceară iertare pentru că și-au dat cu părerea că ar cam fi incompatibil”. ”Ba pe dracu’, au sărit alții, iaca justiția independentă! La Iohannis au spus că nu e incompatibil dar la ăla de la Hunedoara, Moloț, fix pe acceași speță, au spus că e incompatibil. Halal Justiție.” Cei din urmă nici nu vor să audă că da, e adevărat!, ambii se aflau într-o livadă. Numai că Moloț , s-a cățărat într-un măr, iar Iohannis într-un păr. Și ce să vezi?! La intrarea în livadă, scria cu litere mari: ”În această livadă este interzisă cățărarea în copacii care fac mere”. Ghinion. Pas (cu pas!) de le explică! Cine e împotrivă, e împotrivă. Și de-ar veni Isus Cristos să spună că albu-i alb, dacă au stabilit că e negru, așa rămâne. Ba încă alții au spus, hotărât și fără echivoc: ”Decizia ÎCCJ e un fake, a adus-o madam Nuland în buzunar și a pasat-o celor de la ÎCCJ”. (Sper să fi fost măcar tradusă! Să nu se chinuie domnii de la justiție să priceapă sensurile ascunse ale americanilor).

Ne-au mai scânteiat privirile, aprinzând sinapsele una câte una, la vestea că CCR a decretat că e neconstituțional să spioneze niște băieți cu ochi albaștri ce prostii avem prin calculatoare sau când ne cumpărm cartele care seamănă cu pampersul, cică sunt de unică folosință. Și aici ne pricepem, am înțeles tot. ”Ce naiba să ne mai împotrivim? Parcă nu văd ăia tot ce postăm pe facebook!” E clar, și pe asta am priceput-o!

Am mai amețit câteva cuvinte cu referire la CHF. Subiect greu, te iau șalele numai când te gândești la el. Bani, mulți bani, e de dat cu presupusul. Se aud voci aspre, tonul se înfierbântă: ”Oare le dă guvernul o mână de ajutor celor loviți în moalele capului de Banca Elveției?”; ”Să îi lase în pălăria lor, să se decurce cum or ști”; ”Să le dea!, băncile sunt niște jecmănitoare, iau și pielea de pe tine.”; ”Ba să nu le dea. Ce? Ei n-au semnat un contract?”; ”Mda, măcar să dea legea falimentului!”. Nu înțelegem nimic din chestiile financiare, bancare, n-am citit ce naiba spune legea aia (sau n-am înțeles-o),…dar dăm din gură, nu se cade să nu spunem și noi ceva. E scandal, musai să fim prezenți.

În rest? Plictiseală mare de tot pe net. Nici măcar pisicile nu mai au așa căutare ca pe vremuri. De parcă suntem vii numai dacă suntem autorii, sau măcari martorii, unui scandal.

Fremăta facebookul când cânta cucul în fiecare seară ca să-l facă pisic pe Ponta sau să ne spună că a fost 007, că e corupt sau că  Nuți e … ”NUȚI”. Nu s-a întâmplat nimic, nu știm dacă Pisicul a fost spion (vai de mama lor servicii secrete să fi fost!).

Ne dădeam cu capul de pereți când Turcescu mărturisea că îl caută pe Dumnezeu ca să se mărturisească pentru păcatele pe care le-a făcut, mânuindu-ne creierii după cum i-o cereau stăpânii. Era delir. Unii simțeau ură sau dispreț, alții iubire veșnică față de cel ce avea de ales între mănăstire și casa de nebuni. Am uitat, cum pare să fi uitat și el, face emisiuni la televizor ca și cum n-ar fi fost într-o vreme în transă.

Ne străluceau ochii când umblau fătucile, purtătoare de microfoane, aproape braț la braț cu mascații, să mai filmeze cum îl bagă pe corupt în dubă. Vanitatea ne era satisfăcută. ”Așa, să dea în direct, să ne bucurăm și noi, fi-ar a dracului de hoți!”. Tocam probele, Codul Penal, sancțiunile, infracțiunea pentru care era săltat onorabilul. Mai ceva ca procurorii.

Nimic din toate astea. S-a așternut liniștea după 16 noiembrie. DNA își face treaba fără tam – tam; tot fără tam – tam fură și aleșii noștri mai departe, nestingheriți și neînfricoșați de colegii lor care scriu marile opere literare de după zidurile închisorilor; Johannis nu iese să-i tragă lui Ponta măcar câte o scatoalcă pe zi, în direct la televizor și la oră de vârf. Cât despre opoziție? Cine știe? Mormăie, coabitează sau doarme.

Dar noi ce ne facem? Suntem disperați de atâta liniște, în care se aude și ticăitul slab al lucrului bine făcut.Categorii:Miscelanea

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: