Demnitatea, ucisă de alcool și pumni


betiv

(Foto de aici)

– Băi, să vă spun… Hâc! Nevastă-mea-i nesimțită, face fițe la pat, când vin de la crâșmă.

– Ei, nu mai spune? Da’ cin’ se crede? Vro prințesă, ha, ha, ha!

– Las’că-i dau io aere de regină. Fir-ar al dracului de curvă! Chelner, încă un rând!

– Dă-i, fratele meu, dă-i ! Mironosițele astea de neveste merită. Hai noroc!

Convorbiri ”rafinate” între masculi, la un pahar de băutură. Și, de nenumărate ori, amenințări puse în practică de bărbații tulburați de alcool. Fără ca să priceapă, cu mintea întărâtată de aburii licorii pe care au dat-o peste gât, fără măsură, că nu, femeia nu se crede prințesă. Este, însă, o ființă cu trup și suflet și are dreptul să fie tratată ca atare. E o ființă umană, nu un animal care se lasă batjocorit, doar pentru că nu știe să vorbească. E un om, nu un obiect sexual, la îndemâna unui nenorocit de bețiv, care se crede Dumnezeu, sub influiența alcoolului, și-i dă cu piciorul ca unui animal.

Cum dracu’ să faci sex când gura celuilalt duhnește a alcool iar ție îți vine să borăști? Ce înseamnă sexul pentru un bărbat beat? O împreunare între o femeie, care s-ar arunca mai bine pe geam, și un nemernic inconștient, care nici nu-și aduce aminte ce a făcut! Știe, oare, dobitocul, cu cine face sex sau ar putea înlocui femeia cu orice scândură, dotată cu o gaură? Sau mai bine spus, pe cine violează, idiotul? Pentru că, nefericita, acceptă sexul doar ca să nu se trezescă cu doi pumni în gură. Ceea ce înseamnă, în fapt, un viol.

Sincer, nici pe femei nu le înțeleg. Decât un bețivan sau un violent alături, de la care nu ai decât ”Cruce mă-tii”, ”Dumnezeii mă-tii”, bătaie și sex alcoolic, mai bine o amărâtă de cameră, în gazdă, mâncând buruieni sau culcându-te cu burta goală. Indiferent cât ar fi de greu, nimic, dar absolut nimic nu motivează lașitatea de a sta lângă un asemenea nemernic. Doar dacă nu-ți place și ție păhărelul. Sau ești masochistă și te bucuri de vânătăi. Or fi și din astea, nu zic nu. Numai că, nu despre cele care toarnă pe gât alcool sau despre cele bolnave de sex este vorba.

Femeilor normale, care trăiesc cu asemenea ticăloși, care au suportat sau suportă manifestări sălbatice și inumane din partea partenerilor, le-aș spune:

– Nu vă lăsați exploatate! Faceți sex atunci când bărbatul de lângă voi va fi conștient de ceea ce face. Nu-l lăsați să vă atingă puțind a transpirație și a țuică. Impuneți ca fiecare moment să fie unic pentru ambii, să vă fie drag să fiți luată în brațe, nu scârbă. Faceți sex numai când a doua zi vei ști, amândoi, ce ați făcut în noaptea trecută iar tu, femeie, vei avea o față radiantă, nu-ți vei vărsa mațele în baie. Nu contează că renunțați la o casă sau la o slujba, sau la amândouă, ca să scăpați de un bețivan și bătăuș, care nu vă respectă. Nu contează că aveți unul sau mai mulți copii. Mai fericiți vor fi să mănânce pâine goală, în liniște, decât carne, în scandal și bătaie.

– Iar dacă, după prima palmă sau pumn, acceptați să rămâneți lângă un violent/alcoolic, care se comportă cu voi ca și cu o zdreanță, iertați-mă! Vă meritați soarta. Chiar dacă sunteți victime, vă acuz!

Vă acuz că nu aveți demnitatea să puneți capăt unei relații care vă face rău și, în care, sunteți tratată ca o cârpă! Vă acuz că vă plângeți, dar nu faceți nimic definitiv care să vă șteargă lacrimile! Vă acuz că persistați, ani, într-o relație inumană, ca și cum vi se pare interesant să vă plângeți pe la colțuri, pe șoptite și cu titlul de bârfă! Vă acuz că rămâneți din lașitate și, de ce nu?, din comoditate sau pentru că vă place să vă compătimească lumea!

Iar dacă târâți și copiii în această lașitate, e grav. Indiferența voastră, care duce la implicarea copiilor în orice tip de abuz – chiar și prin tăcere, este cu atât mai condamnabilă. Pentru că, dincolo de un tată nemernic, violent și inuman, transformarea copiilor în victime, numai pentru că nu aveți curajul să puneți capăt unei relații în care pumnul și alcoolul fac ordine, este și din vina voastră. Iar asta nu se iartă.Categorii:Miscelanea

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

  1. Daca aceste femei ar fi avut cu ce sa se întrețină si sa întrețină si copoii, sa fiți sigură că ele nu ar mai fi stat lângă asemenea imaturi si dezacsati, care si-au băut mințile si la care decizia si responsabilitatea pentru ce fac si spun o are alta parte a corpului si nu capul. Din alta perspectiva, Romania nu este tara care sa poată pune stavila unor asemenea practici. Concluzia: un popor primitiv cu apucături barbare va fi permanent caracterizat de astfel de trăsături. Ca mental, voința si maniere, majoritatea romanilor sunt la începutul sec XIX.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: