Mulțumim România, mulțumim Diaspora!


aaaa diaspora

(Foto de aici)

Române aflat în toate colțurile lumii, noi, cei rămași acasă îți mulțumim! Tu ne-ai arătat ce înseamnă democrația votului. Ne-ai arătat că îți pasă, chiar dacă ești atât de departe. Tu, cel plecat de acasă cu sufletul însângerat de lacrimi. N-ai plecat de bine, n-ai plecat pentru că țara ta îți oferea condiții de muncă și de trai decente. Ai plecat pentru că țara ta nu-ți oferea nimic. Ai plecat lăsând acasă copii cu ochii în lacrimi, mame cu broboada pe cap, stând pe la porți, așteptând înlăcrimate ziua în care ai să te întorci. Ai plecat părăsindu-ți pământul în care te-ai născut, casa în care ai visat în copilărie și adolescență, mormintele năpădite de buruieni.

Ai plecat. Dar n -ai putut uita niciodată că ești român. Te-ai întors aici de cîte ori ai putut. Ai muncind în alte zări, ai strâns din dinți la greutăți dar visând în fiecare noapte la ziua în care te vei reîntoarce. E țara ta, e locul de care nu te poți desprinde, pământul românesc te cheamă ca o vrajă. Inima ta a rămas acasă, indiferent de anii mulți în care hălăduiești prin lume.

Și, chiar dacă pentru tine, care ți-ai făcut un rost în altă parte, nu este atît de important cine conduce țara care te-a împins să pleci atât de departe, ție își pasă. Pe tine te doare când vezi că în fruntea patriei în care te-ai născut, s-au aciuat păsări de pradă, cărora nu le pasă de onoare și cinste, care te disprețuiesc pe tine și rudele rămase acasă.

Tu ne-ai salvat, omule drag, cel plecat de atâta vreme. Tu, care lăcrimezi la imagini despre România, care nu uiți tradițiile de acasă, căruia îți sunt dragi Sărbătorile copilăriei tale. Ție ți se cuvin toate aplauzele acestei victorii. Tu ești cel care ai scos din casă oameni din România, cărora părea că nu le pasă de aceste alegeri. Tu ești eroul, cel care ai ales calea pribegiei, fugărit de un stat mult prea indiferent. Te-ai trezit cu noaptea în cap, ai plecat la drum cu copiii după tine, ai străbătut sute de kilometri, ai răbdat umilința statului român care te-a ținut la coadă ore în șir, ai îndurat frigul și ploaia pentru a-ți exercita singurul drept care dovedește că suntem încă liberi: votul. Tu ne-ai salvat și acești tineri încăpățânați cărora le-am spus cândva ”generația proiectelor”. Nu contează cu cine ați votat, nu asta este important. Importantă este participarea, dârzenia de a fi alături de noi, sufletul vostru de român care a arătat că vă pasă de țara voastră. Iar pentru asta, eu, o româncă de acasă, cu lacrimi în ochi, mă plec cu dragoste și respect în fața tuturor. Mulțumim tinerilor, mulțumim Diaspora!Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

10 răspunsuri

 1. draga lili, sînt bucuroasa, nu mai credeam în puterea românului de a schimba lucrurile, desi sînt o optimista incurabila ! Sa ne ajute d-zeu dar si noi sa facem ce trebuie !

 2. Lili am invins .Dar mai trebuie facute multe schimbari inclusiv in mentalitatea romanilor.Si trebuie schimbat guvernul cu oameni competenti si curati.

   • Da! Partidele care l-au sustinut pe Iohannis au acum surpriza sa constate ca primele cereri ale noului presedinte le incurca socotelile. Conform vechiului lor obicei, imediat dupa alegeri, toate partidele refaceaucoalitia lor, a tuturor, impotriva interesului public.

    Contrar acestui standard, Iohannis le-a bagat acum un morcov pana la frunze: legea amnistiei si liber la arestari printre parlamentari.

    Ca sa intelegem mai bine, dupa ce Iohannis i-a cerut explicit senatorului Akos Mora sa plece din Parlament, senatorul-lepra s-a „conformat” cum stie el mai bine, adica autosuspendandu-se din PNL – cioara vopsita si frectie la piciorul de lemn. Iar senatorul-lepra Tudor Chiuariu, nici macar atat, si-a doar bagat capul in nadragi.

    Avem ce urmari in perioada urmatoare, piruete la Nutzy Udrea, Katy Andronescu, Micky Spaga si alti anglo-saxoni. Doamne ajuta!

 3. Va iubesc fratilor… din italia va scriu,, un moldovean din bacau iubitor de tara si de neam”

 4. Peste 1 an , veți constata că nimic nu se va schimba :)))

 5. Vreti ca premierul V. Ponta:

  – SA DEMISIONEZE DIN GUVERN (asa cum cer romanii din diaspora)
  – SA FIE ANCHETAT LA DNA (pentru ca…” l-am prins cu rata-n gura”)
  – SA PLECE DIN TARA? (lasa-ne, “prietene”!)

  http://viitorul.wordpress.com/2014/11/17/cat-de-mult-a-decazut-psd/comment-page-1/#comment-5709

 6. Atata poezie si patetism ma infioara! Si macar daca ai scrie corect gramatical si stilistic, duduie! Iaca sfanta diaspora si tineretul v-au dat ceea ce ati meritat! Cand va va fi greu, si va va fi cat de curand, nu mai aveti dreptul sa va plangeti: nici, tinerii, nici diasporenii, insa nici romanii din tara! Sunteti toti acum in aceeasi oala care va clocoti cu bulbuci nemtesti…Nu va mai dati cu fundul de pamantul poetic mioritic ca diaspora a facut si a dres: pana la un final romanii de afara nu-s precum romanii din ‘nauntru: ei au votat din alte unghiuri de existenta, chiar daca sunt buni muncitori si cinstiti, sau prostituate si hoti prin Italia , Spania , Germania! NU va imbatati cu apa rece, oameni buni! Nimic nu s-a schimbat: aceeasi Marie, alta palarie! Dara, daca va este de ajutor sa umpleti netul si facebookul cu poezele de doi lei, face-ti-o! Asta va va tine de foame si adapost: icoana diasporei si a lui Johannis Werner Klaus langa mamaliga rece…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: