Decât ”de neam prost”… mai bine un lucru bun


Vot
(Foto de aici)
Nu, nu vă grăbiți cu înjurăturile. Nu mă refer la neamul românesc, nici la cel săsesc sau unguresc. Nici măcar la neamul rromilor nu mă refer sau alte neamuri care locuiesc de mii de ani în aceste ținuturi situate de la Tisa până la Dunăre și Mare. ”Neam prost” este o expresie românească, lăsată din moși-strămoși, care arată că, în măsura în care poți fi limitat în gândire dincolo de orice limite, nici nu vreau să știu că ești neam cu mine. Cu alte cuvinte, dacă ești idiot și gura vorbește fără să știi ce spune, ești neam prost.
Mă refer la Victor Ponta, acest lider al stângii de neam prost. Acest Ponta care a avut neobrăzarea să își bată joc de cei patru milioane de români din care, mulți dintre ei, n-au avut posibilitatea să voteze. Mă refer la acela pe care nici un român din străinătate nu l-ar vrea neam cu el. Mă refer la bătaia de joc a Ministerul Afacerilor Externe care a pus secții de vot la naiba în praznic, la cei din ambasade care i-au tratat cu dispreț pe românii care au străbătut și sute de kilometru ca să își exercite dreptul lor de vot, fără să aibă această posibilitate.
Mă refer la Victor Ponta, acest lider al stângii de neam prost. Acest Ponta care a avut neobrăzarea să-i spună lui Klaus Iohannis că este un lucru și că se adresează unor lucruri în vreme ce el este un om, un român, jignind în acest mod pe contracandidatul său dar și milioane de români cărora li s-a adresat Klaus Iohannis. Nu știu ce fel de om este Victor Ponta dar între minciunile Omului Ponta și decența și realizările Lucrului Iohannis de la Sibiu, aleg Lucrul în fața Omului cu chip nesimțit, aleg Lucrul în fața Omului Plagiator.
Mă refer la Victor Ponta, acest lider al stângii de neam prost. Acest Ponta care a avut neobrăzarea să se folosească de funcția de pe urma căreia este plătit din taxele și impozitele noastre și a trimis Corpul de Control al Guvernului să controleze la Sibiu cum s-au făcut retrocedările de către Primarul Klaus Iohannis. Nu, n-am grijă de ce ar putea găsi acolo, cred că Klaus Iohannis nu a făcut nereguli – m-a asigurat și el de asta și n-am de ce să nu-l cred până la proba contrarie – , dar mă deranjează aceste hei-rupisme care se fac în campanie electorală. Mă deranjează să fie folosite instituțiile statului pentru a amenința contracandidatul cu controale sau a-i răpi din timpul de campanie. La fel cum m-au deranjat și arestările de vineri seara sau dosarele penale trezite de prin sertare prăfuite numai în campanie electorală. Mă refer la acest ”de neam prost” care a trimis fluturași mințind oamenii că Iohannis le va tăia salariile și pensiile, că a vândut copii și că, odată ajuns Președinte, va vinde Ardealul ungurilor.
Avem, în opinia mea, șansa să alegem la Cotroceni un om care nu a făcut parte din sistemul de partide. Pare absurd dar așa este. Sau cel puțin așa îl percep eu. Până în 2013, Klaus Iohannis a fost ales de către sibieni pentru mai multe mandate de primar fără a face parte din vreun partid politic. Da, actualmente este șeful liberalilor dar a intrat în partid doar în 2013 iar odată cu alegerea sa ca președinte nu va mai fi membru de partid. Așadar, cred că nu a avut vreme să se dedulcească la borcanele de dulceață din sistemul de partid. Klaus Iohannis ne garantează echilibru și măsură în toate, ne garantează decență și seriozitatea, ne garantează un stat de drept și o justiție independentă, ne garantează o curățire a clasei politice, ne garantează politici în tandem cu aliații noștri, NATO și Uniunea Europeană. O poate face? Nu știu, sper însă ca stilul nemțesc, nici un pas înapoi față de obiectivele stabilite în programul său de campanie, încăpățânarea de a nu ceda, de a nu renunța la principii și felul său de a fi altfel să dea roade.
Oricum ar fi, în 16 noiembrie, nu există mai mult de 2 variante :
A) Votezi Victor Ponta
B) Votezi Klaus Iohannis
C) Pentru orice altă variantă: stau acasă, mă doare la bașcheți de alegeri, și unul și celălalt sunt o apă și un pământ, vreau Monica Macovei, vreau Elena Udrea, eu nu-l iubesc decât pe Traian Băsescu, votez numai dacă Iohannis își cere scuze pentru 2012 sau stă în cap, SE VA APLICA ÎNTOTDEAUNA VARIANTA A.Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , ,

9 răspunsuri

 1. De unde știți d-nă că nu s-au făcut nereguli în ceea ce privește retrocedările din Sibiu.?.În presă se spune că multe clădiri au fost retrocedate FDGR -ului de către Klaus Johannis care a făcut o chestie similară ca și Băsescu cu celebra casă din Mihăileanu 🙂 Trecând peste acest lucru , pentru liniștea d-voastră vă aduc la cunoștiință că nu e controlată Primăria d-nului Johannis ci , ANRP-ul , instituția care se ocupă cu retrocedările propriu-zise..

 2. Totuși nu înțeleg reacția vehementă pe care d-voastră cât și d-nul Johannis o aveți față de acest control… d-nul Johannis parcă se tot lăuda că va respecta justiția și statul de drept..Și cum Corpul de control al Guvernului e o instituție a statului de drept consider că n-ar mai trebui să comenteze această verificare a Corpului de Control..

 3. ,, Johannis nu e un om al sistemului” – Dacă mă gândesc la cum a ajuns Johannis în fruntea PNL-ului , fiind numit direct prim vicepreședinte și după demisia acestuia i s-a permis să candideze la șefia PNL-ului după anumite derogări și cum i-a înfipt pumnalul în spate celui care l-a propulsat în funcția de președinte , și vorbesc aici de Antonescu , atunci pot să spun că Johannis a învățat repede metodele folosite de sistemul de partid :))) Pe de altă parte trebuie să fiu obiectiv și trebuie să recunosc că și Elenei Udrea i-a trebuit vreo 8 ani pentru a ajunge șefă de partid :))) Spre deosebire de Johannis care într-un an a avansat în viața politică cât alții în 8 🙂 ani:))

 4. V-ați cam grăbit s-o criticați pe Macovei :))) Se pare că-l va sprijini pe Johannis :)))))

  • Am adus la cunoștințe unele omisiuni din viața doamnei. Pe care le susțin și azi, de fapt le susține mapa ei profesională, indiferent dacă îl sprijină sau nu pe KI.

   • Așa veți răspunde și dacă Elena Udrea îi va acorda sprijinul lui Johannis? :)))) :)))) Că vă veți menține punctul de vedere este admirabil , dar cum rămâne cu faptul d-nul Klaus este intransigent și că dânsul nu-și negociază voturile :)))) Apropo spuneți că d-nul Klaus va face și va drege ..păi d-nă din funcția de președinte herr Klaus nu prea ar avea atribuțiile necesare ..Dar mă rog…

 5. Apropo ce ați anticipat d-voastră până acum nu prea s-a întâmplat:))) Părerea mea e că Johannis va fi mai slab decât Emil Constantinescu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

 6. D-nul Johannis nu negociază , dar acceptă și dânsul voturile altor contracandidați cum a fost și-n cazul cu Monica Macovei ..Ce m-a deranjat însă a fost și faptul că azi grăbindu-se să accepte condiția d-nei Monica Macovei referitoare la eliminarea membrilor de partid cu probleme penale – de altfel o măsură bună- d-nul Johannis s-a și grăbit să le ceară demisia d-nilor Chiuariu și Akos Mora ..Dacă acest lucru s-ar fi făcut până-n momentul condiționării susținerii d-nului Johannis de către d-na Monica Macovei , D-nul Johannis mi s-ar fi părut într-adevăr un garant al statului de drept care n-ar vrea să aibă pe lângă dânsul membrii de partid cu probleme penale .Din păcate , Johannis a făcut acest lucru după ce Macovei a condiționat susținerea lui, ceea ce dovedește că Ponta a avut dreptate când a spus că herr Klauss aleargă numai după funcții și adaug eu că e în stare să-și sacrifice și proprii membrii , unii cu ștate vechi în PNL pentru obținerea funcției respective ..Asta spune mult despre caracterul neamțului Johannis

 7. Neamuri proaste sunt peste tot, mai ales din cei care vad realitatea in alb si negru. Cand v-ati dat seama ca kwj este o lumina ? parca-l sustineati pe Crin …. stiu nu candideaza … dar atata devotiune pentru sasul civilizator pentru barbarii de noi … Cred ca va e rusine ca sunteti numai romanca …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: