Ultimele apărări ale Inocentei înainte de vot


basseee
(Foto de aici)
Despre modul în care președintele și-a ucis puțin câte puțin imaginea, a omorât omul care își permitea să iasă liber în piața Universității și să adune oameni neplătiți în jurul domniei sale, am tot scris. Un limbaj libertin care i-a adus o amendă pentru discriminare (țigancă împuțită), nepăsare față de imaginea României (jignirea lui Tăriceanu în fața celor de la Ford, intervenții zilnice cu epitete colorate). Multe se pot spune, multe i s-au iertat.
Dar n-am crezut niciodată că un bărbat matur care a condus România timp de 10 ani se va sinucide pur și simplu ca om politic pentru a susține, dincolo de orice urmă de rațional, pe Elena Udrea. Tot anul Traian Băsescu a încercat să ne bage blonda pe gât, fără să îi pese dacă acțiunile lui îl îndepărtau de oamenii care au crezut la un moment dat în el.
Iată că președintele a hotărât nu numai să ne-o bage pe gât ca fiind singurul candidat care merită votat, singura pură, cinstită, miraculoasă, puternică, nu!, el iese la televizor și aproape ne ordonă, ne manipulează să nu credem că Elena Udrea poate fi implicată în dosare penale, căsătoria ei cu Dorin Cocoș desfășurându-se ca în poveștile cu tâmpiți (ea nu știa ce făcea el, aveau banii separat, ea nu cunoaște și nu are de a face cu nici un act de corupție).
Și pentru apărarea ei, a ieșit aproape în fiecare seară la televizor, implicându-se în campanie, dând în stânga și în dreapta, fără alegere. Toți cei 13 candidați în afară de ea au bube-n cap. Doar ea i-a mai rămas, așa ne-a spus, fără a-și pune măcar întrebarea dacă nu cumva toată lumea l-a părăsit taman din cauza ei. Condus de aceeași dorință de apărare a Inocentei, omul care pare că ”și-a pierdut uzul rațiunii” ocupă spațiul de emisie și în ultima seară de campanie electorală, ne promite mari dezvăluiri și devoalări de secrete.
Când colo, ce să vezi? Timp de două ore, Traian Băsescu ne amețește cu aceleași povești despre Zână și PMP, povești jenante și penibile de care o țară întreagă s-a săturat:
– Elena Udrea este, alături de Bica, ținta serviciilor secrete românești, sunt urmărite în timpul lor liber, serviciile să explice de ce, care este PC-ul de pe care s-au postat pozele (s.n. – nici nu știu dacă să râd sau să plâng)
– Nu aveam cum să resping o nominalizare a lui Victor Ponta fiind vorba de un vot în Parlament (s.n. – dar pe Klaus Iohannis în 2009 cum l-ați putut respinge?, avea susținerea Parlamentului și nu v-a păsat de asta)
– Obiectivul meu a fost să vin o dată în plus în apărarea Elenei Udrea, de asta am discutat de cele 9 milioane de euro (s.n. – pare că sunteți avocatul lui Elena Udrea și asta îmi dă un sentiment de nesiguranță și neîncredere cu privire la echidistanța unui președinte).
– este clar că el a fost implicat într-o afacere ilegală (s.n. – Hopa!, pe Cocoș îl bagă la apă)
– Udrea nu-și va negocia electoratul (s.n. – mai are?, în afara dvs, a ei și a câtorva talibani cu creierul în pioneze, n-aș crede. Dacă ar avea un electorat serios și rațional, el ar vota funcție de propria conștiință în turul doi pentru că nu este format din oi)
– Hă, hă, hă ! Aș fi cel mai bun Premier pe care poate să îl aibă România (s.n. – Domnule Președinte, întrebarea lui Rareș Bogdan era dacă veți face o înțelegere cu Ponta ca să deveniți Prim Ministru. Oricum, mâine vă puteți răzgândi, n-ar fi prima dată)
– îmi doresc foarte mult ca Ponta să nu devină președintele României ceea ce nu înseamnă că sunt un adept al lui Iohannis, mi-l amintesc ca Premier de la Grivco. Candidatul meu este Elena Udrea (s.n. – noroc că nu este și a noastră)
– Și să nu uit să vă spun, votez Elena Udrea (s.n. – Nu mai era nevoie să mai repetați și în finalul emisiunii, știm cu toții)
Domnule Președinte, sincer, aștept pentru următorii cinci ani un alt fel de președinte, unul care să garanteze apărarea tuturor cetățenilor, fără nici un fel de parti-pris-uri față de unul sau altul. Vă mulțumim pentru ce ați făcut pentru România timp de 10 ani dar cred că e momentul să ne lăsați să ne alegem liberi un nou început, un drum care să pună pe prim plan seriozitatea și decența.Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , , ,

6 răspunsuri

  1. Sa ne spuneti si ce a facut, concret, ca defilarea cu justitia idependenta nu tine la cei cu memoria mai lunga- 10 ani in functie, si „justitia independenta” ” functioneaza” subiectiv, partinitor, dar de doar doi ani, iar DNA e infiintat de Macovei, apoi in timpul mandatului prosperau toti astia care acum merg la inchisoare, inclusiv frate-sau si alte rubedenii si apropiati ai Imaculatei. Sa ne spuneti concret ce fapte si merite are acest presedinte care-a avut in mana toata instituiile statului.

  2. Eu sunt curios să văd reacțiile d-nei Lili Crăciun când inocenta se va alătura d-nului Johannis :)))

  3. N-are cum, a zis că ea nu-și negociază electoratul :))))))))))))))))

    • Păi , Băsescu negociază pentru Udrea :))) Sau credeți că Udrea conduce PMP-ul ? Zău așa …N-aveți pic de viziune politică :))) Îmi pare rău că n-am talentu’ d-voastră la scris :)) Că v-aș fi dat clasă :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: