Azi, de ce NU Monica Macovei


Monica-Macovei--posibil-comisar-pentru-Justitie
(Foto de aici)
Omisiuni care îmi dau de gândit:
1. ”Am terminat facultatea cu 10.” – ați spus-o în repetate rânduri la mai multe posturi media.
Nu doamnă, nu ați terminat facultatea cu 10. Din mapa dvs. profesională rezultă că ați terminat facultatea de drept cu media 9,60. Nota 10 ați obținut-o la lucrarea de diplomă, ceea ce este cu totul altceva. Dacă ar fi să ne exprimăm în maniera dvs., 80% din absolvenții de studii superioare, care au luat 10 la lucrarea de licență, au terminat facultatea cu 10? Indiscutabil nu, pentru că i-am jigni pe aceia care chiar au terminat cu 10 (după notele din foaia matricolă la care se adaugă nota de la lucrarea de licență).
2. Evitați (și se pare că presa vă iubește pentru că nimeni nu v-a întrebat lucruri incomode) să răspundeți cum a fost posibil ca într-o perioadă în care obțineai cu mare greutate aprobarea securității să pleci chiar și până în Ungaria sau la Chișinău, dumneavoastră ați călătorit binișor în perioada comunistă: în 1975 în Ungaria, Italia, Elveția, Austria, 1978 în URSS, iar în 1979 în RDG. Uau, chiar și în țări capitaliste! Felicitări, poate ne spuneți și cum ați reușit, în Moldova noastră erau familii întregi ale căror rude de sânge se aflau de partea cealaltă a Prutului și nu le-au mai putut vedea până în 1990.
3. Evitați să ne vorbiți despre tatăl dumneavoastră, cel care a fost distins de Nicolae Ceaușescu în 1971 cu Ordinul Steaua RSR. (Decretul 138/1971 consemnează la art. 24 conferirea Ordinului Steaua Republicii Socialiste România, tovarăşului Vasile R. Gherghescu, consultant specialist în aparatul Consiliului de Stat). Mare distincție, poate ne povestiți despre asta, stimată doamnă, trebuie să vă fi spus tatăl dvs pentru ce merite l-a onorat dictatorul.
4. Vă poziționați împotriva tuturor partidelor politice uitând că vă datorați cariera politică unui asemenea partid pe care astăzi îl atacați: PDL. Omiteți că grație PDL dar și PNL (cu care PDL a intrat la guvernare în 2004) ați fost susținută să deveniți Ministru al Justiției în 2004, că de pe lista PDL ați fost propulsată în Parlamentul Europei în 2009 și, pentru un al doilea mandat, în 2014. Acest partid, pe care astăzi îl înfierați cu mânie că ar fi plin de penali este același care v-a susținut, cu aceeași oameni. Când sunt penali și când nu cei din PDL?
5. Omiteți să ne spuneți faptul că nu ați devenit independentă pentru că așa a fost voința domniei voastre dintru început. În perioada negocierilor de unire dintre PDL și PNL ați cerut cu insistență domnului Blaga să fiți inclusă în lista celor cu șanse să ajungă viitorul candidat la președinție al dreptei unite. Ați devenit candidat independent numai pentru că cererea dumneavoastră nu a fost luată în seamă. Dar dacă conducătorii celor două partide v-ar fi făcut pe plac și ar fi acceptat propunerea domniei vostre, al cui candidat ați mai fi fost azi?
6. Nu în ultimul rând, vă poziționați împotriva RMGC și a exploatării gazelor de șist. Știu, este foarte important să atrageți voturile zecilor de mii care au mărșăluit duminică de duminică împotriva exploatării cu cianuri. Din păcate pentru dumneavoastră eu nu vă cred. Și sunt una care a mărșăluit atunci. De ce nu vă cred?
Pentru că:
– între 2002 – 2006 s-au elaborat studii de fezabilitate, inclusiv studii de condiții inițiale necesare Studiului de evaluare a Impactului asupra Mediului (EIM), una din etapele obligatorii pentru obținerea Autorizației de mediu, conform legii.
– în perioada iunie 2002 – mai 2004 și octombrie 2006 – februarie 2008, RMGC achiziționează proprietăți în zona proiectului, pe baza unui Plan de acțiune pentru strămutare și relocare, acțiune benevolă a ambelor părți, conformă legislației românești și la standarde internaționale de responsabilitate în domeniu.
– În concluzie,stimată doamnă, pentru că activitățile RMGC s-au desfășurat și în perioada în care dvs erați nici mai mult nici mai puțin Ministrul Justiției transformând – și aici n-am de ce să nu vă cred – justiția din una aservită în una independentă. Or în perioada aceea nu v-am auzit să denunțați ca ilegal contractul de la Roșia Montană, să solicitați anchete, să vă poziționați ferm ca astăzi împotriva cianurilor.

Mapa Profesională a Monicăi Macovei poate fi studiată aici:
http://www.mediafax.ro/politic/ministerul-public-a-facut-publica-mapa-profesionala-a-monicai-macovei-2334745Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , ,

115 răspunsuri

 1. ASTA MINTE MAI RAU DECAT PONTA!

  MONICA MACOVEI = PROCUROARE COMUNISTA INCOMPETENTA, LAUDAROASA SI MINCINOASA!

  IULICĂ ŢENEA / AUSTRALIA

 2. MONICA MACOVEI ESTE PARLAMENTAR EUROPEAN SI CREDE CA FACE PARTE DIN DIASPORA :)! AM IMPRESIA CA ESTE ORI PROASTA, ORI INCEARCA SA NE PROSTEASCA ASA CUM L-A PROSTIT PE PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU DE A AJUTAT-O DE DOUA ORI SA AJUNGA IN PARLAMENTUL EUROPEAN. HAI’ SICTIR MUMA PADURI, PARVENIT-O!

  IULICĂ ŢENEA / AUSTRALIA

 3. ROMANI! IATA O NOTA RUSINOASA din parte unei jurnaliste!!!!!!

  Pentru o „jurnalista”, in care inca mai credeam cu ceva timp in urma! AFIRMAND CA :…MONICA MACOVEI nu este buna caci a terminat facultatea cu :9:60 si lucrarea de licenta cu 10!(care medie este(9.60+10=19.60:2=9.8!!!!:CARE IN FINAL ESTE 10!!!
  Dar de ce nu ataca d-na „jurnalist” pe mitomanul care a PLAGIAT????

  INTREBARE:dar dv.:Cu ce medie a-ti terminat facultatea ,daca aveti vreuna,d-na Jurnalist,caci nu-imi inspirati incredere ca „jurnalist” cu astfel de „INTOXICATII!???

  P.S.In aceasta situatie:cred ca v-ati AUTO-devalorizat complet chiar dv.personal,d-na Lili Craciun!IN FAVOAREA CUI ?????care mai poate fi credibilitatea dv.dupa asemenea afirmatii publice??????

  CRED CA VA SUPUNETI PLACERII DE A FI HUIDUITA DE ROMANII CINSTITI ,CARE VA CITEAU si CREDEAU in Dv. ca Jurnalist! RUSINEEEEEE!!!!!!!

  EU UNA MA DEZIC DE PRIETENIA CU DV,lili craciun!!!! IMI ESTE RUSINE CU ASTFEL DE „PRIETENII” si va ELIMIN chiar acum din grupul meu de Prieteni Seriosi! ADIO!!!

  Locul Nejurnalistilor este langa ponta si antene.sub papucul „onorabilului” voiculescu!!

  Informatii mai jos,dragi romani!!

  • 1. Doamnă, la care din cele două facultăți vă referiți, că am terminat două? 😀 Oricum, nu voi spune niciodată că am terminat cu 10, chiar dacă la ambele facultăți am luat 10 la lucrarea de licență. Atâta doar că eu nu candidez la președinției, stimată doamnă, ca viața mea să fie pusă sub lupă.
   2. La facultate nu se dă jumătate de punct ca la clasa I, dacă nu știați. Așa că rămâne cum scrie în mapa profesională, 9,60 😀
   3. Nu sunt jurnalistă, sunt blogger. În viața de zi cu zi sunt notar public, jurnalist este acela care ia bani pentru articole, eu le scriu doar ca să vă destup mințile. Se pare că nu reușesc.
   4. Ceea ce am scris acolo este public, este mapa profesională a doamnei , de la Ministerul Public, nu-i din imaginația mea
   5. Sunt tristă că nu veți mai fi prietena mea dar am să trec peste suferință și n-o să mă sinucid 😀 😀 😀

   • Hai ca imi placeti !
    Intr-adevar, greu cu „desfundatul” mintilor.

   • O sa va zic domnnisoara, deoarece asa sunteti, inca nu sunteti „coapta la minte” incat sa ma adresez altfel. In viata intalnesti 2 feluri de idioti, unii care observa si refuza sa creada ca se poate face in continuare si unii care refuza ca se poate face (dvs. in care va regasiti?) . Pana acum singura care mi-a demonstrat asta este Monica Macovei prin simplul fapt ca am o foarte mare bucurie in suflet cand vad ca se aduna marii smecheri ai tarii in puscariile din Romania. Cum astfel sa combati saracia dintr-un stat daca nu prin eliminarea coruptiei cea care 25 de ani a supt ca o plosnita din sangele fiecarui contribuabil onest care munceste 52 de ore pe saptamana. Contribui cu 25% din salariu la stat si mai raman cu 800 de lei si da, am o facultate si specializari, numai ca, nesansa a fost sa raman in provincie acolo une salariile nu sunt la nivelul celor din Bucuresti, Ce anume va determina sa sa credeti ca un om nu poate face treaba doar ca a luat mai putin cu 40 de sutimi la examene decat unul care a plagiat si ne-a mintit in continuare timp de 2 ani si jumatate? Rugaminte mare cand o sa iasa domnul Victor (daca o sa iasa) si o sa faca prapad mare va rog sinucidetiva macar asa din onoare ca ati votat o mare nenorocire asupra tarii.

   • Stimate domn, putea să aibă și 8, dacă spunea că are 8 și nu 10.

   • bravo dna LILI CRACIUN.,..bine punctat

   • Mahalagioaica Lili Craciun ia desfunda-ti public mintea si din strafundul desfundarii spune-ne ce spagi ai dat ca sa ajungi in casta notarilor? Vezi ca mai sunt si altii care stiu cum functioneaza tara asta nenorocita.

   • Te aprob doar ca să vadă ceilalți ce limbaj elegant ai. Cu un asemenea limbaj, nici propriei candidate nu văd să îi faci vreun bine. În rest, nu meriți să îți răspund.

  • Vot Monica Macovei !!!

   • Doamna Lili Craciun, am si eu o intrebare: dumneavoastra va definiti prin ceea ce faceti sau prin ce sunt rudele dvs? de ce este relevant ce a facut tatal Doamnei Macovei? personal nu ma intereseaza si cred ca nu este un argument, ci un atac josnic la persoana. Genul asta de „argumen”t pe care l-ati adus (si nici ala probat) intra mai jos chiar decat categoria „Iohannis e catolic si n-are copii”. Tatal doamnei Macovei nu candideaza si ar trebui sa va limitati la candidati. Nicio lege din lume nu acuza un om pt ce ar fi facut (ipotetic si conjunctural vorbind) altul. In plus, cum spunea cineva, poate ar trebui sa va legati de plagiatori, nu de o diferenta de 9,8 (media se calculeaza intre nota de licenta si media pe ani!!!!) -10, care este infima. In plus, nu cred ca aveti informatii (sau nu le-ati facut publice) despre ce a facut dansa real legat de Rosia Montana. Presupuneti ca nu I-a atras nimic atentia si nu a reactionat. Eu pot la fel de bine presupune ca a reactionat, dar parerile ei personale nu contau iar o ancheta dureaza mai mult decat un mandat. Ambele variante sunt doar atat: PRESUPUNERI. Si pot fi la fel de valabile.
    Pe scurt, asta nu e un articol, e o modalitate de a va manifesta frustrarea si parerile personale, cu titlu de informatie.

   • Am spus că este relevant cine a fost tatăl domniei sale? Am spus că doamna trece sub tăcere acest aspect, abia asta ar putea fi irelevant. Noi, cei care am trăit atunci, judecăm altfel lucrurile

 4. mai, mai, dna notar, cu doua facultati ( probabil ambele cu 10, dar nu ne spuneti , ca sunteti modesta ), oare de ce articolul/blogul/povestea dumneavastra are un mare miros de bani platiti de partid la numar de caractere scrise?Poate ca tocmai d’aia, ca e un atac gratuit la o persoana care, poate a facut si ceva bun pentru justitie si patrie, poate a si gresit.Dar, un astfel de atac suburban, inclusiv la parinti, atac adresat unui candidat care nu are nici macar sanse teoretice sa se claseze mai sus de locul 4, atac atat de virulent si gratuit , nu are alta explicatie decat ca nu v-ati facut norma sa va luati simbria de la partid pentru postarile pe luna asta. Pacat, ca un notar bun castiga bine si nu trebuie sa bip, bip , candidatul pentru a lua doi trei arginti in plus.Bineinteles, un notar bun! Probabil viorel este soarele dumneavoastra, si va inteleg , un liber profesionist care-si castiga onest banii in mediu concurential, cu lejeritatea fiscala promovata de vivi ponta nu-l poate decat aprecia!
  Sper ca intelegeti toate cuvintele pe care le-am folosit.Daca nu, sa ma iertati!

  • Dle YYY (ce nume drăguț aveți) numai un om care nu ar face nimic, niciodată, fără bani, s-ar gândi că toată lumea face la fel. Bine că nu sunt în situația de a gândi ca dvs. Vă dezamăgesc dar nu iau bani pe opiniile mele. 🙂

  • cât despre soarele meu, n-am vreun soare politic dar voi vota KI. De altfel dacă mai citeați unul două articole din categoria ”politica în cuvinte” ați fi ajuns singur la concluzia asta. Vă recomand ”Române, cum dracu să-l votezi pe Victor Ponta.”

 5. Monica Macovei a fost bună în 2012 când apăra statul de drept :))) , acum nu mai e bună :))) Și nu sunt un fan Monica Macovei :))) of of :)))) Mi-a plăcut pseudonimul acela Lili Crăciun de Schengen :))) Era la modă pe atunci :)))))

 6. momentan am decis sa o votez

  • si eu am decis sa o votez tot pe MM ,pacat ca Lili a facut o facultate din domeniul juridic si a ajuns sa faca pe jurnalista ,unde iti e spiritul de luptator intr-o justitie oarba. Lasa-i pe altii daca au ales sa lupte pentru o cauza pentru tara si nu se tem pentru asta! nu cauta lucruri banale in viata lor ca sa ii ofensezi.

   • Doamnă, ce este greșit în ce am scris? ce nu este adevărat? În loc să contra-argumentați, să spuneți unde am mințit, vă legați de autor. Tipic stalinist.

 7. monica macovei este la fel ca nicusor dan de la primaria capitalei , o voteaza toti hipsterii dar nu stiu de ce o voteaza cum nu stiu taranii de ce voteaza psd.
  e fix la fel hipsterii voteaza macovei pt ca e cool
  taranii voteaza ponta pt ca sunt manipulati
  in fine , nu vad diferenta

  • Mosule, eu o votez pe Macovei din aceste motive:

   – in perioada cea mai naspa privind aderarea (2005-2007) a fost ministrul de justitie care a ridicat toate stegurile rosii din negocieri. Am citit cu ochii mei declaratiile unui official european care spunea: „in cazul negocierilor cu Stanoiu, era o rea credinta evidenta, invelita in vorba frumoase, Cristian Diaconescu era ok, dar se vedea ca nu are parghiile necesare, cu Macovei am fost pe aceasi lungime de unde din prima zi”. Macar si pentru atata lucru privind meritele in procesul de aderare si tot merita votata. Finalmente, steagurile au fost ridicate, am aderat, Si Macovei a fost rejectata din guvern la 3 luni dupa asta

   – in perioada cat a fost europarlamentar, Macovei a fost de departe cel mai active europarlamentar roman (in fapt cel mai activ europarlamentar dintre toti), avand 40 de rapoarte votate. Inclusiv directive europeana a confiscarii extinse este tot meritul Monicai Macovei. Avem 30 de luni sa adaptam legislatia. Pentru mine, asta e important. M-am saturat sa vad o gramada de firma, conduse de varul de la tara, care sa adapa din greu din banii publici. Si ele fiind de fapt doar o fatada, apartin unor politicieni locali.

   – nu am stiinta de vreun scandal de coruptie legat de Macovei. Afaceri in care sa fie bagata. imprumuturi dubioase de la ciudati cu termen de returnare de 10 ani, conflicte de intersese, etc Insailarea autoarei e destul de palida, desi a facut eforturi si e si talentata. Auzi, a terminat cu 9,60, nu cu 10. Si e nerecunoscatoare fata de PDL. Hai sa radem, niste acuzatii grave.

   Si as vrea sa precizez ca nu sunt total entuziasmat fata de aceasta candidatura. MM nu are stofa de om politic, discursul e stangaci de multe ori si, in unele locuri, are o parere mult prea gonflata despre ea insasi (auto-comparatia cu Mandela a fost bomboana pe coliva). SI nu o vad capabila sa construaisca un partid nou de la zero.

   Dar fata de ce vad pe piata, e la ani lumina. O votez ca un semnal. Ca aia care sunt ceva mai cinstiti si au rezultate in activitatea lor publica, merita un vot.

   Pe al meu il are.

   P.S. Ah, si ce-as vrea sa fiu si eu hipster. Dar la cei 45 de ani ai mei, am cam sarit etapa asta.

   • cine v-a mintit cu cele 40 de rapoarte votate ??? interesati-va mai bine , monica macovei este cea care a aratat cu degetul Romania , catre cetateni , catre tine si catre mine . Nu degeaba a fost anchetata de comisia de etica a parlamentului european pe tema minciunii si dezinformarii !! Probabil i-a intrat in sange si continua cu aceasta minciuna in speranta ca va deveni presedintele Romaniei. buna gluma

   • Nici ca puteați zice mai bine. Cheia aici fiind, curatenia imaginii si faptul ca poate face dovada muncii depuse in slujba cetateanului. Da in slujba cetateanului, pentru ca odata ales prin vot un politician ar trebui sa fie in slujba cetateanului.
    @ Andreea, stimata doamna/domnisoara doamna Macovei nu a arata cu degetul Romania, a aratat cu degetul coruptia din parlamentul Romaniei, eu una nu m-am simtit aratata cu degetul, dumneavoastra de ce ati facut-o? Sau preferati sa continuam in acest „dolce far niente” in care ei isi dau legi cu dedicatie si noi ne intrebam unde se duc banii si sperantele noastre de prosperitate? Pe dumneavoastra va minte zilnic televizorul, pentru informatii exacte contactati va rog parlamenul european ca sa vedeti munca depusa de reprezentantii dumneavoastra.

    @Lili Craciun, gasesc interesant articolul, dar trebuie sa admit ca nu imi schimba cu nimic convingerea, ba chiar o intareste. Daca tot ce avem murdar despre acest candidat este faptul ca 10 a luat la licenta nu este media pe ani (sincer eu credeam ca licenta e cea care conteaza, e o oarecare confuzie in aceasta zona) sau cum a luat tatal dansei decoratie pe vremea raposatului e de bine zic eu. Pai comparata cu dl Ponta cu celebrul de acum plagiat de care s-a salvat cum altfel decat prin desfintarea comisiei si cu interesanta acuzatie de agent acoperit. Nu mai vorbim declaratii de avere, rudenii cu probleme in justitie si asocierea cu un partid politic.
    Comparata cu Dl Johanis, tot doamna iese mai curata, dansul refuzand sa dea un raspuns clar asupra celor x case scoase de presa la inaintare. Nu comentez programul politic la dl Johanis, pe hartie toate-s frumoase tare, in realitate ACL care il sustine pe dl Johanis a demonstrat deja ca ii doare fix undeva de populatie (PNL-ul si-a pierdut legitimitatea in ochii mei cand s-au bagat in USL si au delirat 4 ani de zile anti Basescu de parca se terminasera toate probleme in Romania). PDL un altpartid de dat la gunoi, pe care doamna Macovei a incercat sa-l curateasca si unde a fost efectiv oprita de personaje gen Blaga, nici nu ma mira ca a renuntat la colaborarea cu dansii. Cu Udrea nici nu ma obosesc sa o compar.

   • Subscriu 100% . Semnat: un hipsterist de 42 de ani.

  • Eu l-am votat pe Nicusor Dan si il voi vota si in 2016. Problema romanilor in general si a ta este ca nu mai deosebiti omul sincer de omul parsiv. Omul fara experienta dar cu potential de omul versat dar hot. Esti tu multumit de ce a facut Oprescu? Daca da inseamna ca nu ai iesit din tara sa vezi si alte capitale sau ca nu poti sa apreciezi ce inseamna frumusetea unui oras, nu ai cunostinte de urbanism, de arhitectura urbana si de estetica. Ma mahnesc de cate ori vad ca nici macar tinerii nu sunt dispusi la scimbare…cand o sa va saturati de neputinta unor babalaci corupti? Viitorul este al tinerilor si ei trebuie sa decida cum o sa arate. Tu lasi un mos sa decida viitorul capitalei. (asta daca ar fi fost Oprescu interesat de asa ceva). Cand vad ce primari are Bucurestiul ma umplu de nervi. VAnghelie o subspecie, Negoita un hot cu aere de intelectual si mare afacerist, Oprescu un doctor spagar pus numai pe combinatii, Piedone cu zelul lui de gospodar a venit numai cu proiecte de prost gust:palmieri, ghivece,caprioare cu luminite,trenulete…si alte kitsch-uri. Nu considera nimeni ca o viata este sfanta si mai presus de orice? Mor oameni pe strada..sunt atatia copii abandonati care traiesc in conditii mizere..lipsesc programe de reintegrare in societate…..dar primarii nostri stiu mai bine de ce are nevoie Bucurestiul: garduri, borduri, cerdace,ghivece,luminite,fantani arteziene,teatre. Oare cand o sa se duca generatia asta de minti intunecate?

  • Eu l-am votat pe Nicusor Dan si il voi vota si in 2016. Problema romanilor in general si a ta este ca nu mai deosebiti omul sincer de omul parsiv. Omul fara experienta dar cu potential de omul versat dar hot. Esti tu multumit de ce a facut Oprescu? Daca da inseamna ca nu ai iesit din tara sa vezi si alte capitale sau ca nu poti sa apreciezi ce inseamna frumusetea unui oras, nu ai cunostinte de urbanism, de arhitectura urbana si de estetica. Ma mahnesc de cate ori vad ca nici macar tinerii nu sunt dispusi la scimbare…cand o sa va saturati de neputinta unor babalaci corupti? Viitorul este al tinerilor si ei trebuie sa decida cum o sa arate. Tu lasi un mos sa decida viitorul capitalei. (asta daca ar fi fost Oprescu interesat de asa ceva). Cand vad ce primari are Bucurestiul ma umplu de nervi. VAnghelie o subspecie, Negoita un hot cu aere de intelectual si mare afacerist, Oprescu un doctor spagar pus numai pe combinatii, Piedone cu zelul lui de gospodar a venit numai cu proiecte de prost gust:palmieri, ghivece,caprioare cu luminite,trenulete…si alte kitsch-uri. Nu considera nimeni ca o viata este sfanta si mai presus de orice? Mor oameni pe strada..sunt atatia copii abandonati care traiesc in conditii mizere..lipsesc programe de reintegrare in societate…..dar primarii nostri stiu mai bine de ce are nevoie Bucurestiul: garduri, borduri, cerdace,ghivece,luminite,fantani arteziene,teatre. Oare cand o sa se duca generatia asta de minti intunecate?

 8. Cele mai cretine argumente posibile. Numai femeile pot sa scrie articole de gen, cu o totala (si fireasca) umbrire a logicii. Mai degraba, pornirea impotriva M.M. este tipic feminin: rautacioasa. Sentimentala. Nu este „frumos” ca ea sa ajunga presedinte, nu este o „femeie buna la suflet”, nu este „atragatoare” etc.

  1. Nota la facultate este irelevanta, in special daca este facultatea romaneasca. Actual, sunt oameni politici de mare valoare, inclusiv in Parlamentul European, care nu au studii superioare. Si se descurca bine. Nu ai nevoie de o facultate ca sa stii ce sa faci si cum sa conduci. Da, intr-adevar, faptul ca o ai si te-ai descurcat bine la ea spune ceva despre tine, DAR NU ESTE O OBLIGATIE. Acum, faptul ca a absolvit cu x si si-a luat licenta cu y si ea a declarat ca a terminat facultatea cu z, astea sunt detalii nesemnificatie. M.M. a afirmat clar: am terminat facultatea cu o nota buna, maxima, dar „decent” de maxima. Ceea ce este adevarat. Poate sa spuna lejer in continuare ca a terminat cu MAXIM. Nu e minciuna, e o aproximatie decenta. Si a facut asta pentru ca se identifica cu tinerii ambitiosi, cei care sunt la facultate si trag pentru note maxime. Este politiciana CARE SE IDENTIFICA CEL MAI MULT CU SIMPATIZANTII SAI, in urma analizelor. Nu a spus-o ca sa arate „ce poate ea”, pentru ca si ea stie ca nota la facultate este irelevanta. E destul de inteligenta pentru asta.

  2. Permisiunea plecarii in strainatate SE PUTEA OBTINE. Greu, usor, cu roti unse, neunse, cu rude, cu pile, cu Kent, SE PUTEA OBTINE. Nu e singura care a calatorit in strainatate. Sunt inclusiv scriitori, intelectuali, care nu agreau vizibil comunismul, care au cerut sa plece SI LI S-A DAT VOIE, unora chiar pe motivul ca „in tara ar face mai mult rau decat in afara”. Ceea ce spui tu e ireal.

  3. Nimanui nu ar trebui sa i se sparga oalele in cap pentru parintii/copiii lor. Daca faci asta nu esti mai departe temporal de epoca bronzului. Esti doar proasta.

  4. – 5. Nimeni nu ar trebui sa intre in treburile familiale. Relatiile intre ea si partid or fi mai bune, mai rele, dar pe niciunul nu ar trebui sa intereseze asta. Pe noi ar trebui sa ne intereseze valoarea actuala si oportunitatea din viitor. Faptul ca spui ca spui ca partidul nu a sustinut-o la presedintie si ea a plecat, cu certuri, cu scandaluri, si ca nu e recunoscatoare pana acum, ESTI PARTINITOARE. Tii partea partidului, ca si cum el ar fi avut dreptate. Bineinteles ca nu. Ca politician, cand te vezi ca nu mai esti pe aceeasi unda de lungime cu partidul, cand vezi ca nu te mai sustine, e demn si onorabil sa iesi afara si sa il renegi. Nu este nicio problema. Mai bine sinceritate personala, decat minciuna comuna. Da, partidul a ajutat-o. Perfect. Acum candideaza independent. Perfect. Acum arata penalitatea partidului sau, care e reala, de fapt. Care-i problema?

  6. Habar nu ai ce vorbesti. Activitatile RMGC (studiul de fezabilitate si achizitionare) sunt TOATE LEGALE. Mai ales, ca ministru de justitie, nu putea sa faca nimic. Controalele nu sunt facute de catre ministru, aici procuratora se sesizeaza. Ministrul doar diriguieste. In plus, ca ministru, sa te declari impotriva cianurilor, ar fi fost o prostie. Nu are absolut nicio legatura cu functia. Ar fi fost o problema personala. Tipic feminin: „nu imi place cianura pt ca nu imi place”. CUm sa te astepti sa zica asa ca ministru? E ca si cum ministrul de finante ar merge la televizor si ar zice „ma declar impotriva monedelor de 20 de bani”. Asa, si? Ce legatura are? Monedele sunt LEGALE. Tu nu poti sa spui nimic PROFESIONAL. Doar personal. Ca nu iti plac tie ca nu sunt frumoase.

  Nu votez cu M.M. daca te intereseaza, doar am vrut sa iti arat ce argumente stupide ai.

  • Aș fi putut să nu-ți aprob postarea pentru limbajul defectuos. Am aprobat-o însă ca să vadă cei care mai citesc cu ce cuvinte frumoase o aperi. 😀 Felicitări!

  • In ciuda limbajului, domnul ridica o problema de bun simt. Ca ministru de justitie poti bloca un proiect in baza unei pareri personale sau tot ce ai la indemana sa faci e sa revizuiesti daca avizele obtinute de proiect implinesc prevederile legale? Inainte sa o acuzati de fatarnicie pe doamna Macovei nu ar fii important sa clarificam acest aspect? Nu de alta dar e important, altfel tot ce cauti sa faci prin articol e simpla defaimare.

 9. Mie- mi plac persoanele consecvente în general.. Din păcate d-na Lili Crăciun nu e consecventă ..Oricum am observat că inconsecvența e o trăsătură a celor care susțin dreapta în general

  • Pentru că judecăm, Dani. Iar adevărul este relativ, mâine poate fi altul. Voi, cei de stânga, nu judecați? 😀 😀

  • Este o mare diferenta intre alba – negra ce tine de hazard, de ghiceala si caracterul schimbator al lucrurilor, situatiilor obiectie/subiective, ce obliga pe cugetator sa-si updateze permanent conduita potrivita. Consecventa este firul rosu, acela trebuie urmarit cu strictete, caile marunte (inconsecventa) sunt, inerent, variabile.

 10. Plus că simpatizanții de dreapta își pierd încrederea mai repede în cei pe care i-au votat… nu știu de ce

 11. haha…2 facultati… penibil. asa ma amuza colectionarii astia de diplome… si pana la urma stai si rotesti 3 hartii intr-un birou si apoi te intorci la viata dumneata trista din fata laptop-ului si scrii balarii.

 12. A mai fost bun și-n ceea ce privește construcțiile … A păcătuit în schimb la libertatea de exprimare

  • In ceea ce priveste constructiile?? Comunismul, mai draga, n-a construit mai mult, mai bine sau mai eficient. In schimb a demolat foarte bine… oameni, minti. A construit „omul nou” pe cadavre, tovarase.

 13. Argumentele aduse de dumneavostra sunt puerile. In primul rand, o votez pe Monica Macovei, nu pe tatal acesteia! Nota obtinuta la terminarea facultatii este irelevanta, la fel cum este irelevant faptul ca ati terminat 2 facultati atata timp cat lansati acuzatii nefondate pentru interesele dumneavoastra personale. Sincer, cred ca romanii isi merita soarta. Traim in mizerie de atata vreme si se pare ca ne place. Sper, totusi, ca oamnenii precum dumneavoastra sa nu imi hotarasca mie viitorul.

 14. Va felicit respectuos pentru curajul de a infrunta reactiile negative pe care le provocati prin exprimarea opiniilor personale. Si sunt convins ca infruntati cu mult mai mult decat se vede pe blog.

 15. Du-te la sapa !!!! Meseria asta nu este pentru tine !!!

 16. „Indiscutabil, nu pentru că i-am jigni pe aceea care chiar au terminat cu 10 (după notele din foaia matricolă la care se adaugă nota de la lucrarea de licență).”
  Totusi pentru cele 2 facultati terminate, ar trebui sa fiti un pic mai pretentioasa cu limba romana.

   • „justiția din una aservită întruna independentă.” mda. 2 facultati facute intr-una. sau intruna? 🙂
    btw – nu stiu daca iti dai seama sau nu, dar articolul asta face exact contrariul la ceea ce ti-ai propus. daca acestea sunt dezvaluirile despre trecutul „tenebros” al Monicai atunci pot sa o votez linistit. mersi

   • Dacă o cratimă era motivul, votează! 😀 😀

   • Votantii monicai macovei sunt cei care o cunosc de ieri si azi si care prin 2005 nici nu stiau ce inseamna politica. Dragilor aceasta maimutica a fost cercetata in consiliul de etica a parlamentului european pentru minciuna si dezinformare. Ne.a facut tara de ras! Inclusiv pe noi. Cat de ingusta trebuie sa ai mintea ca sa votezi o asemenea batjocura???

   • ai aruncat un pahar cu apa in ploaie. joci dur 🙂
    u’re sweet

   • 😀 Știi, pentru că am scris articolul mai înainte de a se întâmpla, să nu uit să completez:
    Ieri candidata MM cerea vehement Guvernului publicarea unei stenograme a ședinței de Guvern (aia cu închiderea gurii presei față de informații din dosare penale). Aceeași Monica aproba în 2005 Hotărârea de Guvern 1329 din 27.10. 2005 prin care se secretizau (”secrete de stat”) stenogramele ședințelor de guvern.
    Mai multă consecvență, vă rog!
    Distractiv, nu? :)))

   • #alexandra: chiar daca te-ai fi nascut ieri, azi cred ca ti-ai fi dat seama deja ce hram poarta toti ceilalti candidati. dr ponta; monsieur Tari, Melescanu (god, wtf?), Udrea (no comment) etc. din pacate, stiind ca Blaga si Toni sunt in spatele lui Iohan (care pare a fi unica solutie decenta pentru presedentia tarii) mana imi va tremura putin cand voi tine stampila. revenind la discutie: daca zici tu ca pt. MM trebuie sa ai vedere ingusta ca sa o sustii, pentru ceilalti trebuie chiar sa fii orb, surd si mut ca sa le stai alaturi.

   • in nici un caz eu nu voi vota un fost ministru al Justiţiei care şi-a dat demisia din funcţia de procuror, după ce procurorul general al României de pe atunci, a solicitat un control al activităţii acesteia, Toti candidatii au + uri si – uri dar aceasta domnita chiar ma dezgusta . un mare doctor avocat al acestei tari , apolitic , ca sa nu se inteleaga ca este vre-un joc al partidelor , a scris o carte inchinata acestei doamne ( si multor altora ) despre toate balivernele facute inca de pe timpul primilor ani ai profesiei de procuror! decat presedinte ca ea mai bine vadim ! :)) 😀
    vom trai si vom vedea
    numai bine
    no offence ! este doar o parere

   • si pentru sweet lili> cand eram in strada si strigam „uniti, salvam!” am iesit tocmai pentru ca protestul nu fusese asumat politic de niciun partid. am iesit sa le spun hotilor ca nu se va mai putea sa faca orice, oriunde, oricand si oricum vor ei. doar un singur candidat pare se apropie de ceea ce mi-am dorit atunci. vreau sa se faca un pic de curatenie in sistem, sau chiar sa se taie in carne vie. daca si tu ai iesit iarna trecuta, hai sa fim (cum zici si tu) consecventi. sa transmitem ca si noi ne dorim o schimbare radicala in sistemul asta corupt in care ne-am trezit dupa 90. pentru ca votul meu in turul 1 vreau sa fie un mesaj clar ca imi doresc sa se termine cu furtul. ca oricine va porni intr-o cruciada impotriva hotilor, are sustinerea mea (indiferent ca e MM sau altcineva)

   • Din păcate, ești idealist. Hai să presupunem că va ieși președinte MM. Ce poate face domnia sa fără un guvern care să-i susțină proiectele și o majoritatea parlamentară așijderea? Și atunci? Cu cine crezi că va negocia, nu cumva tot cu partidul lui Blaga, Iohannis? Că altfel n-are cum, scrie în broșurica aia care se numește așa de pompos Constituție. Iar în stradă nu țin minte să se fi ieșit pentru o schimbare radicală de sistem, am ieșit pentru Roșia Montană, punct.

   • una e sa negociezi, sau sa te lupti si alta este sa ti se dicteze din culise ce sa faci.

    hai sa presupunem altceva: desi x oameni din tara asta sunt convinsi ca trebuie facut ceva radical impotriva coruptiei, nu vor vota cu un candidat care propune exact asta (nu voteaza din varii motive: sa nu risipeasca voturile, oricum nu este nicio sansa, etc). ce mesaj transmite poporul astfel? unul singur: nu vrem acum insanatosirea sistemului / suntem inca ok cu toti hotii / merge si asa. ori pana acum tot asta am facut. noi, boborul 🙂 nu am trimis un semnal clar ca vrem ordine. pentru ca daca x milioane de oameni sustin o idee, in jurul acelei idei se vor gasi si lideri si politicieni care sa simta ca sunt legitimati si ca reprezinta pe cineva. ca nu se arunca singuri intr-o batalie impotriva tuturor.

    de undeva tot trebuie inceputa lupta asta. pentru ca de 25 de ani se incearca o tranzitie usoara catre democratie, si ne adancim tot mai mult in hazna.

    imi place cum pui punct la rosia. still a sweetie :). imediat dupa primele iesiri in strada (care au fost strict pentru problema in cauza) pentru mine si cunoscutii mei cu care m-am intalnit acolo, marsurile alea au fost un statement: nu mai faceti ce vreti, cand vreti. veti fi amendati (atat cat ne sta noua in putere sa o facem). pentru mine, asta se traduce ca o forma incipienta de dorinta de schimbare a unui sistem bolnav. pentru altii poate a fost doar rosia – punct.

 17. 10 la examenul de diploma… http://www.mediafax.ro/politic/ministerul-public-a-facut-publica-mapa-profesionala-a-monicai-macovei-2334745

  In rest, subiectivismul de care suferim toti duce discutia in derizoriu. Let’s agree to disagree si sa mergem cat mai multi la vot.

  • la examenul de diplomă. Am spus eu altceva? Asta însă nu este media cu care ”am terminat facultatea” 🙂

   • To-may-to…. to-mah-to… Multi oameni se refera la media de pe diploma (care poate fi media unui examen si a unei note la un proiect) ca media cu care au terminat facultatea. Eu zic ca nu e o minciuna ceea ce a sustinut Monica Macovei. E doar una din multiplele fete ale adevarului.

    In legatura cu afirmatiile din articol, dupa parerea mea, doar la punctele 2 si 3 reusiti sa ridicati suspiciuni valide dar irelevante raportandu-ne, din nou, dupa parerea mea, la un candidat la presendentie in 2014. La restul punctelor va straduiti prea tare sa faceti din tantar-armasar. Sau poate sunt eu prea subiectiv. Dar asta-i parerea mea.

    Felicitari pentru curajul de a scrie si a face publice opiniile dumneavoastra.

    Hai la vot!

 18. Aștept cu interes episodul Astăzi de ce nu Klaus Iohannes 🙂

 19. Daca asta e tot ce ati putut scoate impotriva Monicai Macovei e clar ca e un candidat curat! Aproape imaculat! O votez cu incredere.

 20. 1. Obiceiul de a spune ca „a terminat cu nota 10”, justificandu-se prin aceea ca 10 a fost ultima nota primita (adica, cea cu care „a terminat”) este indiscutabil o minciuna. Am mai intalnit aceasta minciuna detestabila si cine vrea sa nuanteze verdictul nu are decat, dar oamenii onorabili nu practica acest obicei urat.

  2. In 2012, atunci cand Ponta, Antonescu si parlamentarii aliniati lor au pus la cale nelegalitatile grave ale referendumului de demitere (nelegalitati indiscutabile!) parlamentarul Monica Macovei s-a plans de pericolul izbucnirii unui razboi civil in Romania. Grozavia unei asemenea dezinformari venea de la o persoana foarte bine avizata si cu mare credibilitate la Bruxelles. Chiar si numai pentru acesasta dovada de rea-credinta iresponsabila fata de tara pe care o reprezenta, Monica Macovei nu poate exista pentru mine.

  3. Am pretentia ca stapanesc bine limba romana. Insa, atunci cand scriu la calculator, nefiind in stare sa o fac fara sa ma uit in permanenta la tastatura, pierd feed-back-ul de la rezultatul actiunii mele, respectiv textul scris efectiv pe ecran (nu vad niciodata textul, in timp ce il scriu). Din acest motiv, la care se adauga modificarile ulterioare pe text, mi se intampla frecvent sa comit greseli grave de scriere, inclusiv erori gramaticale care nu-mi sunt cu nimic specifice mental. Asta este o forma falsa de analfabetism, cu care ne confruntam absolut toti utilizatorii tastaturilor. Cine neaga lucrul asta se agata automat de asemenea erori pasagere, o face doar cu rea intentie, posibil pentru a deturna discutia.

 21. Sunteți praf :))) nu e de mirare că dreapta e în halul în care este acum :)))

 22. Nu stiam ca a terminat facultatea, cu 9,60. Multumesc de informatie, Acum chiar ca o sa votez cu Monica Macovei.

 23. Doamna Lili Craciun, am si eu o intrebare: dumneavoastra va definiti prin ceea ce faceti sau prin ce sunt rudele dvs? de ce este relevant ce a facut tatal Doamnei Macovei? personal nu ma intereseaza si cred ca nu este un argument, ci un atac josnic la persoana. Genul asta de „argumen”t pe care l-ati adus (si nici ala probat) intra mai jos chiar decat categoria „Iohannis e catolic si n-are copii”. Tatal doamnei Macovei nu candideaza si ar trebui sa va limitati la candidati. Nicio lege din lume nu acuza un om pt ce ar fi facut (ipotetic si conjunctural vorbind) altul. In plus, cum spunea cineva, poate ar trebui sa va legati de plagiatori, nu de o diferenta de 9,8 (media se calculeaza intre nota de licenta si media pe ani!!!!) -10, care este infima. In plus, nu cred ca aveti informatii (sau nu le-ati facut publice) despre ce a facut dansa real legat de Rosia Montana. Presupuneti ca nu I-a atras nimic atentia si nu a reactionat. Eu pot la fel de bine presupune ca a reactionat, dar parerile ei personale nu contau iar o ancheta dureaza mai mult decat un mandat. Ambele variante sunt doar atat: PRESUPUNERI. Si pot fi la fel de valabile.
  Pe scurt, asta nu e un articol, e o modalitate de a va manifesta frustrarea si parerile personale, cu titlu de informatie.

 24. Azi, de ce DA Monica Macovei 😉 Apreciez intentia dvs de a aborda toate aspectele candidatei, nu doar calitatile evidente. Totusi, care sunt argumentele? Punctele 1, 2, 3 mi se par nefondate: 1: citate diferite se refera la note diferite, 2: nu cred ca copiii ar trebui sa plateasca pentru parinti, 3: din cate stiu eu, in ’75 mai puteau calatori spre vest si oameni normali, nu doar fiice de (va citez) „consultant specialist in aparatul consililui de stat” cum era Monica Macovei. 4 si 5: imi par procese de intentie: Macovei a criticat PDL si cand era in partid, oricine poate regasi declaratiile sale publice impotriva colegilor si practicilor pe care nu le cautiona. Putem digresa pe tema „daca ramanea in PDL” dar iata, a candidat independent, e consecvent cu criticile, nu credeti? Si curajos, cred eu. 6: Poate aveti dreptate, nu stiu in ce masura trebuia si putea sa opreasca Gold Corporation, fiind Ministru al Justitiei in perioada 2004-2007.
  Eu cred ca societatea civila va avea de negociat in continuare (Rosia in Unesco, energie durabila-nu gaze de sist, echilibru stat-privat, echilibru EU-US samd). Cu Monica Macovei presedinte va avea cu cine (un presedinte fara datorii de partid) si cu ce (cadru legal) negocia.

 25. Peste vietile noastre , ale romanilor, au trecut 25 de ani de la momentul 22 decembrie, a trecut blestematul de iliescu, cu mineriadele lui, a trecut constantinescu , cu sperantele distruse , a revenit iadul iliescian, au urmat 10 ani cand Justitia a fost repusa in drepturile Demnitatii sale !

  Marturisesc ca NU AM URAT NIMIC MAI MULT PE ACEASTA LUME DECAT TAGMA NOTARILOR, care MI-AU BATJOCORIT FAMILIA FARA MOTIV , intarziindu-mi actele de repunere in posesie pentru bunicii si parintii mei, Providenta mi-e martora ca familia mea nu a facut nimic ilegal !

  O ASEMENEA BATJOCURA SI ARUNCARE CU EXCREMENTE NU MI-A FOST DAT SA VAD LA NICI O CAMPANIE JOSNICA A SECURITATII , DINAINTE SI DUPA 1989, poate doar CRIMA CONTRA LUI GHEORGHE URSU !!!

  Sa te bucuri de viata, cocoana, pe masura, MALULUI SI SPURCACIUNILOR AZVARLITE AICI !

  RUSINE, SILA, SCARBA !!!

 26. am mai postat azi odata, mi-a fost refuzat comentariul. mai incerc.
  Explica-mi te rog, chiar si in privat, de ce articolul tau este boost-uit pe Facebook, adica de ce exista cineva, in speta tu, care plateste pentru mediatizarea lui?

 27. Apropos de Roșia Montană. Poate fi interesant de citit și art. dlul Mihai Goțiu http://romaniacurata.ro/cu-cine-votez-si-de-ce/

 28. Monica Felea:
  1. Nu ti-a refuzat nimeni, nici un comentariu. Nu incerca sa te victimizezi.
  2. „adica de ce exista cineva, in speta tu, care plateste pentru mediatizarea lui?” – pentru fraza asta te pot da in judecata, este o proba scrisa si datata. O fi internetul liber, dar nu jungla, sa-ti poti permite orice calomnie. Banuielile tale sunt una, si te privesc, afirmatiile sunt altceva. Noi nu platim pentru vreo promovare.

  • buna virgil,
   inainte sa ma dai pe mine in judecata poate va grabiti sa-l dati pe cel care face asta. am vorbit deja cu autoarea in privat si ne-am lamurit ca intr-adevar cineva face asta. i-am trimis si niste prt screenuri, asa ca inainte sa sarim ca arsi, hai sa ne interesam putin despre ce este vorba.daca as putea atasa aici o poza, as face-o, dar platforma de wordpress nu permite asta

 29. Foarte bine că s-a folosit de partide pentru a ajunge sus! Acesta e jocul în România și pentru a-l câștiga, trebuie să joci. Abia apoi poți schimba regulile. De ce credeți că ar trebui să compătimesc partidele de care s-a folosit? Hai, spuneți-mi, că chiar sunt interesat! MONICA MACOVEI PREȘEDINTE!

 30. Pentru toti talibanii de mai sus:
  1. Palatul Cotroceni NU este sediul DNA. Confundati grav setea voastra de dreptate, altfel laudabila, si discursul anti-coruptie, perfect justificat si el, cu intentia de vot si – mai ales – cu posibilitatile de a fi puse in practica din pozitia de sef de stat.
  2. Explica vreunul din voi cum se poate realiza, nu din vorbe, un stat minimalist si concomitent cresterea alocatiilor bugetare pentru invatamant, justitie si sanatate? Aberatiile economice, trantite la plesneala in coada discursului anticoruptie, nu o ajuta deloc pe favorita dvs., dimpotriva – ii dezvaluie limitele.
  3. Explica vreunul dintre dvs. cati mari mafioti au fost arestati in ministeriatul dnai Macovei? Stie vreunul dintre dvs. daca in mandatul dnei Macovei au fost schimbate sistemele (calculatoarele) si softul in toate instantele din Romania? Stia dna ministru cum au fost achizitionate?

  Nu contestam meritele favoritei dvs. in anumite aspecte ale activitatii dumneaei ci ipocrizia de care da dovada si, inainte de toate, limbajul si nonargumentele (ai vostri sunt mai hoti ?!?) cu care gasiti sa o aparati.
  Intelegem ca are o misiune precisa, pe care si-o indeplineste cu brio – felicitari!, dar de aici si pana la talibanizare si atacuri jegoase distanta parcursa de unii dintre sustinatori este prea mare si in afara limitelor dezbaterilor civilizate.

 31. Din punctul meu de vedere un articol slab argumentat, motivații ușor copilărești (gen „ba a ta e mai nașpa”). Poate că nici nu mă apucam să comentez, dacă nu introducea cineva în ecuație Pungeștiul. Întrebarea, justă, „unde era Monica Macovei când ardea Pungeștiul?” ar putea avea două variante de răspuns: 1. Nu-i păsa (cum ar vrea unii să se creadă) sau, lupta pe alte fronturi, pentru că nu numai Pungeștiul și gazele de șist sunt o amenințare, ci, mai degrabă, cei care prin trădarea lor față de țară, fac posibile hoțiile și crimele împotriva poporului român, inclusiv cele ca GDS/Pungești/Puiești/Vaslui/Dobrogea/Constanța/Costinești/Mangalia/Vama Veche și anume baronii, serviciile (autohtone sau venetice), marii corupți din politică. Dacă e să-i luați la puricat și pe ceilalți candidați, întrebând unde au fost când Pungeștiul era luat pe sus de jandarmi… și ce au răspuns… Hai să-l votăm pe Ponta, că dirija ostilitățile. Hai să-l votăm pe Johanis care era ocupat cu jocurile de culise ale PNL ex USL-ul lui Ponta… Din punctul meu de vedere, alianța USL a redus la penibil PNL-ul, care mai bine a stat capră in USL decât să-și ia UE de la electorat și, iaca, a mai tras de ceva procente pentru europarlamentare. PDL – pe scurt, varză. O fi el Johanis băiat fain (deși părea destul de arogant, măcar la faza în care i-a făcut proști pe profesorii care nu au 6 case din meditații) dar băieții din PNL+PDL nu-s faini deloc. O să-l votez, totuși, dacă rămâne în turul doi cu Ponta că, deh, ce dreaq să fac, votez la fel ca în ultimii douăzecișicinci de ani, agonizant, răul mai mic. Ceea ce voi face și în primul tur. Referitor la articol, mi se pare slab argumentat, o intenție nefericită de a da câștig de cauză lui Johanis, dar care cred că avut tocmai efectul invers scontat și, cu siguranță, dacă a influențat pe cineva, i-a convins pe susținătorii lui Ponta că tot Viorel e mai „jmeker”, că nu-l mai întreabă nimeni nici de plagiat, nici de pionierie, nici de „șpionierie”… M-am simțit jignit de faza cu decorarea tatălui Monicăi, pentru că am avut bunicii, unul pompier, decorat (nu chiar de Ceaușescu, dar de conducerea din perioada aceea) și celălalt, de către aceiași nomenclaturiști, pentru chestii de prin război… Lucrul ăsta nu mi-a scăzut mie personal iubirea pentru pământul românesc (în care n-am doi coți pentru mormânt) și nici nu mi-a scăzut dorința imensă ca acestui popor să-i fie bine și să fie demn și curat aici și peste hotare. Așa că voi alege ce cred eu că e mai bine pentru România (sau cel mai puțin rău). Ponta-exclus. Johanis-nici nu mă convinge, are și partidele astea (capră) în spate. Udrea… e cu Băse dar NU e Băse (și număra verzișori cu Cocoș, încă mai numără). Tăriceanu – trădător (a semnat în ultima zi de ministeriat, cu OMV, un contract criminal pentru economia țării). DD – senzațional de labil… Vadim&Funar – nu pot să mi-i imaginez altfel decât în cămașă de forță, iar despre ceilalți nu pot spune decât că, într-o societate cât de cât normală, cu niște principii democratice solide și cu un popor care ar ieși în stradă la cea mai mică divagație antidemocratică, i-aș lua în seamă, pentru că m-aș risca să fac „experimente” gândind că nu și-ar permite să calce în străchini. Să ne înțelegem: miza la noi nu e cea a statelor dezvoltate, în care votul contează pentru o mașină mai bună, o casă mai frumoasă, o stabilitate MAI stabilă, o imagine de popor mai elegantă pe plan internațional… Miza la noi e supraviețuirea. Supraviețuirea limbii, a unității naționale, integrității teritoriale și astea nu se pot păstra bazându-ne pe un popor înfometat, needucat, hăituit și gata să sară la harță și pentru o simplă opinie, darămite pentru ceva arginți… Iar trista realitate este că așa e poporul. Și poate că nu o avea tot românul cunoștințe ample de jurnalism sau drept, dar simțim cu toții, instinctiv, că ne-am săturat de marii hoți, de Hrebenciuci, de Adrieni, de Mironi, de Cocoși, de Becaloizi (deși unii îl plâng pe ăsta) … Și atunci, da, mi se pare firesc să iau în calcul să o votez pe Macovei. Nu că aș avea încredere sută la sută în ea… Dar, cu toate stângăciile ei, cu faptul că nu avea putere să își impună punctul de vedere când era în PDL (de asta o fi spus „nu e momentul”, nu pentru că nu trebuia făcut ceva, ci pentru că nu ar fi reușit oricum nimic atunci, caracatița roșie e prea puternică, iar în PDL erau și acolo interese…) … Paradoxal, acum realizez, tocmai vulnerabilitatea Monicăi Macovei mă face să intenționez să o votez. Va fi mâncată de un popor la limita răbdării, dacă va greși față de acesta, pentru că nu are un partid care să-i țină spatele. În lupta cu ticăloșii și trădătorii de țară, se va ajunge adesea la confruntări pe viață și pe moarte și știu un lucru, din proprie experiență: să te ferească dumnezeu de lovitura celui care își apără viața. Mulți criminali trădători de țară s-ar putea să și-o ia peste bot, fatal. Ceea ce îmi doresc cel mai mult, în momentul de față. Pentru că încă mai așteaptă să fie răzbunate sufletele nevinovate care au pierit la Revoluția furată de către FSN (PDSR/PSD) și la mineriade… Intenția mea nu e să conving pe nimeni de nimic. Fiecare alege cum știe mai bine. Iar istoria o să ne pedepsească/răsplătească pe toți deopotrivă. Și înaintea istoriei, traiul nostru începând chiar de mâine. Vă doresc tuturor minte limpede și să nu uităm să ne respectăm între noi, cei mici. Dacă ne „luăm gâtul” unul altuia, pentru burta grasă a mafiei politice, ar fi o dovadă de prostie supremă și în cazul ăsta, tot o dovadă că ne merităm soarta.

  • EmiG: ei, asa da! bineinteles ca nu sunt de acord cu tine, dar felul in care iti expui punctul de vedere ma face sa-ti respect opinia. daca ar fi raspuns la fel si cei de mai sus, am fi putut porni o dezbatere reala, cu argumente si idei, de ce MM sau KJ. dar asa… pacat de atatea litere risipite.

   • De undeva trebuie să începem. Nici occidentalii nu au fost cizelați și civilizați dintotdeauna. Nu cred însă că pe aceștia i-a civilizat numai legea, sau educația. Cred că s-au civilizat și între ei, oferindu-și prezumția de nevinovăție, ascultându-și reciproc argumentele și încercând să analizeze cu luciditate. Este exact ce avem noi nevoie cel mai mult. De asta suntem acum un popor slab, pentru că de multe generații nu mai știm ce e democrația, echitatea, moralitatea, pentru că ne lăsăm manipulați, ne lăsăm mânați de furie și nu mai analizam cu cumpătare și bun simț. Părerea mea e că nu alegerile ne vor aduce o viață mai bună, ci unitatea. Unitatea. Cea care să ne scoată instantaneu în stradă când simțim că EI dau legi pentru EI, împotriva noastră. Când EI ne vând moștenirea. Când ne trădează. Când vor să ne calce în picioare. Pentru că dacă Ponta visează să-i unească pe românii mândri și pușcăriabili și să creeze o Gorgonă cu puteri nelimitate, numai uniți vom mai reuși să ne scoatem destinul din ghearele acesteia, numai uniți vom putea să-i opunem o forță capabilă măcar să egaleze sorții. Iar unitatea asta trebuie să existe împotriva oricui ne va minți, vinde, trăda, fie el Johanis, Macovei sau oricare altul care își va călca jurământul dat în fața poporului. Mai cu seamă, pentru că nu noi îi rugăm să ne fie conducători, ci ei se roagă de noi să le dăm această imensă încredere. Iar pentru asta trebuie să fie conștienți și pregătiți să plătească chiar cu viața, pentru că a conduce destinele unui popor nu e doar floare la ureche, nu e cancan, nu e joc pe calculator. E misiunea, datoria și răspunderea supremă pe care un individ, membru al unui popor, poate să o aibă. Nu știu dacă măcar unul singur dintre candidații de azi ar fi în stare să moară pentru țara asta. Tocmai de aceea, votez cu doar o fărâmă de speranță în adâncul sufletului, ceea ce consider eu „răul cel mai mic” … Și promit să nu mă mâniez prea tare pe români, știu că mulți suferă, că mulți nu văd mai departe de grijile lor, pentru că sunt obligați să supraviețuiască unor vremuri atât de grele, pentru că sunt mințiți, manipulați, pentru că au obosit să tot aștepte, nu cine știe ce bogății, ci o simplă și foarte normală decență… Dar pentru viața în decență trebuie să fim uniți, ca să ne putem cere, cu puterea a milioane de indivizi, dreptul la această viață și nimeni, nici măcar președintele ales chiar de către noi să nu ne poată împiedica! Așa să ne ajute Dumnezeu!

 32. Data viitoare care trebuia să fie până acum ar fi sunat mai bine un titlu „de ce NU Ponta” cu toate că sunt toate motivele negative in favoarea lui dar asta e lumea e proastă şi oarbă.

 33. Scriind de ce eu nu as vota Monica Macovei, am facut-o (gresind) pentru a pleda pentru raul cel mai mic, care, conform credintei mele, nu ar fi realizat de Monica Macovei.

  Recunosc, am gresit. Concret, raportat la gravitatea actualelor alegeri, a cauta acum raul cel mai mic presupune deja o acribie nerealista.

  Acum, urgenta urgentelor este NU sa cautam raul cel mai mic, ci sa actionam impotriva a ceva ce este deja cunoscut: sa votam impotriva raului cel mai mare. Asta este evident!

  Acum, nu se impune decat SA VOTAM ORICE, numai SA NU VOTAM VICTOR PONTA – RAUL CEL MAI MARE!

 34. Cum se face ca acest articol este promovat prin sponsorizare pe facebook atat de intens azi..?? nu e prima oara cand il vad. Oricum, argumentele sunt atat de irelevante si lipsite de substanta incat sunt sigura ca nu i-ar face sa se razgandeasca pe cei care ar fi vrut s o voteze pe MM. Am facut si print screenuri pentru cei interesati. Cu bine!

  • 1. Am reclamat la facebook faptul că este promovat prin sponsorizare, eu n-am făcut-o și nici n-am dat voie cuiva să o facă
   2. Cine v-a spus că am scris ca să nu votați după cum vă dictează conștiința? Votați însă în cunoștință de cauză.

 35. Nu prea avem cu cine sa votam, nu este prima data. Dintre toti candidatii M.M. iese in evidenta prin activitatea desfasurata. Aspectele neclare trebuie discutate, problema vine din slaba calitate a jurnalismului mioritic, asa fara sa fie intrebata de ce ar fi discutat punctele sensibile din CV.
  Nu sunt totusi de acord cu pct. 2 din postare, acela despre excursiile din 1975. Daca nu gresesc la 16 ani esti minor, sa iti fie reprosate actiunile de la 16 ani este exagerat. Altfel, votati, desi mai mult ca sigur nu o sa fie votul decisiv.

  • Punctele 2 și 3 nu pot fi reproșate Domniei sale, adevărat. M-am întrebat doar de a tăcut cu privire la ele. Când critici atât de aspru comunismul (sistemul trebuie criticat, să nu se înțeleagă altceva), mi se pare firesc ca cineva să scormonească din ce familie te tragi. Și să aibă o umbră de îndoială la aflarea rezultatelor. E ca și cum mi-ați spune că ați putea avea inima larg deschisă dacă ar candida fiu unui torționar sau a unui criminal în serie. Personal eu n-aș putea, e opinia mea personală.

 36. Doamna, insignifiante motivele pe care le aduceti dvs voastra aici pentru a nu o vota pe Monica Macovei. Incercati sa gasiti altceva, mai rezonabil. EU voi vota Monica Macovei, articolul dumneavoastra nu ma convinge deloc.

 37. Sa recapitulam… monica NU, ponta NU, udrea NU, melescanu NU – deci ar mai ramane Klauss Iohannis DA ! – ceilalti nu prezinta interes pt a fi mentionati…

 38. Domle ,inteleg lu tanti LIli notareasa nu- i place Macovei da. vrea in Senghen.Bun dar lu tanti UE ii place mult Macovei ,dovada ca atrimis-o si pe la alti candidati la integrare sa- i invete cum se lupta impotriva coruptiei ,basca a adoptat si legi la initiativa aceleasi Macovei!! asta tanti Lili bloggerita uita sa mai spuna ca altfel hocus pocusul ei numai functioneaza ..Ce e mai important ? ca nu- i place lu Lili ta-su lui Macovei ?Ori ca UE o apreciaza foarte mult ! ori ca initiativele si activitatea ei la UE e de doua ori mai fructuasa decat a tuturor celorlalti parlamentari europeni din Romania LA. UN LOC?! inclusiv „Daciana dragostea mea”…?!.. Ce cadere de memorie la tanti LIli….

 39. VOTEZ MONICA , DORESC O SCHIMBARE RADICALA ,SATUL DE MAFIE SI DE HOTI CE FUR DIN FONDURI EUROPENE SATUL SA MA SUFOC IN SARACIE .SATUL DE BUGETARI ,SATUL DE TAXE ,…

 40. Monica Macovei e o extremista,poate nu pe plan politic,dar sigur pe plan economic,Romania nu are nevoie de anarho-capitalisti,tot cea ce scrie mai sus e adevarat,toti cei ce o sustin parca sunt niste STALINISTI,extremismul e tot acelas,si pe Macovei o vedem de la o posta.Sunteti foarte putini ca sa va anunt cei ce o sustineti pe Macovei,nu ne vom lasa la persiuasiunea voastra,suntem mai puternici ca voi!Cat despre tipologia voastra,inafara de spectrumul libertarian-right nu va diferentiati de comunism,apropo,de cel a lui Stalin!…Dovada ca busola nu va merge bine,daca va-ti prins 😉

 41. BREAKING NEWS: Bagaboanta a provocat o crestere uluitoare a numarului de voturi acordat MM!

  Ieri, 01 noiembrie 2014, Bagaboanta a acuzat public cea mai tare instanta din tara ca, respingand cererea de reprogamare a judecatii cauzei castigate pe fond de KI, a impidicat-o pe ea, Bagaboanta, sa ajunga pe locul 2 in turul I (prin retragerea lui KI) si astfel sa acceada in turul II.

  Tupeul de parasuta al Bagaboantei a revoltat la culme alegatorii din clanul Mondialilor, care s-au bulucit sa voteze masiv MM, pentru ca Bagaboanta sa ajunga la coada clasamentului, unde sa-si bea amarul impreuna cu marinerul.

  Asa!

 42. Doamna Craciun, umil va pun urmatoarea intrebare: cu ce e mai rea decit cei doi crai de la rasarit de acum? Ca NIMENI din politica romana nu e nepatat, asta e clar. Dar la fel, daca aveti simpatii de alta natura, de ce nu vi-le asumati?

 43. Interesant, pentru cineva cu convingerile pe care afirmati ca le aveti, si mai ales cunoscind ce fantosha e PNL.

 44. slava Domnului ca a luat un procent relativ mic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: