Să moară vecinul, să fiu eu stăpânul caprei


basescu-udrea-tricou-pmp-6_23666000
(Foto de aici)
Da, despre Traian Băsescu este vorba. Și da, din punctul meu de vedere, zace în el o doză de egoism uriașă, pe care dacă o ghiceam în 2004 nu l-aș fi votat niciodată cu riscul ca Președinția să fi căzut pe mâna socialiștilor. De ce spun că este egoist? Acestui om, pe care unii dintre noi l-am votat (recunosc, și eu), am stat pentru el în casă în 2012 ca să nu fie alungat de la Cotroceni, nu-i pasă, cel puțin la sfârșit de mandat, nici cât negru de unghie de tine sau de mine, de țară sau de poporul român. El știe că dacă dreapta câștigă Cotroceniul, prin Klaus Iohannis, nu mai are loc la masa plină de bucate. El, împreună cu mândra din fruntea PMP. Mai mult, nu un simplu loc își dorește domnia sa ci jilțul cel mare din capul mesei. Iar pentru asta este în stare să distrugă tot în calea sa, chiar dacă tu sau eu o să ne dăm cu capul de pereți, căzuți pe mâna mafiei socialiste pentru cine știe câtă vreme.
Omul acesta este convins că el și numai el este capabil să unească dreapta. Iar până va putea să o facă – după ce își încheie mandatul – , va scuipa mizerii despre toți cei care se străduiesc să readucă dreapta la putere, dintre care unii, oameni de toată admirația (Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu, Mihai Răzvan Ungureanu). Pentru că lui personal îi place o dreaptă sfărâmată în zeci de cioburi, cioburi pe care, în aplauzele deșănțate ale celor care îl adoră ca pe un zeu, le va lipi la anul, uitând cât a blestemat-o, a divizat-o (”Adio, PDL”), a criticat-o ca pe cel mai mare dușman, a urât-o, a împrăștiat-o în patru zări.
Și pentru că în aceste momente, Klaus Iohannis pare a fi omul care strânge în jurul domniei sale aproape toată simpatia electoratului de dreapta precum și a celor nemulțumiți de Victor Ponta, atacurile președintelui se îndreaptă împotriva lui Iohannis. Nu mai are nici o limită. El care a făcut în permanență apologia independenței justiției, iese în public și aproape că transmite ÎCCJ cum să îl judece pe Iohannis (”realitatea este că Iohannis este incompatibil”). Nu-i demolează această ”realitate” nici faptul că există o sentință a judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia care spune negru pe alb că Klaus Iohannis nu este incompatibil, nici că Înalta Curte încă nu s-a pronunțat. Din punctul lui de vedere, cauza e tranșată, Klaus e vinovat pentru că așa zice el, Magister Dixit. Și nu uită ca să ne reamintească zilnic acest lucru, manipulând astfel conștiința electoratului. După care, evident, nu uită să ne-o bage pe gât pe Elena Udrea ca fiind pură, cea mai curată și cinstită din toți cei 14 candidați la președinție. Domnul Președinte îi sugerează lui Klaus Iohannis că moral ar fi fost să nu se înscrie în cursă dacă avea netranșată de Justiție o problemă de incompatibilitate (o cauză civilă – de contencios administrativ), uitând, ca lupul moralist din poveste, că domnia sa era implicat în niște dosare penale când a candidat (Dosarul Flota, Dosarul Casa Mihăileanu) și nu a avut nici o secundă moralitatea să nu participe până când instanțele s-ar fi pronunțat asupra vinovăției sau nevinovăției domniei sale. În opinia dumnealui, cauza civilă (cu o sentință dată deja în favoarea lui Iohannis de prima instanță) este mai importantă decât dosarele penale pe care le avea domnia sa.
Despre motivele atitudinii domnului președinte am auzit tot felul de scenarii. Unul însă mi s-a părut atât de jenant încât am să mă opresc asupra acestuia. Scenariu care susține că Președintele face acest lucru tocmai pentru ca să îi dea o șansă lui Klaus Iohannis, pentru ca numele sasului să nu fie asociat cu cel al Președintelui urât cam de șapte milioane de români. Eu opinez că Iohannis n-avea și nu are nevoie de un asemenea ajutor, rolul unui președinte nu este nici să jignească dar nici să laude un candidat. Ajutorul dat democrației de șeful statului era unul singur: neamestecul în campania electorală. Și să nu uităm că tot Traian Băsescu a refuzat să îl numească pe Klaus Prim Ministru fără a avea o motivație serioasă, ulterior fiind de acord să-l accepte pe plagiatorul comunist Victor Ponta, în aceeași funcție.
Sigur, după terminarea celui de-al doilea tur de scrutin, dacă Iohannis va câștiga, ne putem aștepta ca Traian Băsescu, înfrânt în ”lupta” lui egoistă de a ține dreapta țăndări, dezmembrată până la apariția lui în rol de salvator, să se întoarcă, să ne manipuleze din nou. Și să spună că toate aceste amestecuri penibile în campania electorală, denigrându-l zi de zi pe Klaus, le-a făcut în favoarea acestuia, chipurile ca figura lui, urâtă de o bună parte a electoratului, să nu fie lipită de fruntea lui Iohannis. Sper însă ca PNL să-și dea seama că omul acesta nu urmărește principii liberale sau democratice, el își urmărește propriul scop cu un egoism feroce. Și să-l sancționeze ca atare.

Post Scriptum:
Despre modul în care poți întoarce un fapt în favoarea ta, am scris odată o poveste despre cum aș fi putut fi astăzi luptător al revoluției române, dacă eram lipsită de moralitate. Poate ar merita să o citiți, ca să înțelegeți mai bine câte ceva despre cum ai putea manipula un eveniment – fără a avea nici un merit – .
https://justitieoarba.com/2013/08/06/cum-mi-am-ratat-cariera-de-revolutionar/Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , , ,

9 răspunsuri

 1. La 11 mai 2014, a anuntat ca, dupa alegeri, va deveni consultant al PMP, precizand ca, prin informatiile pe care le-a obtinut in mandatele de presedinte, este in posesia unei adevarate averi.

  Cam cati terra Bytes de memorie inregistrata cu documente sensibile, ar putea sa insemne „o avere” pentru acest intrigant santajist?

  Declaratia mentionata se gaseste la adresa http://www.b1.ro/stiri/politica/traian-basescu-dupa-terminarea-mandatului-voi-fi-consultant-activ-al-pmp-82350.html

 2. Am spus că nu vă pricepeți la oameni ..

 3. In anumite limite, naivitatea este o virtute fara de care ne-am intoarce cu totii in copaci.

  Iar in cazul concret despre care vorbim, lucrurile sunt chiar mai transante. Basescu a castigat voturile (cel putin pentru primul sau mandat) pe fondul atmosferei irespirabile pe care o crease contracandidatul sau, premierul de atunci Adrian Nastase. La acel scrutin, Adrian Nastase trebuia indiscutabil inlaturat, fiind atunci raul mortal pentru societatea romaneasca.

  Aduceti-va aminte ce a insemnat Adrian Nastase in acei ani, pentru a intelege ce dezastru inseamna Victor Ponta la momentul actual.

  Or, in asemenea conditii, idiotii sunt tocmai cei care afirma cu suficienta ca votarea lui Basescu a fost o naivitate idioata.

  • Idioți sunt cei care spun idioțenii d-nule Tibi :))) :))) Spre deosebire de d-nul Băsescu care a ajuns în viața politică la nivel înalt datorită unor intrigi de partid , Năstase a fost mai întâi ambasador , ministru de externe și-n final premier..În perioada 2000 – 2004 România a aderat la NATO și a încheiat negocierile pentru aderarea la UE..În 10 ani d-nul Băsescu n-a reușit să ducă România în Schengen și a reușit performanța să decredibilizeze aproape toate instituțiile statului implicându-le în lupta politică în folosul personal și reușind performanța să distrugă până și alianțele și partidele care l-au susținut de-a lungul carierei politice ..Nu mai discutăm aici despre calitățile intelectuale ale d-nului Băsescu care lipsesc cu desăvârșire ..Abia aștept perioada de după decembrie 2014 când vom afla mai multe despre mizeriile săvârșite de cel mai cinstit dintre președinții României :)))

   • dani esti de o prostie crancena. romania a intrat in ue in 2007, deci la 3 ani dupa ce nastase nu mai era prim min si in timp ce basescu era presedinte, iar tu si pt asta ii aloci merite lui nastase! spui cretinule(o) ca basescu a decredibilizat institutiile statului1!…pai erau credibile institutiile statului pe vremea lui nastase cand absolut nici un politician infractor, cand nici un politician corupt nu era condamnat la inchisoare? institutile statului au inceput sa capete credibilitate abea sub basescu, iar justitia a inceput sa isi faca treaba abea acum

 4. @ Cristian – Sunt mai inteligent decât tine ..Practic România a intrat în 2007 în UE dar cel care a finalizat negocierile pentru aderarea la UE a fost Năstase.. Băsescu n-a fost în stare să negocieze aderarea la zona Schengen..deși s-a tot lăudat că e foarte bine privit în Europa…..E adevărat că pe vremea lui Băsescu au fost trimiși mulți oameni politici la închisoare , însă pe mine mă interesează mai mult modul în care s-au desfășurat procesele acestora..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: