Ponta = ofițer acoperit și efectele în campania prezidențială


Marelui acoperit cu care ne tot amenință Băsescu de ceva vreme încoace i-a fost tras cozorocul de pe cap. În direct la Rareș Bogdan, Președintele țării a spus că ”Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofițer acoperit în SIE”. Probe care să dovedească asta? Subțirele. Niște Hotărâri de Guvern din 2013 prin care Ponta a dispus ca și cei care au fost sau sunt ofițeri acoperiți în serviciile secrete să fie trecuți la ”secrete de stat” și să nu mai poată fi devoalate informații despre ei. În instanță acest tip de probe se numesc probe circumstanțiale, nu directe și nu conduc doar ele însele la stabilirea clară a vinovăției.

Nu vreau să concluzionați că nu îl cred pe președinte. Îl cred ca om dar încerc să mă gândesc ce efecte va avea declarația domniei sale, produsă la televizor, chiar în timpul campaniei electorale. Din câte îmi aduc aminte, șefii serviciilor secrete au declarat public că nici unul dintre candidații înscriși în cursa pentru prezidențiale nu a fost ofițer acoperit. Or fi mințit, or fi spus adevărul? Nu știu, cert este că și data viitoare vor declara fix la fel. Așa că nu vom afla sigur dacă ceea ce a spus Băsescu este un adevăr sau o bârfă.

Îl va afecta negativ pe Victor Ponta această declarație a președintelui, neacoperită suficient de dovezi? Nu, în nici într-un caz. Ba chiar aș putea spune că toată această poveste despre Ponta =ofițer acoperit, poveste despre care vor vui ziarele și televiziunile măcar vreo săptămână de acum înainte, îi va face un bine. Se va vorbi doar despre el, iar ceea ce fac sau spun ceilalți candidați va fi trecut sub tăcere sau tratat la ”și altele”.

Chiar aș putea să mă întreb din nou dacă nu există un blat ascuns între cei doi, cu toată vehemența cu care a negat azi Președintele din tribuna de la Cotroceni. Pentru că Traian Băsescu este un om mult prea inteligent ca să nu știe că discuțiile interminabile care vor urma îi vor face mai mult bine decât rău lui Victor Ponta.

În seara asta Președintele a fost un fel de agent electoral al lui Victor Ponta., De ce? Pentru că singura șansă a lui Ponta era să țină trează în electorat ura împotriva lui Băsescu și să-i convingă să iasă la vot să pună ștampila pe el, ”cel mai antibăsist dintre toți”. Câtă vreme președintele își vedea de treburile lui la Cotroceni, fără să se amestece în jocul electoral, Ponta se trezise dezarmat, fără arma lui preferată de campanie. Este adevărat că și ieșirile șefului statului în care ne tot spune cât de pură și imaculată e favorita sa la Președinție, i-a mai dat aripi lui Ponta, dar simpatia lui pentru blondă era o armă slăbuță. Azi, Președintele i-a făcut un cadou uriaș lui Ponta, l-a înarmat cu antibăsismul, dându-o ocazia să lupte din nou cu arma preferată și să convingă electoratul să-l voteze.

Mulțumim, domnule Președinte!

Post scriptum unu: Și mult prea mult v-ați ocupat, domnule Președinte, să loviți în Meleșcanu, un candidat fără șanse. Oare de ce? Decât dacă știți că i se poate întâmpla ceva (vezi dosarul de la ÎCCJ) lui Klaus Iohannis și ACL va trebui să-l sprijine pe Meleșcanu. Dar de unde să știți asemenea informații când justiția este independentă? La această întrebară nu aș ști să răspund.
Post scriptum doi: N-aș vrea să credeți că prin blat mă refer la o înțelegere ocultă între cei doi, desfășurată în spatele ușilor închise, cu întâlniri conspirative de genul: ”Băi, tu faci aia și eu îți răspund ailaltă, da?”. Nici vorbă, este vorba despre un blat tacit care convine ambilor. Ponta știe că toate aceste ieșiri ale președintelui nu-i fac decât bine și zâmbește tâmp, plăcându-i la nebunie faptul că adversarul lui declarat îi dă și muniție și arme în campania electorală. De ce o face Băsescu? Am mai spus-o de zeci de ori dar am să o mai repet azi: Traian Băsescu are orgoliul și ambiția nemăsurată ca nimeni să nu unească dreapta în afară de el, singurul cavaler al dreptății. Așa că scopul lui, la care lucrează intens în ultimii ani, este ca să zdrobească dreapta până când va ajunge bucăți – bucăți, plină de sânge. Iar pentru asta se folosește de oricine, inclusiv de Elena Udrea. Atunci când nu va mai fi președinte, va lua fiecare ciob aruncat în patru zări de chiar domnia sa și le va lipi unul câte unul, în uralele dezlănțuite ale fanilor înnebuniți. Mai murim vreo doi – trei până atunci, mai falimentăm alți 10, ne mai arde Ponta 20 de taxe ducându-ne spre nebunie? Nu contează, suntem victime colaterale în fața egocentrismului lui El Comandante.Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , , , ,

9 răspunsuri

 1. Eu cred că mai degrabă avem de-a face cu un om bolnav…Singurele dovezi prezentate de dom’ Băsescu ,au fost niște speculații , legi și hotărâri de guvern…Plus că eu aș fi făcut dezvăluirea aceasta în ultima săptămână de campanie pentru a avea efect..Oricum după decembrie 2014 Băsescu va deveni coleg de închisoare cu Voiculescu :))

 2. Dacă încă îl mai credeți pe domnul Băsescu înseamnă că sunteți naivă rău… :))

   • ,,Nu vreau să concluzionați că nu îl cred pe președinte. Îl cred ca om dar încerc să mă gândesc ce efecte va avea declarația domniei sale, produsă la televizor, chiar în timpul campaniei electorale” La fraza asta m-am referit 🙂 Nu simt nicio ironie aici:)) Ăsta e președintele pe care nu de multe ori l-ați admirat..Sincer, nu prea vă pricepeți la oameni 🙂

 3. acest individ care a invrajbit o natie nu merirta apelativul de om!viitorime ne va judeca pt faptul ca l-am suportat 10 ani pe acest Iuda al neamului romanesc! el este dovada faptului ca in 1989 nu a fost revolutie!Ne-a facut gindaci!”SUNTEM”! noi nu avem coloana vertebrala ca natie!

 4. 1. Daca nu ma insel, asigurarile de „corectitudine electorala” venite dinspre serviciile secrete nu au fost nici pe departe lamuritoare, ci au fost formulate alambicat: „Nu avem incompatibilitati”. Deci, s-a spus „nu avem incompatibilitati”, dar nu s-a spus ca „nu avem fosti …”.

  In sensul asta, memoria nu ma tradeaza, intrucat formularea „hopa Mitica” pe care am citat-o deasupra mi-a atras atentia chiar atunci cand a fost formulata.

  2. Cred ca si Ponta si Basescu vor fi afectati de ultima iesire a lui Basescu. Evident, sustinatorii consecventi ai lui Ponta nu-i vor retrage nimic din suportul lor (in cabina de vot) insa ultimele evolutii vor stopa orice nehotarati, de la a decide sa migreze pentru a-l sustine pe Ponta. Cred ca bazinul electoral al lui Ponta s-a cam inchis, chiar si pentru cel de-al doi-lea tur de scrutin. Si cred ca, mutatis mutandis, blocarea asta se cam aplica si „siajului Basescu”, in care se afla Elena Udrea.

  3. Nu stim si nu vom sti niciodata cu exactitate cat blat si cate alte murdarii exista intre cei doi, insa, in timpul dezvaluirii de ieri, Basescu a actionat in virtutea unei stari de dezechilibru sever. Basescu nu era pregatit sa faca dezvaluirea ieri, ci a facut-o atunci doar in virtutea unui impuls de moment pe care nu l-a putut controla. Recititndu-i declaratiile, concluzia asta se cam impune de la sine. Basescu are probleme babane, care dau reale batai de cap PSD.

 5. A vorbit și Klaus Johannis azi :)) Conferința lui de presă a ținut mai puțin de 10 min :)) după care a plecat evitând întrebările jurnaliștilor :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: