Circ și megalomanie pe doi creițari.


aa ponta

(Foto de aici)

Nu știu cât de corecte sunt sondajele care ni se prezintă nouă, cetățenilor simpli, dar, cu siguranță, partidele au sondaje reale după care își fac strategia de campanie. Și totuși, cum PSD și candidatul lui la fotoliul de la Cotroceni nu este dat cu mai mult de 44% în toate institutele de sondaje – pentru turul I, ce rost a putut avea circul de ieri, de la Stadionul Național în care PSD a adus și păsările cerului care ar putea să simpatizeze cu socialiștii ca să-l ovaționeze pe Victor Ponta? Crește Victor Ponta în sondaje după o astfel de manifestație care ne readuce aminte de cele de pe vremea împușcatului?

Eu cred că nu! Cei 60% care nu se prezintă la vot de ani buni sunt scârbiți de toată clasa politică iar Victor Ponta este pe loc fruntaș în starea lor de greață. Oamenii aceștia, absenți la orice fel de alegeri, nu o fac pentru că își doresc manifestații megalomanice și de prost gust. Unii sunt indiferenți în fața politicii, de orice parte a eșichierului ar fi ea. Aceștia nu vor ieși din casă nici dacă un partid l-ar propune la președinție pe Isus Cristos. Cei mai mulți însă dintre absenți nu dau doi bani pe declarațiile găunoase ale politicienilor care se învârt în sfera politicii de 24 de ani, care promit marea cu sarea pentru cetățeni doar în campanii apoi își văd liniștiți de afacerile lor și ale familiei, prietenilor, finilor și alți simpatizanți cărora le sunt datori cu sinecuri și contracte pe bani mulși de la țeava bugetului de stat.

Există vreun candidat, dintre cei anunțați până acum, care să-i scoată din lehamite pe absenți? Poate, dar acesta nu este în nici într-un caz Victor Ponta. Oamenii pe care îi cunosc eu ca făcând parte din rândul dezamăgiților de clasa politică și care absentează de la vot datorită acestei stări de vomă, se uită cu scârbă la astfel de reprezentații circărești.

Și totuși, în unele sondaje, mai mult de jumătate dintre români par a avea regrete după perioada comunistă. Așadar, teoretic, am putea presupune că mai mult de jumătatea din România votantă ar pune ștampila pe Victor Ponta. Nici în asta nu cred. Chiar dacă încerc să înțeleg nostalgia acestora pentru o societate care punea pumnul în gură acelora care își doreau libertate, nu cred că atât de mulți români sunt proști încât să nu-și dea seama că averile uriașe ale celor din PSD nu-i pot include în rândul comuniștilor care propagau egalitatea, mai ales cea materială, pentru toți. Acelora care suspină după comunism ar trebui ca să li se explice că PSD nu vrea în nici într-un caz un tip de comunism ca acela pe care îl visează ei. Liderii socialiști fac parte dintre bogații României și nu și-ar împărți averea cu săracii, așa cum era principiul lui Marx și Engels și cum visează nostalgicii. Alegându-l pe Victor Ponta se pot trezi doar cu un fel de democrație de tip latino – american în care averea să fie concentrată în mâinile a puțini – aleșii: pesediștii și chiar acei care se reclamă a fi de dreapta dar sunt la fel de găunoși ca și cei de pe stânga – iar restul populației se va zbate în sărăcie, așteptând mila stăpânului care va arunca, din când în când, un creițar, cu condiția să nu se revolte și să bată aprig din palme.

Și-atunci, când logica spune că procentul lui Victor Ponta nu va crește după circul de ieri, ce rost a avut cheltuirea a căruțe de bani? Pentru că nu-i nimeni atât de idiot să creadă că oamenii ăia din autobuze, cu mic cu mare, au venit de dragul lui Ponta, fără a fi răsplătiți material. După părerea mea, manifestația a avut darul de a-i da încredere chiar lui Victor Ponta în șansa lui, am senzația că nici el nu crede în propria sa candidatură. Și cum este împins de la spate de mai bătrânii pesediști, nevoit să candideze pentru că așa vor baronii PSD, avea nevoie de o baie de mulțime care să-i ridice moralul. Sper ca la finele acestei campanii, după alegeri, Victor Ponta să își dea seama, după numărarea voturilor, că avea dreptate când se îndoia de sine însuși.Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , , , , , ,

7 răspunsuri

 1. Nu suspina dupa comunism. Poate doar apartul de partid si de stat din epoca… Suspina dupa situatia economica de atunci, care era mult mai buna. Iar partidele noastre, toate, odata venite la putere, dovedesc faptul ca nu au capacitatea rezolvarii problemelor economice. Ponta chiar a busit cu economia de nu s-a vazut. In 2012 nu a avut nici un programe conomic, acum nu are nici un progrma economic. N-a scos un cuvint pe tema. Oameni nu mai vor ideologie. Vor locuri de munca sigure si bine platite. Basescu a castigat cu o tema anexa… lupta anticoruptie. Probabil si Monica va castiga pe aceeasi tema. PSD? Face circul cu care e invatat. Totul e plagiat aici. Scenariul, atmosfera, decorurile, discursurile… tot. (Se pare ca s-au si dat bani oamenilor care au venit…) Mai mult de atit nu stiu, nu pot, nu vor!

 2. Sînt trei lucruri de spus. Candidatura lui Ponta va avea probleme doar dacă/după ce va exista un candidat care să unească voturile non-PSD, ale celor care vor să stea pe propriile lor picioare fără a duce în spate niște paraziți și ale celor care vor să fie plătiți corect pentru o muncă corectă.

  «Poporul PSD», dincolo de lichele și mercenari, constă din oameni care aleagă un conducător, nu un reprezentant. Este de aceea important ca liderul să exalte autoritate de comandant, ca vorbele sale să fie înțelepte și, chiar dacă nu, urmate de ceilalți. Sînt oamenii care așează politețea (considerată bună-cuviință) mai presus de onestitate și de corectitudine, cărora onorarea «obligaților» le vine mai ușor decît urmarea consecventă a unui plan («scopul scuză mijloacele» este o vorbă de ocară de altfel).

  De aceea sînt adepții consensului trasat de sus și consideră dezbaterile publice ca slăbiciune și incompetență. Nu se ridică împotriva șefului, pînă cînd scaunul acelui nu numai că se clatină, dar se și rupe.

  Al treilea aspect rezultă din combinarea celor două de mai sus. Tocmai lipsa sprijinului intern pentru Ponta a făcut ca PSD să simtă nevoia unei asemena demonstrații de susținere populară. Pericolul nu consta doar în contracandidații din acest an, ci în ce se va întîmpla după ce Ponta va fi la Cotroceni, fără funcție de conducere în partid. Ascunderea acestor întrebări, care ar putea determina trădări în rîndul susținătorilor lui Ponta sau, mai grav, ale PSD, mai ales după alegerile, cînd va trebui achitată nota de plată și populația va trăi într-o țară mai săracă este miza mitingului de acum.

  În ce măsură echipa lui Ponta a nimerit tonul just și cît au supărat stridențele electoratul simpatizant PSD este o altă discuție. Deși este genul de public tolerant la excese, cîtă vreme direcția generală corespunde așteptărilor lor.

 3. Dar unde sunt cei de dreapta?? :)) Că de obicei virtualul era dominat de cei de dreapta :))

  • își strâng livretele militare :)))

   • Nu e frumos :)) Voi ar fi trebuit să fiți uniți :)) parcă nici nu-mi mai vine să vă mai combat :)) E o plictiseală totală și aici și pe politicstand.com :)) Ar trebui să împrumutați din stilul d-nei Tocilă :)) Articolele serioase întotdeauna n-au atras activiștii de partid :)) și nici n-au strâns comentarii multe :)) Of :))

   • M-am gândit la o chestie:))) știu că nu e etic dar nu puteți comenta și d-voastră articolele de pe politicstand?? Că sincer să fiu nu prea mai cu cine să mă combat acolo :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: