Iepurașii din cursa pentru prezidențiale


rabbits_2

(Foto de aici)

De ce să alergi când știi sigur că nu ai nici o șansă să câștigi competiția? Lupii sunt mult mai în față și au început cursa cu mijloace mai sofisticate ca tine care le acordă șanse în plus. (bani, armata de partid în spate, televiziuni care manipulează). Ce rost are să îți cheltui energie, bani și timp ca să iei 2%; 3%; 5% și chiar 7-8% ? Sau, cum ar spune badea Gheorghe și țața Leana, ”sî tî fașhi di râs în tătî țara”.

Motive? Suficiente. Am putea imagina doar o parte din ele:

– Unii adună o parte a nemulțumiților sau nebunilor dintr-un partid/electorat care au pierdut mălaiul prin ieșirea de la guvernare și o fac să obțină niscaiva sinecuri sau protecție de la cei aflați la guvernare (deși în ultima vreme pare că nu mai are nimeni protecție când dă năvală DNA) – e cazul dlui Călin Popescu Tăriceanu, a dlui Ioan Ghișe, plecați de sub aripa PNL, nemulțumiți de hotărârea lui Crin Antonescu de a retrage partidul din USL, de a se alinia în opoziție și de a forma o dreaptă mare, unindu-se cu PDL + Forța Civică.

-Alții – în fapt alta – o face din orgoliu nemăsurat, considerându-se singura ”Zoe” a politicii românești, capabilă să se lupte pentru scaunul de la Cotroceni și cu Agamiță Dandanache dar și cu Nae Cațavencu, hotărâtă să convingă pe toți Farfurizii și Brânzoveneștii să o voteze – e cazul, ați ghicit, dnei Elena Udrea, susținută, cu tărie și pasiune, de ”Traha…”?, a!, nu!, de ”Tipă…”, pardon de eroare!, de președintele în funcție, Traian Băsescu, cu care nu are decât o relație politică de colaborare și loialitate.

-Unii cred că tot ce zboară se mănâncă sau participă cu gândul ca în turul II să negocieze voturile obținute în turul I pentru diverse avantaje (politice dar fără a exclude ci mai cu seamă a include pe cele materiale sau de protecție) – e vorba, de bună seamă, de Remus Cernea, de Kelemen Hunor – care visează să negocieze autonomia ținutului secuiesc și contracte pentru colegii drujbari, de Corneliu Vadim TudorTribunul o face la comanda lui Ion Iliescu dar și pentru că nu poate să nu iasă în față, doar se face de râs de 25 de ani, precum şi de Dan Diaconescu – așa a ales să-și arate recunoștința pentru găselnița de a aduce OTV din nou pe ecrane sub forma unei emisiuni la RTV, dar și în speranța rezolvării conflictelor penale pe care le are cu justiția română.

– Cu amuzament, am citit aseară despre o posibilă candidatură a dlui Mihai Muntean, ofițer, român din Italia, șef la Partidul Identitatea Românească din Italia, ”un președinte pentru Diaspora”. În afară de faptul că știu despre dl. Muntean că este un băsist înfocat și scrie din când în când pe politicstand.ro, o platformă băsistă (recunosc spășită că am scris – gratis – și eu acolo vreo șase luni, până când mi-am dat seama că nu este o platformă de dreapta, așa cum mi-au spus și cum o înțeleg eu, ci pur și simplu băsistă), altceva nu știu despre domnia sa. Numai că, dacă ești în ”Biserica Adoratorilor lui Traian Băsescu” – cum spunea maestrul Cristoiu, atunci, după umila mea părere, nu poți fi decât iepurele candidatului lui Zeus. Așadar, un alt iepure pentru ”Zoe” – omul multilateral dezvoltat care știe a le face pe toate: de la cozonaci, tricotat, muzică și parașutism iar mai nou, poate fi și președintă de țară.

– Mai sunt alți iepuri pe care nu-i înțeleg, dintr-un sentimentalism de care nu mă pot dezbăra, neputând să ghicesc motivul pentru care au ales să eșueze într-o candidatură. Este cazul dnei Monica Macovei ale cărei explicații privind motivele pentru ce nu acceptă candidatul ACL nu m-au mulțumit. Domnia sa mi-a dat senzația că ne-a păcălit pe toți, inclusiv pe colegii ei de partid. A tăcut mâlc până la alegerile pentru Parlamentul Europei și și-a asigurat un loc pe listele PDL, obținând un nou mandat, fără ca măcar o secundă să arate că dorește să se înscrie în cursa internă, cum a făcut Cătălin Predoiu și Gheorghe Falcă. Unii spun că ea a tras în sus partidul și că ar fi câștigat și dacă candida independent și nu-i pot contrazice doar pentru un motiv micuț: nu a candidat ca independent. După ce și-a asigurat mandatul, s-a situat împotriva sistemului ticăloșit al partidelor și și-a anunțat candidatura ca independentă, menținându-și funcția în PE, în cazul în care nu va câștiga Cotroceniul.

Toată această alergare în cerc a armatei de iepuri, fiecare cu un scop personal sau în slujba unui lup, mă amuză și întristează, în același timp, căci îmi dovedește că interesul național pe care îl flutură fiecare ca pe un stindard de valoare, e un cuvânt golit de esență, o formă fără fond. Tocmai pentru asta cred că dacă ești un om serios de dreapta, îi dai votul lui Klaus Johannis întrucât are cele mai mari șanse să câștige. Cu iepurii alături însă, nu știu dacă îi cresc șansele sau se diminuează. Rămâne de văzut.Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , , , , , , , , ,

5 răspunsuri

 1. Am simtit nevoia s-o Atentionez pe Autoarea Articolului de mai sus,d-na Lili Craciun, Despre Faptul Ca, KLAUS JOHANNIS ,TOCMAI DECLARA UNDEVA CA :“DIN MOTIVE SERIOASE, de „moralitate ” EL NU POATE pastra voturile sau fotoliul la Cotroceni (dupa caz) DECI: din aceleasi motive “morale”,(pe care insa nu le-a destainuit!)!! va ceda fotoliul de la Cotroceni,sau voturile (dupa caz) tov.MELESCANU!”

  CE MAI AVETI DE ADAUGAT DESPRE „SERIOZITATEA” alegatorilor si despre Candidatul Johannis care dezminte afirmatia dv ,va citez:”cred că dacă ești un om serios de dreapta, îi dai votul lui Klaus Johannis întrucât are cele mai mari șanse să câștige”????.SA “CASTIGE” CE??? PENTRU CINE????DE CE????Al cui joc il face Johannis?????
  Asadar cine va fi castigatoare in alegeri??? Dreapta ??Stanga ??Melescanu???(care se pare ca este Comunist si securist!? Care,desi se prezinta ca independent,este in realitate “de Stanga”??!!

 2. Buna dimineata,D-na Lili Craciun!

  Regret ca ati interpretat astfel replica mea!Mai mult,nu m-am gandit nici la faptul ca poate v-au scapat informatiile ,dumneavoastra locuind in Romania!
  DORESC SA STITI CA Nu ma ocup de intoxicare ! AFLATI ca sunt aici /FB/ca SA AJUT poporul Roman sa se TREZEASCA!
  Lucrez VOLUNTAR PENTRU ROMANIA, impotriva Mafiotilor!

  P.S.Regret ca nu mi-am notat imediat informatia la care fac referire adresandu-ma dv.!
  La momentul respectiv era doar o informare pt. mine, fara sa ma gandesc ca voi mentiona-o intr-o replica la unul dintre articolele semnate de dumneavoastra!

  Promit: ca voi cauta informatia si va voi trimite sursa!
  Sper s-o regasesc cat mai repede,fie si pentru a scapa se sub aceasta banuiala!

  Cu respect,
  Anica Ioanas

  • Doamna Lili Craciun,

   Am revenit cu informatii referitoare la afirmatiile mele de mai sus,asa cum am promis!

   Adaug aici Doua surse vorbind despre acelasi lucru “actele de moralitate” ale Candidatului K.J.
   Ambele au fost revazute si din ele lipseste elemental principal: Subiectul/Melescanu/cenzurat/!

   1.Articolul:“Candidatul Klaus Iohannis: „Dacă pierd procesul cu ANI, voi face un act de moralitate, un pas cu care vor fi toţi foarte mulţumiţi”
   Iata linkul! http://www.gandul.info/politica/candidatul-klaus-iohannis-daca-pierd-procesul-cu-ani-voi-face-un-act-de-moralitate-un-pas-cu-care-vor-fi-toti-foarte-multumiti-13370680
   Nota: Desi titlul a ramas acelasi,in acest articool s-au facut cateva modificari!!!

   2.(Exclusivitate RFI) Iohannis: “Dacă pierd procesul cu ANI, voi face un act de moralitate”

   Nota: si aici s-au efectuat modificari!
   Nu se mai face precizarea in ce consta “actul de moralitate”:adica lipsesc datele despre: cedarea fotoliul de la Cotroceni,sau voturile (dupa caz) tov.MELESCANU!
   Doar ca se face mentiune ca citez „toata lumea va fi multumita”!

   Poate veti gasiti dv,versiunea originala…!? (Probabil ca mii de persoane au luat cunostinta de acest material, asa cum a aprut de la inceput! In cursurile de drept se considera probatorie si veridica prima versiune intr-o declaratie/discurs/ Cele modificate anterior nu mai au aceeasi valoare!

   Oricum, desi Discursul lui K.J. mi-a placut f.mult si aveam in vedere doi candidati la Cotroceni (K.J. si M.M.),pe care nu stiam cum sa-i dlimitez!!

   Primul (K.J. a disparut pe motiv de neincredere! Retusurile nu ascund fondul! Deci banuiesc ca una face si spune azi,si altceva va spune si face in viitor! Avem deja cazuri destule si experienta nerespectarii promisiunilor electorale!

   Al doilea:Monica Macovei ramane Consistenta in ceeace spune si face, este Curajoasa ,Are un Program Politic Excelent,Nu are in spate partide politice,a infiintat DNA si sunt sigura ca impreuna,M.M si DNA, vor curata Romania de mafioti!

   Deci concluzia finala:MONICA MACOVEI ESTE CEL MAI BUN CANDIDAT LA PRESEDINTIA ROMANIEI! MONICA MACOVEI PRESEDINTE!

   Cu respect,
   Anica Ioanas

Trackback-uri

 1. Iepurașii din cursa pentru prezidențiale | radupopescublog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: