Dreapta mare s-a unit. Și cu asta ce-am făcut?


mos 2
(Foto de aici)
Ia de-mi explicați mie o treabă, că sunteți mai deștepți ca mine. Bag samă că Alianța asta nou născută și înfășată în scutece curate, fără nici o pată, și-a ales liderii. Așadar, doamnelor și domnilor: Klaus Johannis Președinte și Cătălin Predoiu Premier. Foarte frumos, dacă nu mi-ar fi frică că mă faceți comunistă aș striga un ”Uraaa, ura!” din toți rărunchii. Cum uralele sunt de tristă amintire, mă abțin. Iată, marea dreaptă a ales, a numărat, a calculat și rezultatul a fost acesta, previzibil de altfel, Klaus Johannis, candidat pentru funcția de Președinte.
Iar de aici pornește întrebarea:
– Dar în ce mod ajunge Predoiu premier, stimabililor?
Deocamdată guvernul e condus de Victor Ponta (ei aș, nu săriți în sus, condus am zis, adicătelea domnul doctor în drept plagiat stă pe scaunul ăl mai mare și ăilalți se uită la el, fiecare ca milogu-n traistă să vadă ce mai spune Primul intelighente al țării, cui mai dă contracte. Dacă vă gândiți că a conduce = a guverna, lingeți-vă pe bot, nu-i așa). Dar să revenim, așadar…, cum ajunge Predoiu premier?
– Păi e simplu, mi-ar răspunde unul dintre voi, categoric mai deștept decât mine. Odată cu câștigarea Cotrocenilor, se schimbă majoritatea în parlament.
– Ei aș!, cum se schimbă, eu, Moș Ion Roată, precum vedeți. Așa, hocus-pocus?
– Nu, se va iniția o moțiune de cenzură împotriva actualului guvern (motive?, câtă apă e e Dunăre, asta-i drept.). Moțiunea va trece, așa cum a trecut la Mihai Răzvan Ungureanu (la ăla a trecut de chichi, cam fără motive) și uite-așa, noua majoritatea va propune un alt Prim Ministru, care, ne spunea Alianța Creștină, va fi Cătălin Predoiu.
– Acu, stimabililor, io tot nu înțeleg. Dacă dreapta asta unită și răsucită are atâția parlamentari cât să-l dea jos pe Ponta, de ce nu-l dau, frate, de acum? De ce nu fac azi, mâine o moțiune, io asta nu înțeleg. Că una e să organizeze Ponta alegerile prezidențiale și alta Predoiu, bag samă. De ce să mai aștepte până când câștigă Johannis Cotroceniul?, dacă-l câștigă.
– Întâi trebuie ca dreapta să aibă Președinția, înțelege odată, mi-ați răspunde nervos.
– Să câștige, dară, da’ ce legătură are Președintele cu schimbarea majorității în Parlament?, cum ați bănuit, io, tot Moș Ion.
– Ehei, e grea politica, are, și încă cum!
– Adică cum ehei? Înseamnă că Președintele va numi, acolo unde are el atribuții să numească, oameni care pot atrage de partea moțiunii, parlamentari care azi sunt de partea PSD? Sau, poate promite ceva posturi barosane (lor, nevestelor, fiicelor, amantelor, nu contează) celor care vor trece de partea lui Predoiu?
– Cam așa ceva.
– Atunci, stimabile, e tot un fel de trădare. Iar pentru mine, cine a trădat o dată, va trăda și a doua și a zecea oară. Și mai am ceva să spun. Dacă așa se va forma noua majoritate, din trădători care azi îi zâmbesc lui Ponta și mâine lui Predoiu, eu numai atâta aș mai spune, apoi îmi iau căciula și plec: ȘI CU ASTA CE-AM FĂCUT?Categorii:Politica în cuvinte

4 răspunsuri

  1. In primul rand, ceea ce se numeste in articol ”marea dreapta” e … orice, numai dreapta nu. E de meditat. In al doilea rand, s-a precizat clar ca noul Presedinte al Romaniei, trebuie sa coabiteze cu majoritatea parlamentara si Guvernul ei. E de asteptat ca PSD sa-si destituie Plagiatorul, daca va pierde alegerile. Dar asta e gresit.
    In final, cat sa va dau dreptate. Daca nimic nu se schimba,de ce se agita dreapta atit? Exista insa si o reciproca. Dar Ponta, de ce se da de ceasul mortii, daca totul ramine la fel?

    • Ponta e disperat că-l împing ai lui către Cotroceni. Iar dacă pierde, PSD îi dă un șut și din Guvern. Dar asta nu înseamnă cu următorul PM nu poate fi tot de la PSD (chestia cu majoritatea).

  2. Una era Dej, alta Patrascanu… De exemplu. Mai puteti gasi multe. Si la noi si la altii. Vorbind despre viitor, suntem pe gheata subtire. Deocamdata, obiectivul e clar: Cotroceni. Ce va mai fi, vom vedea.

Trackback-uri

  1. Dreapta mare s-a unit. Și cu asta ce-am făcut? | radupopescublog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: