Copilului meu înger.


DSC00675

Mi-e greu să-ți scriu, copilul meu, mult mai greu decât să povestesc despre toate durerile din viața mea. Dar astăzi îmi usuc lacrimile și îți scriu, dragul meu, mâine e ziua ta. De mulți ani, seară de seară pândesc cerul încercând să te descopăr printre stele sau după un nor. Ești acolo, știu, dar încă te ascunzi privirii mele de parcă ai face o șotie, ca pe vremuri când te ascundeai ca să nu te pedepsesc după o copilărie. Mi-e dor de tine în fiecare zi, dragul meu, dar când se apropie ziua în care ai venit pe lume dorul se transformă într-o rană care mă arde.

Îmi imaginez cum ai fi crescut, cum ai fi evoluat până azi, copilul meu. Uneori te-am văzut cu ochii minții cum ai fi fost dar nu știu dacă nu era decât rodul imaginației mele bolnave de tine. N-am nici cea mai mică îndoială că ai fi devenit un om bun și inimos, înconjurat de mulți prieteni. Un lider, așa erai și la 18 ani când ai hotărât să hălăduiești spre alte lumi. Cu certitudinea ai fi terminat dreptul, erai student când ai plecat și am plantat în voi sămânța cunoașterii și a curiozității. Eram mândră că urmezi Dreptul dar nu cred că ai fi profesat vreodată în vreuna din meseriile juridice, erai prea dornic să încerci lucruri pe care nu le-a mai făcut nimeni. Dar am fi avut discuții interminabile despre problemele de drept pe care le-ai fi interpretat altfel decât mine, știu sigur. Mi-e atât de dor de disputele noastre! Și oare, acel prim disc cu muzica și versurile tale la care lucrai, ar fi apărut și ar fi fost un succes? La cât de ambițios erai, copilul meu, nu puteai fi decât un învingător.

Și totuși…în afară de muzică, de versuri, de studiu sau de pictura care a rămas pe șevalet neterminată așa cum ai lăsat-o, de implicarea ta în politică atât de tânăr, tu, în sufletul tău, cum ai fi fost, puiul meu? Ai fi iubit, ai fi suferit din dragoste, ai fi fost fericit sau trist?

Ai fi împlinit 28 de ani, copilul meu, iar tu călătorești de mult printre stele, uitând să sufli în lumânările din tort care te așteaptă. N-ai obosit de atâtea drumuri, dragul meu? Întoarce-te acasă, ai să ne găsești pe toți aici, oamenii pe care i-ai lăsat cu o lacrimă în colțul ochiului care nu mai vrea să se stingă de atunci de pe obraz, cei care te iubim la fel ca atunci sau poate mai mult. Dacă ești acolo sus, ascuns după un nor, dacă ne privești de undeva din înalturi, să știi copilul meu, că noi, cei care am rămas ancorați în lumea îngustă a realului, te sărbătorim ca și cum ai fi lângă noi, aici, molipsindu-ne cu râsul rău.

Știu că îți plăcea veselia așa că voi fi veselă, iubirea mea. Mă doare dorul de tine dar voi fi veselă pentru că tu n-ai fi vrut tristețe de ziua ta. Mă uit la cer, mă uit pe pământ și, cu un zâmbet înlăcrimat, mă simt atât de ocrotită! Un înger mă veghează aici, lângă mine, și un altul în cer, tu, cel care te pitești poznaș după un nour.

PS.
Știi?, vocea ta, muzica ta, chitara și versurile tale, mă însoțesc în fiecare zi, asta este soneria mea la telefon. Așa te am cu mine mereu.Categorii:Scrisori către îngerul meu

8 răspunsuri

 1. Buna Lili,

  Ii doresc lui Vlad sa aiba pace liniste si fericire printre ingerii cu care petrece.

  Video cu Balada lui Vlad mi-a rascolit amintiri si pareri de rau ca dupa cea de a patra poza n-am mai avut ocazia sa-l mai vad. Era in clasa intai si era cel mai adorabil copil, ca si Oli.

  Pare atat de incredibil de dureros incat nu pot cu adevarat sa spun in cuvinte ce simt .Viata mea din punctul acela a decurs cu o viteza ametitoare.

  De multe ori m-am gandit la voi dar putine vesti ajungeau pana la mine…vestea cu Vlad e un cosmar despre care imi spun mereu ca nu se poate sa fie real pentru ca e nedrept si fara sens.
  Parca astept o noua veste care sa corecteze eroarea realitatii si sa aflam ca nu este nimic adevarat. E mult prea crud si fara sens sa se franga aripa in zbor cand viitorul il intampina cu bratele deschise.
  Nu vreau sa adancesc dureri, ci azi de ziua lui as vrea sa te imbratisez cu dor si sa-ti spun ca nu l-am uitat pe Vlad, ca ma bucur ca poti sa vorbesti despre el si cu el ( sunt sigura ca el aude caci ingerii pot veni in prejma noastra chiar daca noi nu putem percepe apropieri din lumi diferite).

  ……………………………………………………….O zi buna iti doresc si fie ca ingerul scump inimii tale sa te acopere cu aripi de lumina si sa-ti aline dorul .

 2. Dumnezeu sa-i dea hodina vesnica puiului tau! Tie, putere pentru tot ce va sa vie, Lili!

Trackback-uri

 1. Copilului meu înger. | radupopescublog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: