Sustenabilitate +Oportunitate=Penibilitate


Scurtă retrospectivă:

Luni 14 iulie, Victor Ponta, Premierul României, și Ioana Petrescu, Ministrul Finanțelor au acceptat invitația președintelui României la o discuție la Cotroceni, pe tema: Sustenabilitate și oportunitate cu privire la Legea scăderii CAS cu 5 procente. Iar cei doi, n-au vorbit despre ”Sustenabilitate și oportunitate” ci pur și simplu despre penibilitate. Nu știu ce au crezut cei doi membri ai guvernului că se va desfășura la Cotroceni, un ceai dansant, ironii și hăhăhăuri? Era clar că Traian Băsescu îi invită să-i faulteze pentru că sunt sigură că, dacă dorea, avea cu cine se consulta. Și în loc să fie pregătiți beton cei doi s-au prezentat ca niște elevi în clasa zero sau mai rău.

Băi, frate, înțeleg că ai emoții, că ești mai tânăr, dar să te duci cu mâna (și mintea) în K*r la un președinte care îți este adversar, înseamnă să fii taare… și să îi dai muniție.

Nu știi nimic despre temă?

Du-te, fratele meu, la surse:

  1. DEX: a) sustenábil, -ă adj. 1. (despre probe, argumente, idei etc.) Care poate fi susţinut. 2. Care poate fi îndurat, suportat. • pl. -i, -e (s.n. – adică să nu fie i formă fără fond, cum ar spune Heliade Rădulescu); b)Oportunitaate s.f. Caracterul a ceea ce este oportun, potrivit, favorabil.
  2. ISTORIC: Acest cuvant a fost introdus in lexic in 1987, prin publicatia Our Common Future de catre Comisia de Mediu si Dezvoltare a Natiunilor Unite. In raportul lor, defineau Dezvoltarea Sustenabila ca – Dezvoltarea care vine in intampinarea  nevoilor din prezent, fara sa compromita abilitatea generatiilor vitoare de implinire a propriilor lor nevoi”.
  3. DECLARAȚII Traian Băsescu: În 9 iulie, președintele a ieșit la TV și a spus ce vrea de la cei Premier (extras pe scurt din ce a declarat că ar vrea să îl întrebe pe Ponta):

–        ”oportunitatea este legată de fondul de pensii. Reducerea cu 5% a CAS-ului la societăți adaugă deficitului de la fondul de pensii cinci miliarde. Asta înseamnă un deficit de 18 miliarde, în total. Salariații nu au niciun avantaj din reducerea CAS-ului.”

–        ”cum va fi compensată reducerea CAS-ului. Premierul spune din îmbunătățirii de către ANAF, dar noi știm foarte bine că bugetul a suferit trei rectificări în minus din cauza colectării negative a ANAF. Nu văd de unde poate veni credibilitatea, ca peste noapte, să se îmbunătățească colectarea în așa măsură încât să compensăm cele cinci miliarde.”

–        ”Eu cred că Guvernul va trebui să aplice alte măsuri, care se vor duce din nou la populație. Ca și cele 35 de măsuri introduse anul acesta care se răsfrâng în costuri pentru populație. Cred că se vor îndrepta spre taxa spre proprietate. ”

–        ”Crearea de locuri de muncă ar fi o soluție. ”

–        ”O altă soluție ar fi creșterea salariului. În condițiile în care România are 4,5 milioane salarați și 5,5 milioane pensionari. Ar fi o soluție să mărească salariile foarte mult, dar asta nu ar accepta nici firmele și nici bugetul. ”

–        ”O altă sursă este tăierea investițiilor. Oricum pe primele șase luni investițiile sunt mai mici decât investițiile de anul trecut. Asta va înseamna reducerea locurilor de muncă.”

–        ”O continuare a acestei politici pentru a reduce deficitul de la pensii ar fi agravarea somajului.”

Ce vă mai rămânea, dragi preșcolari (VP + IP) de făcut? Să transpuneți toate astea în cifre și-l dădeați gata pe Traian Băsescu (și pe noi). Așa, mie nu-mi rămâne decât să vă spun: luați-vă jucăriile și plecați acasă, jocul de-a guvernarea nu-i pentru voi.Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. Eh… tinerete….. promovata. Iote de ce! Cine ii manipuleaza?

  2. Habar n-am. Dar indiferent cine, nu putea să le pună și vorbele în gură

Trackback-uri

  1. Sustenabilitate +Oportunitate=Penibilitate | radupopescublog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: