Ce bun a fost comunismul, măăăăi!


Motto:

”Ana Pauker și cu Dej

Au băgat spaima-n burghezi”

(Poezie populară)

Imagine

Comunismul a fost bun. Foarte bun. Am ajuns la aceste laude printr-o analiză a unor situații faptice cărora nu le găsesc altfel de concluzii:

1. Fiii celor care erau avuți înainte de 1946 n-au avut nici o șansă să ocupe funcții în partidul comunist sau în marile instituții publice și cu atât mai puțin prin structurile de Securitate. Doar erau fii de burghezi, nu? Părinților, bunicilor și tuturor rudelor până la a șaptea spiță li s-au confiscat averile iar ei au înfundat pușcăriile sau, cei mai norocoși, au reușit să fugă din țară. Cert este că fiii lor au fost oropsiții sistemului, n-au putut s ajungă nimic de seamă și cu atât mai puțin să aibă funcții înalte în PCR. E logic, nu?, cum puteau să aibă comuniștii încredere într-un pui de burghez!

2. Marii noștri politicienii de frunte provin din eșalonul II și III al Partidului Comunist Român, asta este clar ca lumina zilei. În decembrie 1989, în frunte cu Ion Iliescu și o parte a Securității care l-a trădat pe Ceaușescu au făcut revoluția denumită în realitate o ”lovitură de stat”, l-au omorât rapid pe Ceaușescu cu tot cu Leana lui – că, Doamne iartă-mă!, cine știe ce naiba mai spunea, și au pus mâna pe România, împărțind-o frățește între ei.

3. Aceeași politicieni care au pus mâna pe țărișoară (sau urmașii lor), au azi averi amețitoare de care sunt invidioși și familii vechi de businessmen din Occident și care n-au reușit să strângă atâtea bogății nici în timpul a zece generații. Sigur, geniul carpatic și-a spus cuvântul, ce știu proștii de occidentali cum să investească banul! Dar pornirea, nu mi-este clară pornirea. Primii bani de unde or fi venit?

4. Cei mai mulți dintre acești politicieni bogați își justifică averile uriașe prin moșteniri (investite genial după, n-am nici o îndoială!) pe care le-au primit de pe urma părinților, bunicilor și tuturor rudelor până la a șaptea spiță. De la aceștia – oale și ulcele mulți dintre ei – politicienii noștri și-au recăpătat averile înapoi, acele averi confiscate de comuniști la naționalizare și cooperativizare.

5. FRACTURĂ LOGICĂ Imagine

– Nu-i bine, hai să o luăm de la capăt: Așadar marii bogați ai României sunt moștenitorii unor burghezi, ai unor oameni cărora comuniștii le-au confiscat averile. Dar ei, marii bogați sunt în același timp comuniștii care au deținut înalte funcții în PCR (eșalon II + III) și pe care nu puteau să le dețină pentru că erau fiii/nepoții unora arestați sau fugiți din țară și care urmași, (ei, acești bogați prin moșteniri), ai acelor burghezi erau oropsiții sistemului tocmai pentru că erau fiii unor bogătași urâți de comuniști.

6. Nu, nu-i bine!

Înseamnă că comunismul a fost bun și chiar dacă a băgat în închisoare pe părinții, bunicii și rudele până la a șaptea spiță inclusiv, chiar dacă le-au confiscat averile, ei, urmașii acestora, (POLITICIENII DE AZI cu URMAȘII LOR CU TOT) nu au fost niște oropsiți ai sistemului și au putut să ocupe funcții în Partidul Comunist, în marile instituții strategice și în structurile de Securitate, având toate șansele din lume.

7. CONCLUZIE FINALĂ ȘI LOGICĂ Imagine

Cu toate că părinții, bunicii și rudele lor până la a șaptea spiță inclusiv putrezeau prin pușcării, erau omorâți sau fugiți din țară după ce li s-au confiscat averile, ei  (urmașii celor arestați, uciși sau fugiți, azi politicienii noștri) i-au iubit pe comuniști pentru că comunismul a fost bun, foarte bun.

Mie altă concluzie nu-mi dă!    Categorii:Politica în cuvinte

1 răspuns

  1. Pai, din copiii si nepotii celor atacati in calitate de ”dusmani de clasa” au fost recrutati turnatorii cei mai activi. Din mai multe motive. Aveau cultura, erau in medii ce trebuiau penetrate si nu se putea cu copii de muncitori si tarani. Erau intr-o situatie disperata. Fara casa, slujba, intretinatori… Erau victime sigure. Depindeau total de ofiterul de legatura…
    In ce priveste motto-ul, trebuie sa-l corectezi: ”Ana, Luca si cu Dej/ Baga spaima in burgheji!”. ”Burgheji, pentru ca asa faceau pluralul la ”burghezi”, muncitorii din epoca. Ba si de azi. ”Engleji”, ”burgheji”. In al doilea rand, trebuie sa pastrezi timpul. ”Baga spaima”, nu ”A bagat spaima”. Sloganul se striga atunci cand Ana, Luca si Dej actionau si erau sprijiniti de demonstranti sa dea de pamint cu burjuii. Sa impuna, cu forta, dictatura proletariatului. La trecut, nu se putea. Caci atunci cand s-a spart gasca (cu ajutorul lui Stalin?!!!) Ana a trecut la domiciliu fortat si numele ei sters de peste tot. Nu mai aveai voie sa strigi sloganuri cu numele ei. In plus, e si o mica problema prozodica. ”A bagat” strica ritmul poezioarei. Si autorul popular nu face asa ceva niciodata.
    In rest, felicitari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: