Dreapta cea fără de leac


Imagine
(Foto de aici)
Credeați că după eșecul de la alegerile europarlamentare, veți regăsi lideri demni care își vor asuma înfrângerea și își vor da demisia? Pe dracu’! De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Blaga a dat o declarație nici prea prea nici foarte foarte. Iar restul? În afara celor din PNL care și-au depus demisiile dar nu știu dacă nu a fost cumva pentru capital de imagine și nu-i vom vedea din nou în frunte după Congres, ceilalți au niște declarații care te lasă cu gura căscată. Ai zice că fiecare partid a câștigat alegerile. Să urmărim primele concluzii:

PNȚCD: 1%

Aurelian Pavelescu scrie:

”Îi felicit pe țărăniștii care au dus, iată, și această campanie. Și pe cei, puțini, e adevărat, prea puțini, care au votat PNȚCD. Fără nicio discuție, însă, suntem partidul cel mai curat și mai bun dintre toate, întru binele României. Adevărul va triumfa. Partidul își continuă drumul. Lumea cea veche și murdară a minciunii și manipulării trebuie să își consume ultimele zvâcniri.”

După această declarație triumfalistă, l-am întrebat pe liderul PNȚCD dacă își asumă eșecul. Iată ce mi-a răspuns:
”Lili Craciun: ”Asumați-vă eșecul și dați-vă demisia. Așa face un bărbat onorabil. Altfel, murdăriți viața și principiile Seniorului. Și o spun asta, eu care am votat PNȚCD.”
Aurelian Pavelescu: ”D-na Lili, nu știu cine sunteți. PNTCD este o poveste foarte complicata. Nu dvs. va dau socoteala. Din păcate, sunt foarte multi care nu înțeleg ce se intamplă, sau se fac ca nu înțeleg.”

FC: 2,5%

Mihai Răzvan Ungureanu scrie:

”A fost un examen important pe care, din perspectiva organizării interne și a implicării membrilor FORȚEI CIVICE, pot spune că l-am câștigat. Suntem un partid nou, cu oameni care nu au mai făcut politică. Acest fapt aduce cu sine și avantaje și dezavantaje. Le prețuim pe primele și ni le asumăm pe cele din urmă.
FORȚA CIVICĂ începe de mâine să se organizeze pentru alegerile prezidențiale și să își contureze strategia pentru anul 2016.”

PMP: 6,25%

Pe pagina Elenei Udrea am găsit:

”Mulțumesc tuturor celor care cred în noi, dar mai ales celor care ne-au dat ieri votul lor! Împreună am reușit sa ne atingem obiectivul de a deveni partid europarlamentar, ceea ce reprezintă un succes pentru un partid care are trei luni de la înființarea oficială. Dar mai ales, este un fundament pentru o construcție solidă în 2016, când ne propunem să devenim cel mai puternic partid de centru dreapta din România și să învingem PSD-ul. ”

NR: 0, 001%

Mihai Neamțu spune:

”Noua Republică a obținut aproape 15000 voturi. Simt o dezamăgire? Da. Pe alocuri foarte mare. Dar sunt 15,000 stejari… Ăsta e începutul nostru electoral. Nu-i glorios, dar nici rușinos. De ce? Fiindcă nici un vot pentru NR nu-i furat. … Ăsta e începutul!”

După aceste declarații în care toți au ”câștigat”, toți sunt ”cei mai buni”, ce poți să mai spui? Decât că e nevoie urgentă de un diagnostic și tratament. Dacă nu cumva boala de care suferă clasa noastră politică e incurabilă.Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , , , , , , , ,

4 răspunsuri

  1. De altfel presedintele Basescu spune, nici mai mult, nici mai putin, ca scorul este, de fapt, bun.

    S-ar putea insa ca, cel putin in privinta PMP, lucrurile sa fie ceva mai complexe. Iata in ce sens!

    Astazi, s-a intamplat sa vad din nou faimoasa fotografie, luata de pe malul Marii Negre, in care Traian Basescu, Elena Udrea, sotia presedintelui si o alta doamna, apar purtand tricoul cu reclama „Vote for PMP”. Am fost impresionat sa observ un detaliu care, desi socant, anterior imi scapase. S-ar putea ca tocmai acest detaliu sa fi provocat dezastrul PMP la alegeri. Pentru ca, va rog sa va uitati inca o data la acea poza faimoasa: obiectul ala de pe logo-ul PMP are, DA-DA!, chiar are moţ!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: