Vreau să mă sinucid


Imagine

(Foto de aici)

Am vrut să stau toată noaptea la un chef, încălțată cu pantofi cu toc de 11 centimetri. Pe la patru dimineața picioarele îmi erau ca două butelcuțe, de-mi venea să mă urc pe pereți. Dar strîngeam din dinți cu stoicism și mă zbînțuiam ca o capră de munte. Știam că ajunsă acasă, în doar cîteva secunde, Lioton Gel îmi va calma durerile și picioarele mele, ca prin minune, ar fi redevenit fine și suple  – ca de gazelă. Pe dracu’, nici o șansă! Am dat și iar am dat cu Lioton, însă picioarele n-au vrut să se facă bine. Acum nu mai pot nici să privesc pantofii dănsăreți, am dureri numai cînd mă uit la ei în debara. Timp de două săptămîni după dezmăț nu mi-am dorit decît să mă duc la serviciu în papuci de casă. Sunt tristă rău, ceva nu-i în ordine cu mine. Știu sigur că Lioton Gel face minuni.

Am mîngîiat tigaia murdară de untură cu detergent Fairy. Nimic. Am mai mîngîiat-o o dată. Iar nimic. N-a rămas strălucitoare, untura era tot acolo privind-mă trufașă. Mi-am zis, ””Ia să încerc și cu tava de prăjituri! O picătură, un burete care trece blînd peste murdărie și…” Zero tăiat în patru, murdăria n-a plecat niciunde. Cum naiba? Nu poate fi vina lui Fairy, am văzut cu ochii mei cum spală chiar și 300 de farfurii în timp record. E clar!, minunile dispar doar cînd le ating eu. O fi trebuind tigaie Dry Cooker, ăsta să fie secretul? Poate fără ea nu am energia necesară unei gospodine și Fairy refuză să-și facă treaba. Dacă îmi iau Dry Cooker…

Nimic nu-mi iese. Aragazul nu se spală în doi timpi și trei mișcări cu toate că folosesc detergenți vrăjiți; mașina de spălat – chiar folosită cu calgon și detergent care scoate toate petele – m-a lăsat baltă iar petele au rămas tot pe fața de masă de unde rînjesc la mine; cînd termin mîncarea șorțul mi-e murdar de-ți vine să-l arunci pe geam, nu vrea să rămînă curat și apretat. Iar ridurile, ce să mai vorbim! Sunt o nenorocire, mai am puțin și fața o să-mi semene cu o hartă. Mă apucă nebunia cînd mă uit în oglindă, în fiecare zi mai apare cîte un deal sau o vale cu toate că aplic toate cremele minune care ar fi trebuit să le netezească cît ai zice pește.

Cît despre pastilele care fac să nu te mai doară capul sau îți dezumflă burta, le-am încercat pe toate. Degeaba. Sunt un eșec, ce mai tura-vura!

Vreau să mă sinucid! Un rebut care trăiește într-o lume perfectă trebuie să dispară. Mă uit la astea care apar pe sticlă: toate 90-60-90, la toate coafura rezistă pe orice furtună, parchetul lor este strălucitor și chiar dacă țin un ditai cîinele în casă poți linge mac de pe jos, șoldurile lor nu au pic de grăsime iar vremea nu trece peste fața lor de copil. Mie coafura mi se lasă după jumătate de oră de cînd ies de la coafor cu toate că nu-i nici o furtună sau ploaie prin apropiere, fundul a început să capete proporții odată cu anii care s-au aburcat în spatele meu, nu țin decît un amărît de motan în casă însă pe jos veșnic sunt scame și fire de păr de la miorlăit. Cît despre 90-60-90, nici dacă dau peste oglinda fermecată, n-am șanse.

Of, Doamne! Sunt o ciudată, știu. Și omul meu este la fel de ciudat. Mai trag cu ochiul și cînd apar masculi pe strică – deh, ochii văd inima cere! – și-mi vine să-mi smulg părul din cap. Văd bărbați veșnic tineri, toate firele de păr sunt la locul lor ca la 20 de ani, sunt poate puțin grizonați pentru un aer distins și nobil, nici un strop de grăsime, și dacă l-ai cerceta cu lumânarea, nu găsești pe corpul lor atît de perfect încît pare desenat de Hipocrates , n-au chelie sau burtă, iar prostamolul îi adoarme ca pe niște prunci nenăscuți.

Al meu?! Nimic din toate astea. Și peste faptul că nu seamănă cu perfecții, cînd bate un cui e imposibil să nu se lovească la degete; mașina de tuns iarba se strică mai tot timpul, vine din grădină cu drujba bucăți – bucățele. Păi cum? Văd zilnic aparate minune care fac treaba singure. Numai dacă le ai în dotare și deja s-au rezolvat problemele. Bag seamă că dacă ele, mașinile, sunt perfecte, cei imperfecți care le strică suntem noi, eu și omul meu.

Colac peste pupăză, cel mai grav este că am descoperit că sunt și proastă. Da’ proastă rău! În timp ce pentru mine nimic nu-i sigur, am îndoieli care nasc întrebări sau doar jumătăți de răspunsuri ce nasc alte îndoieli și habar nu am pe de rost mai mult de două-trei citate, net-ul e plin de genii. Oamenii știu citate cu sutele, dau verdicte în orice domeniu, sunt specialiști de specialiști. Enunță axiome de ”Magister Dixit”, ba chiar sunt în stare să deslușească și sensurile ascunse din vorbele și gîndurile nerostite ale altora. Mă înclin cu smerenie în fața lor și recunosc: ”Da, sunt o tabula rasa!”.

Ce-mi rămâne de făcut?! Rebut, rebut, rebut! La mine-n ograda minții nu se-nghesuie marii investitori să mă consulte, chipul și trupul meu nu seamănă nici pe departe cu perfecțiunile care apar zilnic în reclame iar în mîna mea produsele de curățenie și de frumusețe refuză să dea randament. Și, mai ales, mă simt o toantă în fața geniilor care se scurg pe net. Nici măcar n-am tupeu, ca bunica Moțatei și ca Moțata însăși, să declar sus și tare că ”Sunt bună, prea bună, prea ca la țară.” Dacă aș putea măcar să le preiau tupeul și să mă prezint ca un fals de femeie, de gospodină și de genială, tot ar fi ceva. Sau măcar să mint că sunt ideală. Sunt disperată, nimic din toate astea. Dați-mi așadar o funie și o bucată de săpun.

(Pamflet)Categorii:Miscelanea

Etichete:, , ,

22 de răspunsuri

 1. Buna seara ! Sunteti o femeie geniala , ………aveti mult umor ……..nu va lipseste nimic !

  Eu chiar va IUBESC !!!

 2. :)) M-am prapadit de ras. Dar e vina dumneavoastra, sa stiti. Fairy e ala care spala mult, dar Axion e cel care sterge rapid orice urma de untura. Iar pentru a scapa mereu de scame e musai asiprator dintr-acela robot care intra peste tot, singur-singurel :). Inca nu am dat de un mop vrajit, dar sigur e pe drum in fabrica cuiva :))

 3. Cum nu mai sint funii din cinepa ( te aresteaza daca plantezi), nu-i sigur ca cea din dotarea magazinelor de specialitate nu se intinde, incit sa devina inutila.Iar sapunul e si mai greu de ales.Trebuie specializat pe uns funii si probabil ca costa atit de mult ca te loveste lesinul.
  Intreba si Flavius Obeada:http://flaviusobeada.wordpress.com/2014/10/24/ce-am-facut-cu-cuvintele/
  Te si miri cum se poate intreba cineva asa ceva,cind e plin internetul de scriitori, de-vorba ta- genii.
  Cred ca esti…invidioasa.
  Saru’mina!

 4. Mda, am impresia ca sunt in acelasi club. Doar ca pe mine nu ma intereseaza. 😀

 5. Geniala! Magnifica! Jos palaria Doamna!

 6. Sunteti un om minunat,si da,…si eu va iubesc!

 7. d-na Lili ma regasesc in totalitate,deci vreu sa ma sinucid…eu nu rad la acest articol….dar pana sa ma sinucid tre’sa mai iau cu mine niste nenorociti

 8. Pentru murdaria de pe vase, tigai si aragaz recomand Axion combinat cu Fairy amestecat cu Pur si indoit cu Cif. Curatenie garantata 😛

 9. super doamna! felicitari !!!

 10. EXCEPTIONAL !!!! RESPECT !!!

 11. Va multumim pentru …gandurile….pe care ni le impartasiti……

 12. Fii pe pace, suntem majoritari şi ne facem şi partid … noi ăştia, cu pantofii nepotriviţi ! Apoi ne votăm pensii speciale şi le punem la muncă pe alea (90-60-90), iar pe zmeii fără burtă îi facem maseuri de picioare umflate şi spinări prea aplecate … Trăiască România Dodoloaţă !

 13. Mi-am insusit critica subinteleasa si m-am apucat de abdominale. Incearca sa speli vasele cu cola ca asa ne indruma internetu’.

Trackback-uri

 1. Vreau să mă sinucid | dana1967

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: