Calul troian românesc dă iar din copite


aaa
(Foto de aici)

Wikipedia: ”Calul troian… s-ar fi dovedit decisiv în cucerirea cetății Troia la finalul războiului troian, care a avut loc între ahei și troiani și a durat zece ani încheiați. Se crede (conform celor descrise de Homer) că inventatorul calului troian ar fi fost regele Ulise al insulei Itaca, cunoscut și sub numele de Odyseus. Ideea lui Ulisse era plasarea calului de lemn, având un grup de războinici de elită ascunși în pântecele sale, în apropierea porților cetății Troia, simulând un dar gigantic, care ar fi putut fi atribuit lor înșiși, zeilor sau amândorura. Simultan, flota ahee urma să regizeze abandonarea asediului și să părăsească convingător sediul bătăliei plecând (aparent) pentru întotdeauna. Ar fi urmat să se întoarcă mult după apusul soarelui, mai exact după miezul nopții, când vigilența troienilor va fi fost redusă la minimum și grupul de comando ascuns în cal ar fi putut acționa din interiorul cetății…Din păcate pentru troieni, planul abilului Ulise a funcționat aidoma previziunilor sale. Troienii, în ciuda prezicerilor Cassandrei și a lui Laocoon, dar și a altor voci lucide din cetate, nu numai că au exuberat la vederea Calului, care fiind combinată cu plecarea flotei atacatoare, i-au făcut pe aceștia să deschidă larg porțile cetății (după alte surse, chiar au distrus cu propriile lor mâini o parte din zidul de apărare al Troiei pentru a face loc imensului artefact) și să „primească” cu bucurie Calul în cetatea lor, cea care fusese inexpugnabilă pentru un timp atât de îndelungat…

În realitatea politică românească calul troian a fost și este partidul lui Gabriel Oprea. Doar că UNPR nu este un cal de lemn în care este ascuns o trupă de comandă care să rupă fundul adversarilor extaziați în fața darului trimis de zei. UNPR este un cal viu care dă din copite și trece dintr-o tabără din alta după cum îi sunt interesele proprii sau ale celui în slujba cui îi sunt liderii. Azi de partea unuia, mâine a altuia, trădându-i pe toți, calul troian românesc este curva de serviciu care și-a găsit pe rând loc la masa tuturor, este vagabondul căruia îi dai să mănânce după ce l-ai strâns de pe stradă și care îți mușcă mâna în semn de ”mulțumire”.

Să ne aducem aminte cum s-a construit calul troian românesc:

În 2008, membrii de partid din PSD, PNL și PC, precum și a altor fracțiuni, reprezentați în Parlament, au ieșit din grupările lor pe motiv că îl sprijineau pe președintele Trăian Băsescu. Ei au format grupul parlamentar al independenților. În mai 2010, aceștia s-au unit și au format UNPR, care, aliat cu PD-L și UDMR, a participat la guvernare. În 2012 a fost înlăturat de la guvernare, prin căderea lui Mihai Răzvan Ungureanu și a guvernului său. Gabriel Oprea a fost ales președinte al UNPR. După alegerile locale din vara anului 2012, UNPR a format cu PSD-ul, Alianța de Centru – Stânga (ACS), fără a intra în Uniunea Social-Liberală. La data de 9 august 2012, noua alianță a fost înregistrată la tribunal. UNPR s-a alăturat USL după ce PNL și PC au acceptat ACS ca pilonul social al USL iar actualmente face parte din USD.

Calul troian, format din oameni care au trădat partidele din care făceau parte, s-a transformat el însuși în partid, susținându-l pe Traian Băsescu. Apoi l-a trădat pe Traian Băsescu și s-a aliat cu Victor Ponta. Azi pare că șeful calului troian dă din nou din copite și-i miroase a dor de ducă. De la sfatul tâmpițel pe care se pare că Oprea i l-a dat lui Ponta sugerându-i să se ascundă în Ministerul Apărării de unde credea că nu va mai fi interceptat de nimeni și până la eliberarea din funcția de consilier prezidențial a lui Cristian Diaconescu – unul din fondatorii UNPR – nu este decât un pas să risc o previziune. Se va întoarce Diaconescu la UNPR și va încerca să readucă partidulețul sub aripa ocrotitoare a lui Traian Băsescu, via Partidul Mișcarea Populară? Greu de spus, e o tăcere suspectă. În favoarea cui dă din nou din copite? Nu știu, istoria ne-o va spune dar este interesant de urmărit trapul.  Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. „Curva de serviciu” din politica românească nu e UNPR, ci UDMR. A trecut cu consecvență „prin paturile” tuturor celorlalte partide, s-a pupat cu toți, va continua să facă tot așa și se va da drept „fată mare” ori de câte ori se va vorbi de alcătuirea unui nou guvern.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: