Umor negru în justiție – Viol cu victimă minoră


Imagine

Procesul se derula greu, ca orice act de justiție, mai ales pe vremea comunismului și mai cu seamă când și agresorul și victima erau țigani și familiile lor gureșe umpleau sala de judecată și întrerupeau instanța în permanență. Judecătorul răgușise cerând ”linște în sală” și amenințând familiile cu evacuarea.

Tânărului procuror îi era milă de țigăncușa minoră a cărei virginitate fusese pierdută nu în urma unei căsnicii aranjate de tată-su sau de bulibașă ci în urma unui viol. Oacheșa fătucă de numai 14 ani, frumușică foc, fusese trântită la pământ de un țigan vânjos de vreo 30 de ani, cu niște mustăți mari și răsucite. Totul se petrecuse în pădure pe când țigăncușa strângea ciuperci, dornică să le vândă la marginea drumului și să capete câțiva bănuți de la trecători. Țipase fata cât o ținuseră rărunchii dar palma mare a țiganului îi acoperise gura. Totul se consumase în câteva minute dar fata reușise să-și bage unghiile în carnea agresorului și să-l zgârâie ca o pisică. Lăsată pe pământul umed ca o cârpă, se dezmeticise după ceva timp și fugise plângând acasă să-i povestească lui tătâne-su ce i se întâmplase.

Moarte de om înseamna un viol în clanul țigănesc. Nu era numai rușinea de a fi violată dar cine ar mai fi luat de nevastă o țigancă care nu mai era fată mare? Așa că toată familia pornise cu mic cu mare să se răzbune. Norocul agresorului fusese că taman când familia dăduse buzna în crâșma unde violatorul își povestea în gura mare aventura, rânjind ca un idiot după câteva păhărele bune de răchie date pe gât, ajunsese și miliția care umbla să-l aresteze pe gestionar pentru lipsă în gestiune. Așa că totul s-a lăsat cu o arestare neprevăzută și procesul penal de viol începuse. Geaba familia fetii încercase s-o convingă pe copilă să nu depună plângere, ea rămăsese fermă, încăpățânată să-l vadă pe nemernic după gratii. Iar probe erau suficiente căci zgârâieturile ei erau mărturie a ceea ce se întâmplase la care se adăugau toți cei care îl auzise pe țigan lăudându-se cu fapta lui abominabilă.

Procesul însă trena. Martori care nu se prezentau la termene, ancheta socială pentru minoră care întârzia precum și alte tertipuri folosite de avocatul celui arestat care încă mai spera într-o împăcare a părților ce ar fi dus la încetarea procesului penal. Chiar și familia fetii ar fi vrut o împăcare care să se fi lăsat cu o căsătorie a victimei cu agresorul dar țigăncușa rămăsese pe poziții și asta îi plăcuse tânărului procuror care era prezent în proces.

Grefiera a strigat dosarul și inculpatul a răspuns prezent, asistat de avocatul ales. La apelul părții vătămate – XY, n-a răspuns nimeni. Procurorul și-a îndreptat privirea mirat spre tânăra care stătea în banca a doua din sală dar fata părea că nu auzise chemarea grefierei. S-a mai strigat o dată: ”parte vătămată – XY” dar fata tot nu s-a ridicat în picioare și nu a răspuns prezent.

Iritat, procurorul s-a ridicat în picioare, a ațintit-o pe țigăncușă și i-a spus:

–        Măi, fato, răspunde, ai fost strigată!

Țigăncușa de numai 14 ani s-a ridicat în picioare, și-a aruncat pe spate părul împletit cu galbeni și l-a înfruntat mândră pe procuror:

–        A fost strigată partea vătămată, nu eu, domnule procuror.

–        Da, fată și tu ești aia.

–        Ba, pardon, eu nu sunt partea vătămată, eu sunt partea f****ă.Categorii:Miscelanea

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: