Să ”cianurăm” cu Daciana


 

Imagine”Nu am avut nicio ezitare în 2009 s-o pun pe Daciana pe listă, e adevărat că nu la rugămintea lui Victor, ci la rugămintea lui Ilie Sârbu” – Mircea Geoană.
Articolul ”Regatul Ebei” mi-a adus multe accesări dar și multe critici. Cu siguranță nu din cauza mea, aș fi suficientă să cred asta, dar iată că Eba a declarat că nu mai participă la alegerile europarlamentare. Sigur, motivațiile ei sunt de tot hazul dar dacă tot a ieșit din politică să o lăsăm în pace și să-i urăm succesuri în modeling, acolo unde cred că poate face carieră ”pe bune”.
Rămânem ancorați de alegerile pentru PE căci timpul se scurge și ne trezim azi–mâine că-i vremea de aplicat ștampila pe o listă sau alta. Și pentru echidistanță, azi discutăm despre Daciana Sârbu, fiică de socialist (Ilie Sârbu) și nevastă de Prim – Ministru tot socialist (Victor Viorel Ponta) care își dorește un alt mandat în Parlamentul European de pe listele PSD. Nu pot să vorbesc despre Daciana fără să atac problema cianurilor ca metodă de exploatare a aurului. Mai cu seamă că Roșia Montană este un subiect încă fierbinte și care a scos în stradă în toamna trecută zeci de mii de oameni.
Așadar, Daciana noastră, fiică și soție de înalți oameni politici din PSD, declara în anii trecuți, pe vremea când tatăl și bărbatul îi erau în opoziție, că se va lega cu lanțuri ca să nu dea voie exploatării aurului de la Roși Montană cu cianuri. Mai mult decât atât, este promotoarea în Parlamentul Europei a unei rezoluții pentru interzicerea exploatării cu cianuri care a fost adoptată cu o largă majoritate de voturi în 2010 (Propunerea de Rezoluție poate fi citită aici: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+MOTION+B7-2010-0239+0+DOC+PDF+V0//RO&language=RO
Ai avea impresia că în România s-a născut o luptătoare aprigă împotriva cianurilor. Numai că asta se întâmpla în 2010 când în țara noastră guvernul era portocaliu, condus de Emil Boc. În 2012, când soțul Dacianei ajunge Prim – Ministru într-un guvern trandafiriu și face tot ce îi stă în putință să obțină legea exploatării aurului în favoarea RMGC, Daciana nu-și mai găsește lanțurile ca să se lege în față la Roșia Montană sau măcar în fața patului conjugal, înaintea domnului ei soț. Daciana tace, lanțurile sunt istorie.
Să nu ne amăgim! Proiectul Roșia Montană este suspendat nu pentru că Daciana Sârbu a luptat pe baricade, încianurată și înlăcrimată, împotriva otravei care ne va șterge munții de pe fața pământului ci pentru că cei 100.000 de manifestanți au băgat spaima în soțul Dacianei care s-a fofilat și a trimis proiectul RMGC spre aprobare în Parlament. Unde, tot datorită presiunilor străzii, legea a fost lăsată ”pe mai încolo” fără ca proiectul să fie abandonat.
În aceste condiții, când Daciana a uitat de lanțuri ca și de Rezoluția împotriva cianurilor propusă de ea la Bruxelles în 2010, a o alege înseamnă să alegi minciuna și manipularea. E ”dreptul” ei să fie pusă pe listă mai ales că azi nici nu e nevoie de un Geoană care să asculte de rugămințile lui Sârbu și să pună pe o altă ”fata lu’ tata” pe listă. Acum soțul ei, Prim – Ministru în funcție, face și desface lista PSD pentru europarlamentare așa că poate să-i doneze liniștit un loc eligibil iar membrii de partid, obișnuiți cu slugărnicia, au votat-o cu patru mâini ca să-l mulțumească pe șefu’. Dar cum poți crede în Daciana?
Când veți pune ștampila, gândiți-vă la ce spunea această femeie în 2010, în scrisoarea comună a 16 euro-deputați, adresată Parlamentului European:
„Suntem dezamăgiți de lipsa de reacție a Comisiei Europene și credem că efectul acestei atitudini a fost chiar încurajarea dezvoltării mineritului cu cianuri în UE. Sfidând rezoluția Parlamentului European, guvernul României este gata sa aprobe construcția, la Roșia Montană, a unui proiect minier bazat pe cianuri”
Ați mai auzit-o fiind la fel de vehementă după ce soțul ei a ajuns în fruntea guvernului României? Ați auzit-o spunând astă toamnă că statul român prin Guvernul Ponta ”sfidează rezoluția Parlamentului European”? Eu, nu!Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , ,

7 răspunsuri

 1. Nu-i corect să atacăm familiile celor care nu ne plac din lumea politicului, socialului sau al vieţii mondene. Dar în acest caz, cel (sau cei) care procedează nu ilegal, ci profund imoral, sunt politicienii care-şi promovează rudele în funcţii importante, chiar dacă este vorba de Premier sau de un fost Preşedinte al Senatului, azi senator şi Preşedinte de partid. A devenit o practică păguboasă în primul rând pentru România, care astfel se vede văduvită de oameni sde care cu adevărat are nevoie azi, de fiii ei cei mai capabili, indiferent de culoarea politică.

  • Nu cred că am atacat familia Dacianei Sârbu ci însăți candidatura ei și modul în care a ales să vorbească despre cianuri înainte ca VVP să devină premier și tăcerea de după.

  • Daca suntem vaduviti de exemplare gen ponta, daciana, sarbu (literele mici sunt puse intentionat) , ROmania iese in castig. Nulitati fara morala, fara cinste, fara dragoste de tara. O sa le caut si calitati, daca gasesc ceva, revin cu un comentariu.

  • Ilie Sîrbu, Daciana Sîrbu, Ponta și alții ca ei – impostori, infractori, incompetenți d.p.d.v politic și social, adevărate jigodii d.p.d.v. uman. Asta le este familia; nu o atacă nimeni. Autoarea nu face altceva decât să prezinte cu argumente, puține dar suficiente, lipsa de integritate a „dezlănțuitei” Daciana!

   „La Famiglia” Sîrbu – Ponta nu poate fi „atacată” cu nimic. Mai mult, pe ei nici măcar nu-i poți „vorbi de rău”: atunci când spui că sunt incompetenți, corupți, hoți, aroganți, oportuniști, lingăi, nu faci altceva decât să exprimi niște adevăruri. Loazele astea nici măcar nu pot fi denigrate! Așa că, D-le Ștefan, stați liniștit, nu poate fi vorba de un „atac” la adresa familiei.

Trackback-uri

 1. De ce dracu i-ați vota? Azi despre PSD + PC + UNPR « Justiție Oarbă
 2. STAREA NATIUNII : DE CE I – ATI VOTA ? | Jurnalul Bucurestiului
 3. De ce i-ați vota? | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: