O inițiativă altfel


Imagine

Inițiatorii? Oameni normali, cu cariere, familii, necunoscuți publicului larg. Locuind în țară sau plecați să trăiască în alte zări, o mână de oameni, sperând în alăturarea celor mulți lângă ei, s-au strâns în jurul unei idei: un partid altfel. Unul în care fiecare individ să conteze, în care decizia să fie a voturilor fiecărui membru și nu a celor din frunte, în care candidații să fie aleși după niște criterii bine stabilite în care oricine poate să fie propus pentru o funcție de demnitate publică.

Un partid care își dorește să schimbe această clasă politică care se învârte și învârte România pe degete de 24 de ani. Un partid în care principiul de bază să fie moderația: în discurs, în economie, în organizare, în împărțirea și cheltuirea bugetului, în administrarea resurselor și mai ales în impozitare. Și ce este cel mai important, un partid care nu dorește să aibă în mijlocul lui oameni care au deținut demnități publice în ultimii 12 ani și care nu primește comuniștii din PCR care au deținut pe vremuri funcții la nivel local, județean sau central. Așadar un partid care își propune o lustrație internă.

Ceea ce m-a atras la acest partid este moderația care reprezintă, în opinia mea, bunul simț, politica cu discurs elegant, atacând principii și acțiuni sau inacțiuni și nu josnicii prin atac la persoane. Am senzația că România stă de 24 de ani în mijlocul unui vulcan care erupe în permanență scandaluri. Oameni care până mai ieri se trăgeau de șireturi fiind de aceeași parte a baricadei, pare că azi sunt dușmani de moarte pe baricade diferite și aruncă unul în altul cu invective din cele mai dezagreabile. Oare nu cumva este o singură baricadă iar zidurile pe care ni le prezintă ca fiind ridicate între unii și ceilalți sunt doar niște falsuri grosolane, menite să ne facă să credem că avem un eșichier plin de partide care de care mai plin de principii?

Decât un discurs virulent, injurios, prefer unul moderat, politicos, educat. Decât promisiuni ”fără – număr” care nu devin niciodată realitate, prefer unele echilibrate, puține la număr dar care să îmi dea siguranța că se pot îndeplini pentru că sunt bazate pe resursele bugetare existente  și nu sunt doar vorbe aruncate pe hârtie sau la televizor fără nici o acoperire în practică. Prefer niște necunoscuți în locul celor cunoscuți de azi care practică scandalul ca unică armă împotriva adversarului politic, mita electorală în locul proiectelor și manipularea prin promisiuni mincinoase în locul unei campanii oneste. Iar moderația, care înseamnă grija față de toate categoriile sociale printr-un echilibru între ceea ce îți permiți să faci funcție de buget cu ceea ce îți dorești să faci, mi se pare rezonabilă.   

Oamenii care au avut ideea înființării acestui partid nu sunt vip-uri, nu sunt cunoscuți de la Timișoara la Suceava sau din Cuca – Măcăii până în ultimul sat din Delta Dunării. Sunt oameni simpli care s-au săturat să fie mințiți de aceiași politicieni care joacă ping-pong cu România aruncând-o când într-o falsă dreaptă, când într-o falsă stângă și al căror unic scop este să preia puterea doar pentru a avea acces la banul public. Până la urmă România este a celor mulți și necunoscuți și nu a vip-urilor, de cele mai multe ori ultimii ”făcuți” de ecranele televizoarelor, din interese meschine, materiale și politicianiste.

Nu dau verdicte. Nu știu dacă  acest partid va fi salvarea României. Dar dacă nu facem decât să ne exprimăm nemulțumirea față de ce există, fără să ne angajăm într-o inițiativă care propune schimbarea, plânsul nostru nu va fi urmat niciodată de zâmbete. Dacă criticăm fără a pune ceva în schimb nu facem decât să înșirăm cuvinte golite de conținut, formă fără fond. E ceea ce oferă acești oameni, un fond la care să participăm cu toții. O schimbare care va veni încet dat temeinic.

Iar dacă nemulțumirea față de tot ce există acum ca alternativă politică în România este reală și nu mimată, dacă ne dorim cu adevărat o schimbare a paradigmei în care privim implicarea noastră în viața cetății și nu declarăm asta doar pentru că este ”cool”, dacă nu mai vrem această clasă politică în fruntea noastră, acești politicieni care ni se prezintă ca și cum ar fi noi și neprihăniți în fiecare campanie electorală, dacă nu mai dorim promisiuni multe și neonorate ci puține și certe, merită să ne aplecăm asupra oricărui partid nou care apare pe piața politică. Iar Partidul Moderat poate fi o soluție.

http://www.partidulmoderat.ro/
https://www.facebook.com/groups/partidulmoderat/Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , , , ,

2 răspunsuri

 1. Multumim Lili
  Intr-adevar este nevoie de un aer proaspat in politica romaneasca.

 2. http://8a5e8989ba.mfirma.ro/ Conştiinţa Romanilor.

  MOBILIZARE GENERALĂ pe FACEBOOK !!
  1.000.000 de plicuri cu MESAJE şi SEMNĂTURI

  Doamnelor / Domnilor, Fraţi romani, Oameni buni

  Pe această reţea de socializare vreau să stang cele mai multe mesaje de sustinere trimise întrun pilc pe adresa mea, pentru a lupta IMPOTRIVA CORUPŢIEI şi a INCOMPETENŢEI din GUVERNUL ROMANIEI.

  Am nevoie de susţinerea tuturor romanilor pentru a participa la alegerile viitoare şi pentru a demonstra că romanii sunt uniţi şi NU mai doresc politicieni CORUPŢI.
  Ne-au facut de ruşine în toată lumea, suntem denigraţi de toată lumea.

  Cristudor Valentin.
  Str. Aleea Arnăuţi nr. 2, Bl.T 9, Ap.1
  Ploieşti / Prahova,
  cod: 100285
  Romania.

  Sunt convins că romanii se împart în trei categori:

  1. Romani care sunt încantaţi de idee şi convinşi că trebuie o schimbare, trimit plicuri şi vor să ajute sa rămană cat mai puţini politicieni corupţi in Romania.
  2. Romani cărora nu le pasă şi din cauza acestor INDIFERENŢI şi NEPĂSĂTORI niciodată nu schimbam nimc în Romania.
  3. Romani care o să mă înjure,sau o să mă şteargă din anumite grupuri, fiind deranjaţi de adevăr, dar pană la urmă o să îmi dea dreptate pentru ca s-au săturat de atata CORUPŢIE şi nu mai ştiu cu cine să voteze şi decat să mai voteze aceeaşi politicieni, o să facă un mic efort şi o să-mi trimită plicuri.
  4. Doresc să vă MULŢUMESC anticipat pentru mobilizare şi au înteles cu adevărat mesajul.

  5. O să postez acest mesaj pană trezesc conştiinţa tuturor romanilor şi pană strang 1.000.000 de plicuri sau chiar mai multe.

  http://8a5e8989ba.mfirma.ro/
  Conştiinţa Romanilor

  Demonstraţi că vă PASĂ de SOARTA DUMNEAVOASTRA

  Acestea sunt cuvintele mele, NU sunt cuvinte mari si nici NU sunt promisiuni, încerc doar sa TREZESC CONSTIINTA romanilor.

  Luptăm împotriva CORUPŢILOR şi INCOMPETENŢILOR care guvernează aceasta ţara de 25 de ani.
  Încălcarea statului de drept, blocarea justiţiei, fapte anticorupţie, voturi împotriva DNA, politicieni care se apără unii pe alţii, etc. PANĂ CAND mai staţi NEPĂSĂTORI sau INDIFERENŢI ?????

  Politicienii nu au voie sa fie judecaţi şi condamnaţi ?????????????????????????
  Asta este CORUPŢIE si INCOMPETENŢĂ în Guvernul Romaniei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: