N-ai cu cine să guvernezi? Caută pe Mercador.


Casting-don-Mercador

Nu este partid dar este o mantie de vreme rea pentru oricine. N-ai cu cine să te aliezi dar vrei să rămâi în fruntea bucatelor? Apelează cu încredere la UDMR. Mai vechi, mai nou, cu unul sau cu altul în frunte, el este acolo pentru tine. Sigur că îți cere ceva, două trei ministere, câțiva secretari de stat, ceva sinecuri care nu se văd cu ochiul liber, ceva dosare penale ținute mai cu grijă prin sertare și cererea fără moarte a unei universități în limba maghiară. Mda, e mult dar e puțin față de puterea care rămâne în mâinile tale. Din punct de vedere al legii partidelor politice, UDMR nu poate fi considerat un partid, el sfidează orice construcție politică din România fiind organizat sub forma unui ONG dar care se află fără întrerupere în parlamentul României din 1990 și a făcut parte din aproape orice guvern postdecembrist. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România este o organizație cu o platformă culturală dar care face și politică, nefiind înregistrată în mod legal ca partid politic (conform Legii nr. 14/2003, cap. IV) care desfășoară activitate politică urmărind interese ale maghiarilor care participă la alegerile locale și generale în virtutea articolului 62 (2) al Constituției României și în conformitate cu prevederile art. 4 aliniat 2 al Legii 68/1992 care asimilează organizațiile minorităților naționale partidelor politice.

De data aceasta Ponta a găsit pe Mecador.ro nu numai UDMRul ci și PPDDul care a sărit să propună și el alianța cu PSDul dacă socialiștii adoptă niște măsuri din programul celor 100 de puncte a lui Dan Diaconescu. Bine că nu i-a cerut lui Ponta câte 20.000 pentru fiecare român că ar fi fost circul total. Oricum, din ce am înțeles eu din anunț, PPDDul l-a asigurat pe Ponta că ar fi de acord cu legea amnistiei și grațierii dacă va fi schimbată ”pe ici pe colo” dar să ”nu se revizuiască” sau ”să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic”. Cert este că liderul PPDDului are probleme cu legea penală așa încât o susținere a legea amnistiei și grațierii ar putea fi interpretată în favoarea rezolvării propriei situații. PPDDul este un partid care a făcut cea mai mare surpriză politică de după 90, la prima participare la alegeri a reușit să obțină un scor foarte bun pentru un partid nou: peste 3000 de consilieri în consiliile locale și județene și 64 de parlamentari, deputați și senatori. Din păcate pentru șansa pe care a avut-o, PPDDul s-a dezumflat ca un balon de săpun, mulți aleși trecând de partea celorlalte partide din care de fapt și plecaseră înainte de a se auto – propune în partidul lui Diaconescu. 

Ce va alege Ponta? Va alege să guverneze cu UDMRul pentru că UDMRul este un partetenr serios care aduce și voturi pentru viitoarele alegeri prezidențiale în timp ce PPDD este un partid pe cale de dezmembrare, care nu mai contează. Dar are oare vreo importanță pe cine alege Ponta? Contează pentru tine, salariatul, pensionarul  sau patronul care te zbați între plata furnizorilor, a cheltuielilor de întreținere și taxele către stat dacă Ponta va alege de pe Mercador pe cei de la UDMR sau pe cei de la PPDD?  Îți spun eu, n-are nici o importanță.Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , , , , ,

3 răspunsuri

  1. De ce nu mai aveți butoane sociale pentru share ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: