Prietenilor mei!


Motto:

„Prietenia este o plantă cu creștere lentă și trebuie să îndure și să reziste la șocurile adversității înainte de a fi îndreptățită la acest apelativ” – George Washington.

N-am primit în viața mea atâtea urări de ”La mulți ani” și atât de multe flori.  Și pentru asta trebuie să vă mulțumesc vouă, prietenilor mei, pentru că ați dorit să vă fiu prietenă în ciuda diferențelor de vârstă și în ciuda faptului că nu întotdeauna v-a plăcut ceea ce scriu. Dar indiferent dacă ați avut sau nu aceeași părere ca a mea despre un anumit fapt sau o împrejurare, ați acceptat că putem fi prieteni, chiar cu idei diferite. Pentru că putem fi politicoși și civilizați chiar dacă unii aveți idei de stânga și alții de dreapta. Cred că e important doar ca și unii și ceilalți să urmărească onest ceea ce își doresc de la viață și modul în care se văd peste 10 sau 20 de ani. Și-apoi, nu cred că există vreun om care este eminamente de stânga căci ar fi prea utopic sau eminamente de dreapta căci ar fi prea veros. Probabil că fiecare dintre noi avem ceva și de stânga și de dreapta, depinde ce este mai pregnant în gena noastră și ce alegem prin propria voință.

Ce pot să vă spun la început de primăvară, când am mai adăugat un an la cei mulți care-mi sunt înainte? Că n-o să îmbătrânesc? Fizic nu am cum. Dar sunt sigură că inima îmi va fi la fel de tânără până în momentul în care va hotărî că slujba nu i se mai potrivește și își va da demisa. Și mai pot să vă promit solemn, cu aceeași onoare și sinceritate cu care scriu, că indiferent dacă viața îmi va aduce bucurie sau tristețe, fericire sau durere, bogăție sau sărăcie o să fiu același om care nu admite compromisul și cenușiul în viață. 

Pe cei mai mulți dintre voi nu vă știu decât din online dar vă simt aproape ca și cum ne cunoaștem de o viață. Și vreau să vă mulțumesc din toată inima că mă citiți, că mă suportați, că sunteți alături de mine când vă spun un banc dar și atunci când sunt tristă sau când critic dea valma și pe cei de stânga și pe cei de dreapta. Să fiți doar convinși că o fac cu sinceritate căci nu-mi doresc nici o funcție publică, vreun loc călduț pe undeva sau un contract cu statul.

Vă mulțumesc, dragii mei prieteni, că faceți parte din viața mea și vă doresc o primăvară înflorită pe toate planurile. Inima mea este un infinit de trandafiri, ghiocei, toporași, crini și toate florile pământului. Toate primite în dar de la voi. Și pentru că n-am știut cum să vă mulțumesc, pentru că vorbele sunt prea sărace față de ceea ce simt, vă las în compania muzicii care o să  vă transmită toată afecțiunea mea: Categorii:Miscelanea

2 răspunsuri

  1. LA MULTI ANI !, Lili, m-am gandit mult la tine zilele astea…..sa continui sa fii macar tot atat de puternica cum te-ai dovedit a fi pana acum….e nevoie de multa fortza sa treci prin ce ai trecut tu si totusi sa privesti inainte….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: