De morți numai de bine


ImagineMotto: ”De ce vă aşteptaţi ca politicienii să fie cinstiţi, dacă ştiţi că politica este o târfă?” – Grujo Lero

” Să vorbești de morți numai de bine!”, așa-mi spunea bunica. M-a învățat că atunci când moare cineva trebuie să uiți și să ierți. Și să-ți aduci aminte numai lucruri plăcute despre cel care și-a dat obștescul sfârșit. Dar ce te faci atunci când nici un lucru nu este plăcut? Ce te faci când cel răposat a făcut numai rău, când te-a înconjurat de minciună și hoție, când a atentat zi de zi la libertatea ta, la munca ta, la buzunarul tău? Ce te faci când toată viața lui s-a îndopat, umflându-și burta mereu neîncăpătoare, din banii tăi, sărăcindu-te zi de zi? Cum poți să vorbești de bine decedatul când acesta era dracu’ gol în picioare?

Născut din ură față de cei dinainte, Useleul a anunțat cu surle și trâmbițe că, dacă va fi ales să ne fie mamă și tată, viața românului ”obidit” de Boc și Băsescu va fi un rai. Toate promisiunile includeau râuri – râuri de lapte și miere. Iar românul, supărat pe măsurile lui Boc, pe greșelile lui Traian Băsescu cu a lui Udrea și Eba, manipulat de 24 de ani de toți, aruncat când la stânga și când la dreapta, n-a mai înțeles nimic. L-a crezut pe răposat, l-a votat cu ambele mâini (ba chiar și cu neamurile cărora le făcuse și dezgropăciunea de 7 ani) și a început să-și curețe șanțul din fața porții pe unde avea să se reverse bogăția la care a sperat când a pus ștampila pe Useleu.

Azi a murit! După o lungă și grea suferință, la care am participat cu toții, Dumnezeu a luat Useleul în împărăția îngerilor. Sau poate a Satanei, căci ”necunoscute sunt căile Domnului”. Să-l vorbesc de bine? Exclus, poate să dansez o sârbă sau o horă pe mormântul încă reavăn al defunctului. Și să mă delectez cu coliva. Căci nici un bine nu s-a întâmplat de la nașterea lui și până la moarte. Șanțurile s-au colmatat cu noroi sau cu datorii de care românul nici măcar nu mai visează să scape. Economia a crescut în timpul vieții useleului doar în capul pătrat al membrilor care l-au compus căci cel de acasă, omul simplu, n-a văzut nici o îmbunătățire a traiului lui. România nu era respectată prea mult nici înaintea de a se naște cel mort azi, dar n-a fost nicicând atât de disprețuită, de aruncată la groapa istoriei ca în timpul cât el a trăit și domnit. A fost o vreme atât de jenantă încât ți-era rușine că ești român. Capetele hidrei au supt la sânul banului public fără încetare și nici o condamnare nu a oprit-o iar orice cap tăiat năștea altele  două în loc.        

Să-i cântăm așadar prohodul: Dumnezeu să-l ierte pentru cât rău a făcut țării ăsteia și poporului său. Să ierte dar să nu uite. Și dacă Dumnezeu poate să ierte, e treaba lui, eu nu pot. Mie îmi este doar teamă că hidra a născut pui care sunt gata să preia acțiunile de lichidare a poporului român, săvârșite până azi de cel aflat în copârșeu. Mi-e frică că precedentele rele făcute de Useleu, de cei dinaintea lui, de cei dinaintea celor dinaintea lui, vor fi doar perfecționate de următorii și nicidecum stopate. Pentru că văd, simt și aud lacrimi ale unora cărora le pare rău de dispariția balaurului cu trei capete și ar dori, chiar sub un alt nume, cu o parte sau cu cealaltă a hidrei, să resusciteze hidoșenia.    Categorii:Politica în cuvinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: