Pe gaura cheii la ședința liberalilor


ImagineIeri aș fi vrut să fiu o muscă, să mă strecor în sală și să aud cum s-a desfășurat ședința Biroului Politic Naţional al PNL. După câteva ore de dezbateri, Crin Antonescu a ieșit triumfător în fața ”națiunii” și a transmis cu glas apăsat, să audă și Ponta, care sunt condițiile rămânerii liberalilor în USL. Ce hotărâri s-au luat acolo n-are rost să vă mai spun, am auzit cu toții, eu aș fi vrut să aud cuvintele și expresiile din timpul ședinței de taină. Întrucât comunicațiile au fost întrerupte, nu-mi rămâne decât să-mi pun imaginația la contribuție și să inventez. Poate au fost discuții academice sau poate licențioase, cine știe? Eu pun ambele variante și vă las pe  dvs. să alegeți care ar fi mai aproape de adevăr.

Varianta academică:

Crin Antonescu:

–        Stimați colegi, în calitate de Președinte al PNL și Co-președinte al USL, sunt profund îndurerat de criza care a intervenit în sânul uniunii cu ocazia propunerii noastre de a-l numi pe Klaus Johannis în funcția de Ministru de Interne și Vicepremier. O altă îngrijorare care îmi tulbură liniștea este faptul că aliații noștri au hotărât să participe la alegerile europarlamentare sub o singură siglă. Mă îngrijorează faptul că au ales ca denumire USD, nume extrem de apropiat de USL și care ar putea să conducă la pierderi de vot pentru noi căci alegătorii ar putea să nu înțeleagă ce s-a întâmplat. Și, nu în ultimul rând, vreau să-mi comunicați dacă doriți să demisionez din funcția de președinte al partidului, așa cum s-a vehiculat prin presă și pe la colțuri. Acestea sunt motivele pentru care v-am convocat și aș dori să aud de la domniile voastre ce părere aveți despre fiecare punct. 

Călin Popescu Tăriceanu:

–        Domnule Președinte, indiferent de unele diferende dintre noi doi, vreau să vă asigur de toată susținerea mea atât pentru funcția de președinte al PNL cât și pentru Președinția României. În ce privește criza din USL, este necesar să arătăm socialiștilor că nu renunțăm la principiile liberale. Propun să-i transmitem dlui Ponta că mergem mai departe în alianță  în următoarele condiții: respingerea legii amnistiei și grațierii, scăderea CASul, neimpozitarea profitul reinvestit. Și bineînțeles, ne menținem toate propunerile de Miniștri, inclusiv cea de numire a dlui Klaus Johannis în funcția de Vicepremier.

Klaus Johannis

–        Vă mulțumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase și pentru sprijinul dvs. Știu că numirea mea ca Vicepremier a declanșat această criză dar cred că încrederea de care mă bucur din partea românilor ar putea să se reverse asupra întregului partid. Indiferent de hotărârea care va fi luată în USL, țin să reamintesc încă o dată că nu accept aceste funcții decât în măsura în care postul de primar la Sibiului îmi este conservat, pentru momentul în care nu voi mai fi ministru și Vicepremier.

Urmează mai multe dezbateri, pe aceeași melodie, se adoptă hotărâri iar Crin Antonescu este  delegat de membrii Biroului să țină conferința de presă

Varianta licențioasă:

–        Băi, în plm, ce facem, mai stăm sau nu mai stăm la guvernare cu boii ăștia? Suntem în rahat până-n gât, ne-o trag în fiecare zi. Dacă nu luăm ceva măsuri liberale, am futut-o, nu ne mai votează nici dracu’!

–        Crin, nu te enerva că faci riduri! Hai mai bine să punem de-o manevră. Noi impunem niște condiții al dracului de liberale. Dacă PSDul este de acord tot noi câștigăm căci ne lăudăm cu toate măsurile, dacă nu este de acord, ieșim de la guvernare dar electoratul o să ne iubească că am luptat pentru el și Ponta n-a vrut.

–        Cât credeți că mai merge să dăm goange?

–        Merge, șefu’, de ce nu ar merge. Sunt prostiți de secole și încă nu s-au prins, merge!

–        Hă hă hă! 

–        Ia lăsați hăhăiala, să aud ce propuneri aveți. Tăricene, zi-i tu, că am auzit că ai vrea să-mi dau demisia. Ce, mă, visezi iar la conducerea partidului?

–        Ce visez eu nu-i treaba ta dar pentru alegători o să declar că te susțin. Ești mulțumit? Dacă vrei să auzi propuneri, ia de aici: scutirea de impozit pe profitul reinvestit, scăderea CAS. Numai să ai tu curajul să le susții.

–        Tot cârcotaș ai rămas dar nu-i momentul să vorbim despre asta. Bă, asta cu scutirea-i bună, la câte falimente avem, n-are nici dracu’ profit în afară de noi. Lege liberală numai bună pentru baronii noștri. Băga-mi-aș, sper să o accepte Ponta că altfel nu știu pe unde scoatem cămașa.

–        Dacă nu acceptă, asta și altele pe care ți le spun acum, ieșim nene, ieșim!

–        Ușor de zis. Dar cu nevestele voastre din funcții călduțe pe mii de euro ce facem? Sau cu gagicile? că unii și pe alea le-ați plasat bine? Uite, porcăria cu ASF de la una din neveste ni se trage. Dumnezeii ei de viață, îi dai 18.000 euro/lună și mai vrea și din mită. Vezi, măi, lăcomia, lăcomia!

–        Au și ele cheltuieli, șefu’. Și… apropos de lăcomie. Trebuie să susținem sus și tare că nu vrem legea amnistiei și grațierii, asta așteaptă electoratul de la noi. Îmi pare tare rău de Relu și de alții de-ai noștri care-s prin penale dar dacă nu ne mai votează nimeni, o să ajungem un căcat în mijlocul străzii. Iar din poziția de căcat oricum nu mai putem face nimic să-i ajutăm.

–        În pzm, asta-i nasoală, dar am transmis alegătorilor că suntem împotriva amnistiei, așa că nu mai dăm înapoi. Tare-mi pare rău de Reluțu, mi-era prieten și ne dădea și mălai în campanie.

–        Acu, asta e, trebuie să fie victime colaterale. Vrem sau nu vrem puterea, asta-i problema. Dacă o vrem, să nu ne mai gândim la Relu, vedem după aia ce facem.

–        Gata, am dezbătut destul. Și Klaus Vicepremier, da? Asta-i piatra pe care o aruncăm socialiștilor. Abia aștept să-i văd mutra lui Ponta, i-am pus-o noi de data asta cu Johannis.

–        Crin, eu nu țin neapărat la o funcție dar dacă e să fie, vreau Vicepremier. Să nu uiți însă nici de Primăria Sibiului. Că azi sunt ministru, mâine nu-s. Nu liberalii au adus un plus imaginii mele ci eu vouă, așa că…

–        Hai să nu ne certăm cine pe cine. Vrei, mă, cine naiba n-ar vrea, așa că las-o mai moale cu fițăraia. Of, bine, și Primăria Sibiului, nu știu cum să o bag pe gât și pe asta. Gata, acu’ chiar am terminat, Urmează să îmi iau o figură serioasă și să mă duc la nehaliții ăia de la presă să le spun ce și cum. Nu dă nici unul nici o declarație în afară de mine că vă ia dracu’! Țineți-mi pumnii, dacă Ponta n-o să fie de acord, o luăm în muie rău de tot. Dacă ieșim de la guvernare, adio televiziuni, adio funcții, adio contracte. Căci nu ne va fi ușor să negociem nici cu PDLul, nici cu PMPul.

Așa s-o fi desfășurat ședința? Poate varianta I, poate varianta II sau poate o combinată. Vă las pe dvs. să alegeți, să adăugați, să modificați, să criticați.Categorii:Politica în cuvinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: