Mic îndreptar pentru toantele și boii de la volan


Imagine

Dragele mele tâmpite și preferații mei boi,

Vouă, celor care conduceți autoturismele ca și cum sunteți singuri pe lume, vă scriu. Pe limba voastră. Încerc să vă trezesc curiozitatea, să știți ce înseamnă să fii șofer. Sper ca măcar așa să învățați să conduceți mașina și să nu mai fiți un pericol pentru cei din fața, spatele, din dreapta sau  din stânga voastră.

Știu, iubitele mele tâmpite și drăgălașii mei cretinei, vă doare-n cot dacă vă boțiți mașinuțele de sute de mii de euro, luate de tăticuțu’ sau de iubițel, după ce au făcut din condei milioane de de euro din contracte cu statul. Știu că de fapt o roată, o portieră sau volanul vi le-am plătit eu, dând ca proasta taxe la stat, de unde se adapă ai voștri întreținători. Dar spuneți-i lui Tati sau lui Pisi că le-am transmis că nu pot ameți Codul Rutier, la fel cum fac cu cel Penal sau cu cel Fiscal. Există riscul, dragii mei idioți, ca în spatele vostru să fie un altul mai idiot ca voi și să vă trântească de vreun copac, de unde nu vă pot salva toate milioanele pe care le are Tati sau Pisicel.

Așadar, draga mea toantă și preferatul meu bou, atenție la mine!

–        Când mergeți pe stradă, luați aminte! Banda pe care se merge cu viteză mai mică nu este aia care se învecinează cu mașinile ce vin către voi, ci banda cea mai aproape de trotuar. Aaa, nu este trotuar? Știți voi centura unde stau fetele ”cuminți”? Ei, hai cum să nu o știți?! Imaginați-vă că pe fiecare drum se află aliniate curvele și circulați cât mai aproape de ele. Le puteți face și cu mâna, dacă vă simțiți mai bine, dar circulați lângă ele, aproape să le atingeți. Iar dacă totuși v-ați trezit pe banda de la mijlocul străzii și vedeți că mașina din spate vă face insistent cu farurile, să știți că nu vă invită nici la vreun club de fițe și nici la o partidă de sex. Omul din spate vrea să vă dați naibii într-o parte, ca să poată circula.

–        Dacă vreți să schimbați banda, aveți o chestie la mașină care, dacă o folosiți, face o luminiță intermitentă. Ca acelea pe care le vedeți la discotecă. Folosiți-o, imaginați-vă un moment romantic cu Iubi, în care luminile sunt foarte importante. Să nu o aprindeți doar în momentul în care schimbați banda, ci cu mult înainte, cam atât cât ține o melodie. Așa este mai cool.

–        Să știți că liniile alea frânte de pe stradă nu sunt puse ca să țineți voi drumul drept și cu atât mai puțin să le încălecați. Știu, vă place ultimul cuvânt. Dar, zău!, fetelor și băieți de bani gata, nu-s pentru asta. Între două tighele, care arată ca acelea de la fustița de o palmă, pe care vă place să o îmbrăcați (sau să o dezbrăcați), trebuie să țineți mașina, da? Face tighelul la stânga ? Faceți și voi. Face tighelul la dreapta? Hop și voi, deșteptele și inteligenții mamii! Numai nu puneți mașina peste tighel, vă rog eu!

–        Să vă spun, dragii mei tâmpiți și tâmpite, cum e cu semaforul, locul ăla în care se schimbă niște culori, tot ca la club. Poate apărea culoarea roșie, știți voi, aia ca la chiloții pe care îi puneți pe voi în noaptea de Revelion, să vă meargă bine tot anul. Știu, cu chiloții roșii de revelion porniți pe repede înainte, pentru că Iubi abia așteaptă să vi-i dea jos. Aici e taman invers. Pricepeți? Așadar, când vedeți că se aprind niște chiloței roșii, stați! Nu plecați nicăieri! Gândiți-vă că și așteptarea face momentul de după mai pasional. Dacă în schimb apare o iarbă, (verde, din aia pe care o paște vaca, nu pe care o trageți pe nas la cluburile de noapte unde aveți domiciliul stabil) puteți pleca, chiar dacă turați motorul de se-aude peste mări și zări. Nu mă interesează că-l stricați, sunt banii lui tata sau ai lui Iubi, puteți să faceți și pipi pe ei.

–        Și o ultimă rugăminte, chiar dacă aș mai avea multe de spus. Nu dați din faruri atenționând că o luați la dreapta și voi o luați la stânga. Sau invers. Aaaa, nu știți care este dreapta și care e stânga? Simplu, iubiții mei idioți și dragele mele tâmpite. Mâna dreapta e aia pe care o arătați (voi, Piți) celorlalte pițipoance, la coafor, ca să vă vadă diamantul și să crape rânza-n ele, aia unde v-a pus inelul de logodnă Iubi. Iar stânga e mâna aia la care vă uitați în fiecare zi, sperând că va răsări o verighetă.

Dragele mele toante și iubiții mei boi, sincer vă spun. M-ar fi durut fix la teniși de modul în care vă conduceți bolidul și câți stâlpi luați în căpățâna voastră seacă. Din nefericire, modul în care țineți de volan mă afectează și pe mine. Și cum nu vreau să mor din cauza unor cretinei ca voi, înțeleg să vă fiu profesor și vă trimit acest mic îndreptar.Categorii:Miscelanea

13 răspunsuri

  1. EXCELENT COMENTARIU !!!! Poate va fi citit de cei carora le este adresat !!! FELICITARI draga noastra LILI ! Te iubim , multa sanatate !!!

  2. Ne fascinati intotdeauna ! Acesta este ,Codul bunelor maniere ,,al odraslelor ce au coborat din varful copacilor, si, le este greu sa se integreze in societate , …. dar poate tatucii lor si iubitei le face drumur i speciale ….IN JUNGLA sa concureze cu alte animale de teapa lor !!!

    • Ne fascinati intotdeauna ! Acesta este ……. ,,Codul bunelor maniere al odraslelor ce au coborat din varful copacilor ,,….. dupa care au fost educati…….si……le este greu sa se integreze in societate…..dar poate tatucii si iubiteii lor le fac drumuri speciale….IN JUNGLA ……sa concureze cu alte animale de teapa lor !!!

  3. Am ras de m-am sfarsit dar… v-am simtit si iritarea! Felicitari pentru condeiul „acid”!

    • Chiar am scris-o la foc automat. Zilele astea, având soțul operat, am făcut drumul Balotești – București și retur de mai multe ori pe zi. Am dat de atâtea tute și cretini la volan că articolul s-a scris aproape singur. Conduc și eu de ani buni dar am învățat să respect regulile de circulație și să nu-i încurc pe ceilalți din trafic. Fătucele și băiețandrii ăștia de bani gata, în schimb, se plimbă pe stradă de parcă ar fi cu tractorul pe tarlaua lui tătăne-su.

  4. Maravilloso como siempre! Felicidades!

  5. Cred cs s-ar merita intregit articolul cu parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilitati.Dar poate ca ei si ele i au muulte handicapuri,iar parcarea pe astfel de locuri este o recunoastere ce-i drept timida!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: