Noul Cod Penal: Liber la curve


curve

Nu e legalizată dar e acceptată. Vorbim despre cea mai veche meserie din lume, prostituția.

Potrivit unui sondaj internațional realizat în 2004, în România există aproximativ 300.000 de prostituate care produc anual cam 300 de milioane de euro. Tarifele pe care prostituatele le percep variază de la 50 lei la 100 de lei, pe centura, până la 1.000 de euro în cazul „damelor de lux” din centrul Bucureștiului, așa cum relevă același sondaj. În condițiile unui venit de 300 milioane de euro (aș estima mult mai mult) statul ar încasa cu aproximație doar din cota unică de 16%, 48 milioane de euro/an. Nu mai punem TVA, CAS, șomaj, pensie, impozit pe salarii și alte taxe care ridică de fapt sarcina fiscală la 40% din venituri ceea ce ar însemna în fapt 120 milioane euro care ar intra în pușculița bugetului. Și dacă ne gândim că aceste servicii sunt ”de lux” impozitul s-ar ridica la 25% ceea ce ar  umfla mai mult coșnița statului. Pe lângă banii care ar veni la buget, ar fi și alte avantaje dacă am trece peste această ipocrizie: reducerea criminalității în domeniu, practicarea acestei meserii de către cele care vor să o facă de bună voie și nu forțate, asigurări sociale pentru prostituate, obligativitatea controalelor medicale (iată, se spune că în România trăiesc jumătate din sifiliticii Europei). Și, de ce nu, poate rata divorțurilor ar fi mai mică dacă hormonii nestăpâniți ai unora s-ar consuma în casele de toleranță și nu pe la vecine cu mofturi de femei respectabile.

În concluzie, în anul de grație 2014, fenomenul prostituției există de facto. De jure, închidem ochii și nu vrem sub nici o formă să îl reglementăm. Pentru că politicienii sunt niște morali care nici usturoi n-au mâncat, nici de curve nu au auzit. Nu legalizăm meseria că nu-i morală. Pe de altă parte, pe tăcutelea, ca să nu stârnească oprobiul ultraortodoxilor, s-a făcut un prim pas, spre un fel de legalizare, tipic românească. De la 1 februarie, prin noul Cod Penal nici nu o mai încriminăm. Cu alte cuvinte, în  ochii legiuitorului, prostituția nu este ”nici cal, nici măgar”.

Din punct de vedere teoretic, în vechiul Cod Penal, prostituția este incriminată ca infracțiune. Dar întrucât era foarte greu de dovedit, în practică fetele care stau pe centură primeau câte o amendă de 50 de lei, la fel ca și cetățeanul care nu trece strada pe trecerea de pietoni. Amenzi, în general, neplătite niciodată (de poveste fiind cazul unei prostituate care a acumulat amenzi  în valoare totală de peste un miliard de lei). Probabil din cauza acestor experiențe ”traumatizante”, legislativul a hotărât să unească practica cu teoria și a ales să dezîncrimineze de tot prostituția în Noul Cod Penal. Ea nu mai este infracțiune, fetele vor putea cel mult să fie sancționate cu amendă dar și atunci numai dacă săvârșesc manifestări obscene sau îi deranjează pe cei din jur. Cu discreție însă, sunt libere la sex pe bani.

După umila mea părere, dezincriminarea prostituției fără legalizarea ei se poate traduce într-un singur fel: Legiuitorul a dar liber, indirect, la evaziune fiscală legală a veniturilor obținute din efectuarea serviciilor sexuale, și a eliberat totodată și clienții fetelor ”dulci” de pe centură sau din hotelurile de lux de teama de a fi sancționați.  

 Categorii:Juridice

6 răspunsuri

  1. .Uraaa … avem ce trage legal pe … ca notarii si cei care au oarece studii juridice ii doare-n pix si-n fofoloanca de ce este important de modificat in Codul Penal si-n cel de procedura. Traiasca curva asta de Romanie, o parte hoata si alta proasta!

  2. Nu-i asa Lili Craciun? Tu nu-ti faci griji caci esti „copilul” statului hot ! Ai ceva nadejde sa aspiri la ceva, la mai mare, la a fi parlamentara, nu? Cineva spunea ca esti al dracului de alunecoasa. Esti de la Iasi, soldoveaca cu ea pe gard. Curvele frumoase au populat televiziunile si centurile, iar cele urate si cele,
    asa si asa, justitia!

    • Maidanezule, cine ți-a spus că aspir la ceva, nu știe ce spune. Niciodată. Urmărește-mă și ai să vezi cine minte și cine spune adevărul. Și să știi că am avut propuneri. Dar nu. Pentru că nu știu a-mi ține gura și a sta în poziție de drepți, după cum trebuie să te comporți într-un partid. Alunecoasă? Ar trebui să mă cunoști și să nu repeți ce îți spun niște unii. În rest, dacă îți plac bârfele, numai de bine!

  3. Ba nu era foarte greu de dovedit… Buba e ca nici nu erau lasati de sefi sa dea amenzi. Am un preten fost politist. L-a scuipat sistemul ca a avut sa dovedeasca o penala si sa o amendeze. Oamenii din sistem care se incapataneaza sa fie incoruptibili, drepti sau orice aproape de justitie si adevar sunt rejectati de obicei din sist. fara drept de apel..

  4. In rest, ne e clar cam care e 80% din economia subterana a Romaniei cred…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: