Impotența celor pe care îi plătim


ImagineMă doare sufletul atât de tare încât îmi vine să urlu. Eu știu cel mai bine ce înseamnă indiferența celor care sunt puși să se sacrifice pentru salvarea celorlați. Și știu ce înseamnă să nu-și facă meseria sau să o facă în dorul lelii. Iar copilul meu care bântuie acum printre stele o știe mai bine ca mine căci cei plătiți să salveze n-au ridicat un deget pentru el.

Nu știu ce s-a petrecut în aer cu avionul care s-a prăbușit aseară dar știu că toți pasagerii erau în viață, chiar dacă răniți, când aparatul s-a proptit în pădure, în marea de zăpadă. Știu că există tehnică modernă să identifici un om și în gaură de șarpe. Știu că dacă eu aș spune acum ceva extrem de rău de Guvern, Președinte aș fi localizată la milimetru.

Știu că oamenii din avion erau dotați cu telefoane cu GPS. Și mai știu că nu i-a putut găsi nimeni din cei plătiți din taxele mele să o facă. Au orbecăit șase ore prin pădure fără nici un plan, fără ca cineva să le indice unde, cum. I-a găsit un localnic, care nu avea nimic de a face cu tehnica dar avea de a face cu omenia.Și mai știu că din cauza acestor nepricepuți, incompetenți, indiferenți, nemernici, doi oameni au murit. Unul s-a stins după ce a reușit să-i ducă la sol pe toți în viață, pilotul. Altul era o tânără care se pregătea să devină salvator de vieți. Pe ei cine i-a salvat?

Pentru ce plătești taxe în țara asta? Pentru ce? Ca niște idioți  aburcați în fotoliile înalte din vârful piramidei să se uite la tine cu dispreț? Pentru ca să aibă cu ce plimba amantele și cururile lor de-a lungul și de-a latul planetei? Pentru ca să-și facă case de neam prost, cât niște Malluri?

Strig a neputință, a furie și a revoltă. Oameni buni, ori părăsim cu toții barca asta, ori îi aruncăm pe toți impotenții ăștia peste bord. Nu mă interesează dacă sunt de stânga sau de dreapta, Nu mă interesează ce partid e azi la conducerea țării sau care va fi mâine. Dacă nu sunt capabili să apere și să salveze românul aflat în nevoie, atunci să se ducă dracului. Toți. Pentru totdeauna.  

M-am săturat să ne pierdem copiii, frații, părinții sau soții iar autoritățile să dea din umeri. M-am săturat să nu fie nici un om vinovat, doar ploaia, ceața, vântul, soarele. M-am săturat și de scuza cu moștenirea pe care ne-au lăsat-o ceilalți dar de scuza că la noi nu se poate, că nu sunt bani.

Dacă nu sunt bani, dacă la noi ”nu se poate”, plecați dracului din funcții, ne vom descurca mai bine fără voi. Lăsați-ne în pace! Decât cu voi conducători într-un posibil război, mai bine singuri.Categorii:Povestiri din viața reală

6 răspunsuri

 1. frumos spus….. dar cum facem sa scapam de dobitocii care ne conduc????? am facut un referendum sa-i mai subtiem, referendum folosit de ei sa-si mareasca numarul si alocatiile bugetare.
  Fa niste propuneri concrete, scrii mai frumos decat multi…..

  • Liviu, numai strada mai poate da măsura valorii sau, mai bine zis, a nonvalorii lor. Din păcate, manipulatorii fac tot ce se poate ca să distrugă orice ieșire în stradă. Eu am propus ca din rândul nostru să alegem un reprezentant pe care să-l susținem independent la alegerile europene. Noi, comunitatea de pe NET. Știu, prea multe nu ar putea face un independent dar ar da putere societății civile să creadă că se poate și frisoane actualilor oameni politici. Din păcate, ne-au inoculat neîncredere, dacă mine te propui tu, sar 100 să te critice, să te demoleze. Nu mai știm să ne ascultăm unii pe alții și să ne unim pentru un proiect, dincolo de diferențe. Așa cum s-au unit hipsterii pentru Roșia Montană. Poate că unii de pe stradă erau de dreapta sau alții de stânga dar toți voiau să fie interzise cianurile

 2. mi se pare ceva asemanator cu sumarinul sovietic care l-a deschis la o adancime de o suta si ceva de metri,dar dupa ce au murit supravietuitorii!oare nu aveau rusii tehnica,in timp ce altii se ofereau?la fel si aici!cutia emite sos!nu aveau cutie neagra’nu au avut bani de gps?nunau vrut?greu de inteles ca nimeni nu a putut da coordonate in timp ce cutia neagra emitea!atunci vorbim de ipotenta!trebuie masuri drastice!destituiri,condamnari,despagubiri!au murit oameni in timp ce autoritatile sunt ipotente pe banii nostri!dumnezeu sa-i aiba in paza pe cei ce acum merg spre el!

  • Cică (zice un oficial la Realitatea ) ăia de la 112 au greșit că nu i-au întrebat dacă au Iphone și să-i îndrume cum să-și deschidă GPSul.
   Știți de ce nu au făcut-o? Vă spun eu.
   Funcționarii publici nu gândesc, ei au niște reguli făcute de șefi cum să facă în situația a, b, sau c. Se numesc ”proceduri”
   Cum aici probabil era situația d, iar ăia de la 112 sunt idioți, n-au întrebat nimic în plus decât ceea ce au fost învățați. Și nici măcar nu le-a trecut prin cap să o facă, pentru asta trebuiau să fie inteligenți.
   Că la noi nu te învață să judeci cu căpșorul tău și situații neprevăzute încă în practică, tre să moară unul ca situația d să fie înscrisă în regulament.
   Idioți, imbecili, impotenți.

 3. EI SUNT IMPOTENTI INTRU TOTUL SI IN SUFLET SI IN GAND SI LA MINTE!POPORUL TREBUIE SA IASA IN STRADA ,DAR CU MANIPULARILE ACTUALULUI GUVERN NICIODATA,PARCA LE-A FOST INJECTAT CREIERUL ROMANILOR !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: