Întrebări în prag de seară


ImageVoi nu v-ați săturat de scandaluri, mahala, articole în care noi îi înjurăm pe ei, ei ne înjură pe noi? Și în general, de o viață în toată lumea are securea războiului ascuțită, gata să o înfingă în gâtlejul celuilalt și ochii injectați de ură?

Ce ascund toate aceste scandaluri? Neputința de a face ceva palpabil, de a construi ceva durabil? Întreține o genă a poporului român care este mai fericit uitându-se mai degrabă la un scandal decât la o realizare pacifistă?

Cât rating au emisiunile lui Eugenia Vodă și cât cele ale lui Mircea Badea sau a altuia ca el? Sau mai bine, câtă lume se uită cu gura căscată la divorțurile presărate cu piper dintre Bahmuțeanca și Prigoană? Și câtă lume s-ar uita la televizor dacă în emisiune ar fi prezenți olimpicii noștri?

Stânga, dreapta, ei, noi, câtă dreptate avem să ne considerăm mai buni decât aproapele nostru chiar dacă este de o părere diferită sau vede viitorul altfel decât noi? Și câtă dreptate are aproapele nostru să înjure și să arunce spre noi securea războiului fără măcar să ne asculte ce avem de spus?

Credeți că viitorul României este făurit de noi, fie de stânga, fie de dreapta, sau este dictat de puteri care ne depășesc posibilitatea de înțelegere? Credeți că modul în care acționăm este acela pe care l-am alege și dacă nu am fi victima manipulărilor zilnice prin mass-media și prin alte mijloace specifice? Oare nu ne-a învățat istorie că statele mici sunt doar niște arme de negociere în mâna statelor mari și puternice, ceva de dat la schimb?

Ne alegem conducătorii după cum sunt sau după cum am vrea să fie? Dar oare ni-l alegem liber, fără nici o interferență? Nu cumva punem pe chipul și în comportamentul unui om acele calități pe care ni le dorim a le avea și-l alegem sperând, ca într-o căsnicie, că ”lasă că s-o schimba el”? Nu cumva vinovați de rezultatul alegerii suntem doar noi? Nu cumva ne-am învățat să cerem puțin și să dăm totul?

Nu aveți zile în care vă doriți să nu mai fie nici o știre negativă în care să vedeți la televizor un alt și alt scandal între decidenți? Nu aveți zile în care vă doriți ca singurele controverse să fie pe proiecte, dar și acelea fără ca să-și dea la gioale unii la alții?  Oare toate aceste scandaluri între cei ce fac parte din clasa politică, și care se țin lanț de ani și ani de zile, nu sunt motivul principal pentru care imaginea României în lume este șifonată?

Nu vă doriți pace, oameni buni, singurul lucru pe care l-a vrut Isus pe pământ?Categorii:Miscelanea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: