Iertați-ne!


Image

24 de ani de-atunci, aproape o viață de om. Nu pot să-i spun revoluție, a fost un simulacru în care eșalonul II și III au preluat puterea politică și economică, înlăturând eșalonul I al Partidului Comunist Român. Un simulacru în care șefuleții mai mici ce plecau atunci genunchiul în fața șefilor mari și-au dorit să ajungă ei înșiși șefi mari iar alții să-și plece genunchiul și să-și încovoaie spatele în fața lor. Numai că atunci, în zilele fierbinți ale lui decembrie, prin mijloace de manipulare specific securistice, ceea ce se întâmpla a fost prezentat ca o revoluție. Și mulți au dat crezare, s-au așezat cu pieptul în fața așa – zișilor teroriști. Unii au murit, crezând până în ultima clipă de viață că își dau viața pentru libertate, pentru eradicarea comunismului din patria lor, pentru o viață mai bună și o Românie mai demnă și mai prosperă.

Acelora care au murit sau au fost răniți în decembrie 89, dar și ”golanilor” bătuți, răniți, batjocoriți, umiliți de către minerii chemați de Iliescu, le spun astăzi : ”Iertați-ne!”

Iertați-ne că nu am știut a fructifica libertatea pentru care v-ați sacrificat!

Iertați-ne pentru neputința noastră care a adus în frunte tot comuniștii cu aceleași mentalități!

Iertați-ne pentru comoditatea noastră, în timp ce aceia din frunte ne limitau puțin câte puțin libertatea cu care ați murit voi în gând!

Iertați-ne că nu ne-am împotrivit devalizării țării de către decidenți, hoți organizați în grupuri mafiote!

Iertați-ne că ne-am lăsat pradă manipulării când de unii, când de alții, fără a observa că toți sunt desprinși din aceași aripă, la fel de comunistă ca cei împotriva cărora ați luptat voi

 Iertați-ne că v-am votat călăii!

Iertați-ne că n-am știut să vă răzbunăm și să-i aducem în fața justiției pe cei vinovați de dispariția voastră prematură!

Iertați-ne, ați murit degeaba pentru o națiune care nu merita sacrificiul vostru suprem!

Poate că de asta România nu-și mai găsește drumul. Pentru că voi, cei mai buni dintre noi ați plecat să vă odihniți sufletul în zările albastre de dincolo de orizont. Sau ați fugit pe meleaguri străine din calea bâtelor minerilor, îngrețoșați de o societate lașă, care nu a sărit cu milioanele în apărarea vostră, în apărarea viitorului acestei libertăți câștigată cu greu și cu sânge.

Chiar dacă suntem vinovați  – măcar prin lașitate – de prăpastia în care a ajuns patria pe care ați iubit-o, vă rog astăzi pe voi, eroii mei și ai patriei mele, învățați-ne care este calea să scăpăm de jigodiile care s-au cocoțat în funcții și demnități publice. Cu umilință vă spun, noi n-am descoperit drumul unei Românii prospere și mândre, nu mai avem puterea și forța să schimbăm ceea ce n-am putut schimba atunci, în decembrie 1989 și în primăvara lui 1990. Și tot cu umilință, cred că am rămas din ce în ce mai puțini care ne dorim asta. Categorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , , , ,

3 răspunsuri

  1. Aveti mare dreptate in cele scrise mai sus… doar ca societatea noastra este predispusa la manipulare din cauza naivitatii si lipsei de informare. Nu avem capacitatea de a rationa suficiet le semnele unui teatru politic, exeplu: Bill Clinton cind era presedinte a fost judecat de prim procurorul SUA Kenet Star pentru o relatie nepotrivita cu Monica Lewinski o saptamina mai tirziu trupele americane ataca fosta Iugoslavie, Bill nu a mai fost judecat ptr crime de razboi. Adrian Nastase a facut ravagii in economia romaneasca dar cea mai grava a fost vinzarea Intreprinderii Aro si totusi nu a fost judecat de aceste fapte grave ci de nerespectarea regimului armelor si munitiei, mai sint multe de amintit dar noi privim la telenuvele si uitam repede pe tradatori ca ne vind si pamintul de sub picioare fara sa avem habar. Munca strabunilor nostri sa dus in 25 de ani. Sper sa nu am dreptate dar ma tem ca vom ajunge sa platim chirie americanilor pe propriu nostru pamint. Unii risca sa moara de foame facind greva foamei ptr patrie si altii asi posteaza buzele si fundul pe facebook si-si numara like-urile. Nu inteleg nimic ce e cu dezbinarea asta? In „89 eram ca fratii si azi ne uitam urit unii la altii…

    • Divide et impera – slogan la fel de actual azi ca și atunci când a fost inventat în istorie. Da, avem o carență în educația civică și politică numai că, poate, e vina nu numai a celor care nu s-au informat ci și a noastră, a celor care înțelegeam și am fi putut informa. Doar că nu am făcut-o.

  2. ma asociez la acest comentariu!! nu ne ramane decat sa le cerem iertare!!si sa ne vorbeasca de acolo de sus ce trebuie sa facem….cred ca nici ei nu au pace pentru ceace se intampla astazi !!!sa le cerem ajutorul in toate zilele!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: