Gigioacă de Buzău


ImageMotto:

Tatiţo, unde nu e moral, acolo e corupţie, şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are!”…Caragiale (O scrisoare pierdută)

De vreo săptămână strâng material despre cine este Gigioacă dar am tot amânat să scriu articolul căci e adevărat, el este un Gigioacă dar nu ieșea cu nimic în evidență față de alți mulți Gigioacă din parlamentul României. Parcă aș fi știut că lui Gigioacă urma să i se întâmple o mare dandana, Astăzi, aflu că lui Gigioacă i s-a organizat un flagrant pentru luare de mită și că a și fugit de la locul faptei. Mită mare, Gigioacă al nostru s-a mânjit pentru 3.000  de lei, mai puțin decât leafa lui pe-o lună de la Camera Deputaților pe care i-o plătim noi din taxe și impozite.  

Acu, ia să aflăm noi, cine este Gigoacă? În mediul rural, Gigioacă înseamnă un fel de ”prostul satului”. În Buzău așa i se spune deputatului Gheorghe Coman, intrat în Camera Deputaților pe listele PPDD, ulterior traseist în PC, cu preluarea funcției de șef al filialei PC din Buzău.

A fost o achiziție valoroasă pentru PC, dacă privim cu atenție Cvul lui Gigioacă: deputatul Gheorghe Coman (44 ani) la activitate profesională nu specifică nici-o şcoală pe care ar fi absolvit-o. Coman menţionează doar că în perioada 1988 – 1991 a fost lăcătuş mecanic la MECON SA, așa încât am concluzionat că ar fi absolvit o şcoală profesională. Pentru perioada imediat următoare, deputatul menţionează sec: „1992 – 1997 plecat din ţară”. Cu o astfel de pregătire ”înaltă”, Gheorghe Coman a fost numit în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaților. Și iată că, ulterior conservatorii și l-au ales Președinte de Buzău ca azi să facă dovada vie că a ”învățat” ceva în comisia aia de cercetare a corupției, așa că a cerut una bucată mită de 3.000 lei unuia din Buzău ca să-l pună șef la o deconcentrată.

Ghinionul lui a fost flagrantul, bietul Gigioacă. Sau poate mituitorul nu o fi înțeles ce spune dl. deputat, la halul în care siluiește limba română (citate dintr-un interviu): “În colegiul 5, cele mai importante este oraşul Pogoanele şi, după aceea, este Pietroasele”. ”În general, aş fi vrut să văd şi eu cum este ca parlamentar şi să ajut, în primul rând, oamenii, care până să candidez le-am mai făcut câteva lucrări şi oamenii mă cunosc”. „Am practicat mult pe timpul lui Ceauşescu. După aceea am fost într-o chestie, am fost angajat undeva şi atunci nu mi-a plăcut şi am plecat unde a trebuit să plec să facem rost de bani”.

Din bârfele de la nivelul ziarelor locale din Buzău, s-ar crede că Gigioacă a dansat o vreme și în curtea PDLului deși azi Cezar Preda spune că nu știe cine este personajul și că ar fi cochetat și cu Mișcarea Populară. Bârfe, adevăruri, cine știe?

Cert este că PCul din Buzău nu l-a primit cu mare drag pe cel căruia i se mai spune și ”Balastul” sau ”Auto” și azi, grație celor 3.000 de lei pe care și i-a dorit drept mită, conservatorii din Buzău pot să scape de Gigioacă, micul șantajist care a dat scaunul de parlamentar (prea mare pentru creierul lui cel mic) pe o șpagă de 3.000 de lei.

Mulțumim celor din Buzău care au pus ștampila pe Gigioacă! Cum altfel am fi putut afla de acest ”mare” specialist și om de cultură?  Mulțumim și Parchetului că dacă mai stătea multă vreme Gigioacă prin Parlament, mâine poimâine i se îmbogățea CVul cu vreo facultate, un master și un doctorat. Categorii:Politica în cuvinte

1 răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: