România – Un penitenciar în libertate după amnistie,


catuse 1Amnistierea= iertarea acelor învinuiţi sau inculpaţi care sunt anchetaţi sau judecaţi ( fără hotărâre judecătorească definitivă) sau deja condamnați pentru fapte penale ce pot fi pedepsite cu maximum 6 ani închisoare. Dosarele penale se închid, infracţiunile NU sunt înscrise în cazierul judiciar, nu li se aplică nici pedepse complementare sau accesorii de genul că nu mai pot fi votați sau să candideze la alegeri pentru o perioadă determinată de instanță.

Structura demnităților publice (adăugați dvs. pe cine mai credeți că ar scăpa de dosare penale sau de condamnare prin amnistie și care, nu-i așa, ar merita să ne conducă:.

1. Prim-ministru:

Victor Ponta (premiul pentru lupta pe care a dus-o împotriva justiției și eliberarea din pușcărie a confraților infractori, tovarăși de arme)

2. Președintele României: (ales en-fanfare)

Adrian Năstase: condamnat la doi ani cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii” şi condamnat pentru şantajarea unui fost consul la trei ani cu suspendare de primă instanţă în dosarul „Zambaccian II”.

3. Aleși – parlamentari/miniștri:

3.1) Dan Voiculescu –  dosarul ICA, acuzat de folosirea funcţiei politice pentru a obţine foloase, prima instanţă de judecată l-a condamnat la 5 ani închisoare, precum şi de dosarul „Şantajul Antenelor”, unde a fost trimis în judecată pentru complicitate la şantaj.

3.2) Victor Babiuc – PNL, fost ministru al Apărării, condamnat la 3 ani închisoare în dosarul ”Schimb de terenuri” în care a fost condamnat şi Becali.

3.3) Relu Fenechiu – PNL condamnat la 5 ani închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”.

3.4) Bogdan Ciucă – parlamentar PC, membru al comisiei care a făcut modificările, anchetat în dosarul fostului deputat Mihail Boldea.

3.5) Gigi Becali – PNL, aflat în inchisoare pentru condamnare la 3 ani şi şase luni închisoare în dosarul schimburilor de terenuri cu MapN, dosar –sechestrarea celor care i-au furat maşina- dosar în care a fost condamnat cu suspendare, ca şi de dosarul „Valiza”.

3.6) Monica Iacob Ridzi – PPDD, acuzată de abuz în serviciu

3.7) Tudor Chiuariu – PNL, judecat pentru abuz în serviciu în formă calificată,  achitat de prima instanţă

3.8) Codruţ Sereş – PC, condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare pentru tradare. Zsolt Nagy – cinci ani de inchisoare. Sentinta nu e definitiva  

3.9) Zsolt Nagy – UDMR, judecat pentru abuz în serviciu în formă calificată, infracţiuni pe care le-ar fi săvârşit când aveau calitatea de funcţionari publici. Zsolt Nagy, a primit trei ani şi şase luni cu suspendare în primă instanță, acuzat și în dosar alături de Sereș, a primit 5 ani.

3.10) Eugen Bădălan –  PDL, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare

3.11) Virgil Pop – PNL, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare sub acuzaţia de trafic de influenţă

3.12) Vasile Duţă – fost senator independent, condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, acuzat de trafic de influenta

3.13) Emil Cutean – PSD, condamnat definitiv la cinci ani de detenţie, pentru fraudarea Guvernului cu peste 200 de mii de lei, în perioada în care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor

3.14) Cristian Boureanu – deputat PD-L de Arges este cercetat de procurorii anticoruptie, fiind acuzat de abuz in serviciu, ptr. un contract ce privea „Loteria Nationala”.

3.15) Eugen Badalan – deputat PDL, trimis in judecata pentru un prejudiciu de 1,2 milioane de euro adus unei unitati militare.

3.16) Ion Dumitru – fost director Romsilva, deputat PSD de Dâmbovița,  trimis de doua ori in judecata, acuzat fiind de procurorii anticoruptie de abuz in serviciu si licitatii trucate.

3.17) Mugurel Surupaceanu – deputat PSD de Gorj, învinuit in doua dosare penale, „specializat” in cumpararea de tancuri uzate pe post de utilaje miniere sau forestiere pe care, ulterior, le vindea unor firme de stat cu adaosuri astronomice.

3.18) Liviu Dragnea – PSD, senator de Teleorman şi vicepremier, trimis în judecată de DNA pentru fraude electorale.

3.19) Gigi Neţoiu – deputat PSD în Dolj,  condamnat în dosarul transferurilor la 3 ani cu suspendare.

3.20) Gheorghe Costin – deputat PNL, trimis în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în declaraţii, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

3.21) Dian Popescu – preşedinte PNL Gorj, senator de Gorj, reţinut pentru 24 de ore de procurori, acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, cercetat în libertate.

3.22) Ion Stan – deputat PSD, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă.

3.23) Marko Attila – deputat UDMR de Covasna, condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, în cazul retrocedării Colegiului „Székely Mikó”, din Sfântu Gheorghe. Decizia instanţei nu este definitivă, fiind atacată în recurs

3.24) Laszlo Borbely – deputat UDMR, acuzat de DNA de trafic de influenţă.

3.25) Marian Ghivechiu – PSD. Acuzat de corupţie, trimis în judecată de DNA sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Dosarul a fost judecat de Curtea Supremă, care a decis restituirea rechizitoriului la DNA.

3.26) Miron Mitrea – PSD, acuzat de luare de mită, trimis în judecată în martie 2009. Dosarul lui Miron Mitrea a fost restituit DNA ianuarie 2011, iar acum a fost din nou trimis în judecată.

3.27) Teodor Atanasiu – PNL, acuzat în dosarul referendumului de mită electorală şi de „folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală”.

3.28) Sebastian Ghiţă – PSD, deputat de Prahova, acuzat de procurori de complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii, în legătură cu tranzacţii petroliere. În primă instanță Ghiţă a fost achitat, actualmente dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

3.29) Mircea Banias – senator PC, trimis în judecată în dosarul de corupţie din Portul Constanţa. Dosarul este judecat la Curtea Supremă.

3.30) Sorin Roşca Stănescu  senator independent, trimis în judecată în dosarul Rompetrol, achitat pe fond, acum se judecă în recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

3.31) Thuma Hubert Petru Ştefan – deputat PNL, trimis în judecată, acuzat de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

3.32) Nicolae Bădălău –  senator PSD, urmărit penal de către DNA pentru trafic de influenţă într-un dosar de evaziune fiscală.

3.33) Corneliu Dobriţoiu – senator PNL, trimis în judecată de DNA pentru de participaţie improprie la abuz în serviciu, a fost inculpat în dosarul ”case pentru generali”. 

3.34) Nicolae Vasilescu – deputat PSD, trimis în judecată, condamnat definitiv la doi ani de închisoare, marţi, când în parlament s-a votat modificarea Codului Penal.

3.41) Olosz Gergely – fost senator UDMR, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

3.42) Mate Andras Levente – deputat UDMR, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.43) Cindrea Ion – deputat PSD, cercetat de ANI pentru conflict de interese.

3.44)  Drăghici Sonia Maria – deputat PSD, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.45) Longher Ghervazen – deputat minorități, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.46. Gliga Vasile – deputat PSD, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.47) Kerekes Karoly – deputat UDMR, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.48) Lazăr Sorin Constantin – deputat PSD, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.49) Niculescu Mizil Tohme Oana – deputat PSD, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.50) Pal Arpad – deputat UDMR, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.51) Peto Csilla Maria – deputat UDMR, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.52) Radan Mihai – deputat  minorități, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.53) Stanciu Anghel – deputat PSD, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.54) Strugaru Iacob Stelică – deputat PDL, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.55) Pâslaru Florin Costin – deputat PSD, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.56) Neacșu Marian – deputat PSD, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.57) Niculae Mircovici – deputat  minorități, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.58) Mircea Grosaru – deputat minorități, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.59) Luminița Iordache – deputat (fost PSD), cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.60) Adrian Miroslav – deputat minorități, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.61) Stelian Ghiță Eftimie – fost deputat PDL, cercetat de ANI pentru conflict de interese

3.61) Stefan Buciuta – fost deputat minorități, cercetat de ANI pentru conflict de interese

 Lista nu este completă, cu siguranță. Haideți să facem un efort și să căutăm și alții. Nu contează partidul, doar să iasă vreo 600 – 700 de tovarăși cu dosare penale cărora amnistia și grațierea le rezolvă problemele.Categorii:Juridice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: