Fir-ai tu să fii de noroc!


noroc

Aflu azi două știri:

–        ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) care știe totul despre orice cetățean dar nu știe de fapt nimic are de gând să ofere cadou 70.000.000 EURO unor consultanți care îi va oferi informații cine sunt oamenii cu averi mari din România

și

–        onor Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență prin care veniturile obţinute de către persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor şi cluburilor de poker nu vor mai fi impozitate de Guvern, cu argumentul că autorităţile nu pot afla câştigul acestora.

Vouă nu vi se pare că trăim în lumea norocului? Unora, știu ei care, statul impotent le face cadou 70 milioane de euro să afle ce trebuia să știe el de mult, respectiv care sunt persoanele cu averi mari din România și dacă-s mai albe sau mai negre. Alții, pe persoană fizică, pot să bage un leu la cazinou și ptiu, drace, să dea norocul peste ei, să câștige sacul de mălai având numai Quinta royală la Poker.  Norocul bată-l vina! Oare ce-o fi însemnând asta?!!

Păi dacă citim învățăturile părintelui Cleopa, Norocul pare a fi un neam de-al lui Satana, un drăcușor în dreapta lui Scaraoschi:

” …Moloh, zeul fericirii, la romani, la sumerieni și la cartaginezi. Cum era acest zeu Moloh sau noroc, cum îi zicem astăzi ? Îi purta statuia într-o cărută cu două roți, făcută din aramă sau din argint. În spatele zeului Noroc avea un cuptor de aramă și în fața lui o tigaie de aramă; și-i dădea foc lui Noroc pe la spate, până se înroșea și tigaia și el. Popii lui purtau în mâini niște securi mari, ascuțite.

Ce jertfă primea Noroc? Numai copii sugari de la mamele lor. Veneau în satul tau, de unde ești tu. Trăgeau căruța lui Noroc cu tigaia roșie, înfierbântată și strigau, bătând din palme: ”Cine vrea sa aibă noroc, să aducă jertfă lui Noroc! Cine vrea sa aibă noroc, să aducă jertfă lui Noroc!”…Auzi nebunele de femei, ziceau una alteia: ” Cumătră îți dai copilul? ” ” Îl dau, ca să am noroc! „

Lua muierea copilul de la tată, îl dădea în mana slujitorului idolesc, îl tăia bucăți și îl punea în tigaia lui Noroc să se frigă. Până la 40-50 de copii punea odată în tigaia aceea. Mirosea în urma lui numai a friptură de copii proaspeți.

Așa a secerat dracul Noroc milioane de copii. S-au dus mamele lor în fundul iadului! Acolo stau în vecii vecilor că au dat jertfă lui Noroc.

…Mai chemi pe dracul Noroc, după atâtea mii de ani? „

Păi îl chemi, părinte, când pe baza neimpozitării câștigurilor (pe motiv că nu se știe cât de mari sunt acestea) din jocuri de noroc îți poți albi șpăgile. Îl poți chema, părinte, când urmează ca o firmă de consultanță aleasă pe sprânceana puterii să se trezească cu 70 milioane de euro în cont ca să dea niște informații pe care se presupune că fiscul trebuia să le cunoască de mult. A naibii criză, cum îi îmbogățește pe unii! N-avem bani dar cheltuim.

În concluzie, ne așteptăm ca cei credincioși, la auzul celor două știri, să facă două cruci mari, să se dea cu capul de pământ într-o rugăciune și să bolborosească șuierat: ”Piei, Satană” la fel cum ceilalți, necredincioșii, să chiuie de bucurie și să cânte ”Hai, noroace, vino-ncoace!”

Nouă, celor care nu suntem nici dea dreptul necredincioși dar nici bigoți întru religie nu ne rămâne decât să rostim în barbă: ”Prost să fii, noroc să ai!”. Categorii:Politica în cuvinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: