Povestea telefonului fără ton


aaa tel

Ieri am avut o după amiază de coșmar încercând să descopăr de ce factura mea de telefon mobil s-a triplat deși convorbirile au scăzut ca număr și timpi. Am vorbit cu niște roboți, angajații de acolo nu sunt oameni, asta după o oră de căutat loc de parcare și o alta de stat la coadă. Rezultatul a fost că:

– De problema dvs. se ocupă o altă colegă dar acuma este ocupată, vă va contacta ea.

Cu alte cuvinte, și timp pierdut, și banii luați. A rămas doar o amintire principiul ”Clientul nostru, stăpânul nostru” . Și pentru că tot v-am povestit avatarul meu cu Orange, hai să vă povestesc și o istorioară hazlie cu Romtelecom.

În 1995 reușisem să mă mut într-un cartier destul de central al Iașului. Dădusem 3 camere la margine, într-un cartier unde nu voiam să crească copiii mei, pentru două camere. Nu-mi părea rău, era nevoie ca picii mei să crească într-un cartier sigur, chiar dacă stăteam mai înghesuiți. 
Apăruse telefoanele mobile dar nu-mi permiteam luxul, așa că aveam un telefon fix, în rețeaua Romtelecom.
Numai că într-o zi, telefonul meu a început să facă fițe, nu mai avea ton. De câte ori ridicam receptorul, în loc de ton, intram pe frecvența Poliției – Circulație și practic auzeam toate convorbirile dintre agenții de Poliție. Ehei, nu toate conversațiile erau de serviciu… 
Azi așa, mâine la fel, eram foarte supărată dar nu aveam timpul necesar să ajung la Romtelecom, lucram la Direcția Vămilor ca jurist și apăram peste 500 cauze în 6 județe așa că viața mea nu lăsa loc nici unui minut liber. Ajungeam acasă seara târziu și doar copiii mei știu ce greu ne-a fost la toți trei în acea perioadă. 
După vreo două zile, supărată că telefonul făcea aceleași fițe, mă hotărăsc, ridic receptorul și zic, aiurea:
– Băieți, dacă nu mi se rezolvă problema și în loc de ton la propriul meu telefon vă aud tot pe voi, să știți că îmi iau un carnețel și scriu toate afacerile pe care le faceți și pe care le aud când ridic receptorul. Apoi duc carnețelul într-un loc anume și sigur n-o să vă placă ce va urma.
Am spus aceste cuvinte și am pus telefonul în furcă, convinsă că vorbisem cu pereții și că doar mă răcorisem fără să mă audă cineva. 
Surpriză, în mai puțin de jumătate de minut, telefonul a sunat:
– Bună ziua, suntem de la Romtelecom, aveți vreo problemă de reclamat la acest număr de telefon?
Așa mi-a revenit tonul la telefonul buclucaș iar agenții de poliție au scăpat de carnețelul cu care îi amenințasem. 
Multă vreme m-am întrebat cum s-a putut rezolva atât de repede o cerere pe care nici măcar nu o făcusem.

 Categorii:Povestiri din viața reală

2 răspunsuri

  1. nici nu stiu cum sa caracterizez ultima patanie povestita ,chiar daca cronologic este prima ,Noroc chior ,ori ghinion curat ….? Eu sincer optam pentru faza cu carnetelul si azi ma racoream pe o plaja sub o umbrela colorata vesel si priveam la rasaritul soarelui …..dar delirez cum o fac de obicei . Ma incumet sa cred ca asta se poate intimpla cind practic nu ai concurenta, iar companiile de pe piata se transforma in carteluri ,care au ca unic scop profitul fara jena si fara frica in defavoarea clientului, care din stapinul lor a devenit sclavul pe vecie. Daca ce este acum pe piata telecomunicatiilor nu se reaseaza pe un fagas de normalitate fireasca .astfel de ”obiceiuri” se vor repeta la infinit ………dar cu profit ( pentru companiile implicate evident)

    • Ca să devii șantajist îți trebuie o anumită structură comportamentală pe care nu o am. Ghinionul meu, în loc să fiu pe plajă stau aici și mă judec cu casa de sănătate pentru datorii și cu băncile pentru întârzieri la plata creditelor. Probabil unii sunt făcuți să muncească, alții să profite 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s