Avem nevoie de Europa?


drepturi drepturi drepturiLa ce dracu ne ”trebe” nouă Europa? Ne-a mărit salariile? Nuu. Ne-a mărit pensiile? Nuuuu. Ne-a ieftinit gazele și energia electrică? Nuuuu. Ne face curat în grădină și în fața porții? Nuuuuuu. Nici măcar n-a dat și ea o rentă viageră fiecăruia dintre noi. Pentru că, nu-i așa, o merităm. Noi am mâncat salam cu soia în timp ce dumnealor se înfruptau din porcii noștri, asomați peste hotare.

Așa zic și eu, fraților, merităm atenția Europei! Nu suntem pieptănați, scuipăm cojile de semințe pe jos, bună ziua nu știm să spunem, hainele ne sunt murdare, limbajul e de mahala, dar nu e vina noastră! Europa ne-a abandonat la sfârșitul celui de-al doilea război mondial în brațele rușilor, acum să ne despăgubească pentru suferințele la care ne-a supus, noi suntem victimele lor. Și-atunci, ca și acum, noi nu avem nici o vină, americanii nu ne-au salvat, europenii nu ne-au apărat de ruși. Așa, să plătească, mama lor de capitaliști! Cum să ne fi apărat noi de comuniști? Să fi ieșit în stradă cu sutele, miile, zecile de mii, milioane și să-i arătăm lui Ceaușescu că suntem mulți și n-are atâtea pușcării pentru toți? Nu, doamne ferește! Noi ne-am repliat, ne-am ascuns prin unghere, am aplaudat, am cântat ode și ne-am văzut de aflatu-n treabă. Și pe vremea aia și pe vremea asta. Chiar dacă s-a schimbat sistemul, caracterul nostru a rămas același.

Așa că vă zic eu: dracu s-o ia de Europă trădătoare! Noi nu avem nici o vină, hărnicia ne dă afară din casă, ne pricepem la toate. Așa că ne dăm cu părerea la orice, suntem patrioți în declarații, cinstiți doar când îl arătăm cu degetul pe altul în timp ce înfundăm în buzunare vreo șurubelniță de la serviciu. Dar vă spun, n-avem nici o vină pentru asta! Vinovați au fost romanii, apoi goții și vizigoții, imperiile care ne-au stăpânit, fanarul, rușii și acum Europa. Toți au complotat de-a lungul istoriei împotriva acestui popor plin de calități. De ceilalți am scăpat, sau ne-a scăpat trecerea timpului. Mai rămâne să scăpăm și de Europa și uraaaa!, suntem liberi! Noi cu noi și împotriva tuturor, chiar și împotriva noastră.

Da, Europa să ne dea! Suntem cetățeni europeni și avem drepturi. Să ne lase în miorițele mamii noastre cu obligațiile! Alea sunt pentru sclavi, nu pentru oameni liberi. Iar noi suntem liberi. Liberi să mințim, să furăm, să ne prefacem că muncim, să comitem sperjur, să jignim gazdele în casa și la masa lor. Așa, de-al dracului, ca să vadă și ei ce neam mândru de mioritici zace între Carpați, Dunăre și Mare. Ne vor? Să ne accepte așa cum suntem.

Iar dacă nu le convine cum ne comportăm, dacă ne mai cer mult să fim mai educați, mai cinstiți, mai curați, mai nepenali, se sparge rânza-n noi. Și le spunem să-și ia magazionoaiele alea, cât halele de combinat, și să plece acasă. Să ne lase, nene, că ne descurcăm și fără ei. Iaca – așa, să-i văd eu pe subțirimile europene unde-or să-și mute Carffoururile, și Metroaiele, și Hornbachurile? Și cine or să mai muncească atât de intens și de loiali ca românașii în halele lor! Visăm că or să ne aplaude la scenă deschisă juma de glob de ce vitejii am făcut cu asta. Iar rușii, probabil, ne vor cânta o ”Kalinka, Kalinka, kalina maya”, să ne mai înveselească și să ne pregătească intrarea în pas de marș (funebru) spre inima lor primitoare. Iar noi, de parcă am dat în orbul găinilor, ne prefacem că am uitat cizma rusească și o pupăm chiar mai înainte de a o avea înfiptă în grumaz.

Cred că Europei îi tremură nădragii, de frică că mândrii români au ridicat vocea la ei. Și-și va cere iertare pentru cum a stat în genunchi Năstase, când a negociat condițiile primirii noastre în Uniunea Europeană. Ne va implora iertarea că ne-a cerut să îi dovedim cum și pe ce îi cheltuim banii, ne va ruga să o iertăm că ne-a jignit cerșetorii, și curvele, hoții de buzunare și de carduri, loazele trimise în Parlamentul Europei cât și pe cei care își pierd vremea prin Parlamentul României,  luând salariu ca să stea mai mult pe la Parchet spre a da declarații în dosarele în care sunt învinuiți sau inculpați. Cred că Europei îi va fi rușine că ne-a făcut miniștrii penali, că n-are încredere în Prim Ministru copiator.

Și, bineînțeles, cu lacrimi în ochi, ne va ruga să intrăm în Schengen. Iar ca semn de respect, ne va aduce câte un cornet de semințe fiecărui cetățean, ca să avem ce scuipa pe străzile Europei.

Pentru concursul Blogger European

http://ec.europa.eu/romania/focus/images/blogger-european-regulament-2013.pdfCategorii:Politica în cuvinte

Etichete:, , , , ,

8 răspunsuri

  1. Slabut articol… desi se vrea un pamflet, esti plin pana la refuz de idei false, neadevaruri istorice, sentimente si resentimente total gresite si nefondate. Induce cititorului un sentiment puternic anti-european, desi se cunoaste faptul ca marea majoritate a romanilor doresc integrarea in UE. Sunt socat sa aflu ca occidentalii mancau porcii nostrii ,, asomati”, ca Romania a fost abandonata de occident, ca nu suntem doriti in Europa deoarece spargem seminte si nu stim sa ne comportam in societate… etc. Dovediti prin acest articol, nu numai ca nu cunoasteti absolut nimic despre Europa, despre tarile occidentale, despre istoria adevarata asa cum a fost ea. Dovediti ca sunteti o frustrata lipsita de orice urma de verticalitate umana si de orice farama de logica. Sunteti dominate de o ura absolut impardonabila, in timp ce incercati sa va expuneti frustrarile in public. Am vazut ca sunteti notar public… ( dupa parerea mea, nu ar trebui sa fiti din motive destul de logice), mai vine cineva cu un act la parafat, mai semnati o hartoaga… banii daca nu curg, va pica destul de consistent. De ce incercati sa induceti ura si frustrarea contra europeana romanilor? Prea multi au luptat si au murit pt ca noi sa fim mprimiti in UE. Apropo: nu stiam ca altii ne cersesc sau ne-au cersit sa facem parte din uniune, eu credeam ca noi ne-am milogit sa fim acceptati, desi eram destul de departe de a indeplini conditiile la aderare. Va rog sa nu mai srieti astfel de materiale toxice si defaimatoare, ocupati-va mai bine de crosetat in timpul liber.

  2. DLE. STEFANESCU, DVS. CHIAR SUNTETI PROST…SAU VA SUPARA ADEVARUL CARE REIESE DIN IRONIA ACESTUI SUPERB BLOG? IN AFARA DE ASTA, CUM VA PERMITETI SA „VORBITI” ASA DESPRE O FEMEIE/DOAMNA CARE ASI EXPRIMA IN SCRIS O PARERE PERSONALA? PRIN COMANTAUL DVS. SE VEDE CAT DE MITOCAN SUNTETI SI CA VA LIPSESC CEI 7 ANI DE ACASA! MAI BINE „CROSETATI” DVS. SOSETUTE CU „DOAMNA” ACEEA DE LA ROSIA MONTANA…CACI ORICUM VA POTRIVITI IN „CUGET SI´N SIMTIRI”!

    • Mulțumesc de apărări. NU țin neapărat ca articolul (acesta sau altul) să fie lăudat dar în cazul de față ironia se vedea și din avion. Oricum, eu voi aproba fiecare comentariu câtă vreme nu folosește un limbaj care să conțină cuvinte triviale. Acela era pe graniță. Am trecut peste faza cu notarii că în zilele astea e la modă să te legi de ei 😀

    • Nu stiu cum se face (tehnic) sa reproduc, sonor si in scris, sunetele aplauzelor din Sala Palatului la un concert Stefan Banica! Pentru acest raspuns, dar, mai ales pentru superbul pamflet. Conu Iancule, ai urmasi/e, zac io …

  3. Romania nu a putut supravietui niciodata singura inconjurata de mari puteri!Sa aliat fie cu unii fie cu altii dintre marilie puteri ca sa-i fie bine si sa fie lasata in pace!Pana in 1989 si chiar pana in prezent asm fost sub ocupatie ruseasaca chiar daca suntem in Uniunea Europeana pentru ca Romania afost mereu condusa de hoti si de tradatori asa cum este si acum!Probabil ca d-na Lili Craciun tanara fiind si nestiind ce inseamna oci ocupatie Ruseasca(nu cea economica si politica sub care ne aflam acum)doreste sa iesim din Uniunea Europeana di sa intram in Uniunea Euroasiatica condusa de Rusia cu Ponta presedinte sustinut de tancule Rusesti ca in 1944! Nu stia aceasta doamna ca atunci cand esti sub ocupatie ruseasca rusii intra in casa oricarui om cu arma in mana violeza tot ce este de genul feminin copii femei tinere si batrane in timp ce unul din ei tine sub amenintarea armei toti barbatii din casa,dupa carte fura tot ce se poate fura in casa omoara pe toata lumea in functie de cat de beti sunt ca sa nu mai poata vorbi dupa care le da foc ca sa nu ramana urme!Din 1917 cand au rasturmat imperiul tarist si pana in prezent Lenin,Stalin,Hrusciov,Bresnev,Andropoov,au omorat 80 de milioane de oameni care nu au fost de acord cu bolsevismul comunismul socialismul acestia fiind in mare majoritate rusi dar si polonezi romani,unguri,cehi sarbi,evrei tatari,etc!Hitler nu reusise sa omoare decat 40 de milioane de oameni In Romania comunisii cu sprijin rusesc au omorit din 1944 pana in 1963 la colectivizare si nationalizare 80 de mii de oameni in afara de 10 mii care au murit torturati si infometati in puscariil;e comuniste!Asta vreti dumneavastra tanara si nestiutoare doamna?Revenirea ocupatiei sovietice sau rusesti bolsevice comuniste cum vreti sai spuneti ca sal sustina pe Ponta si PSD,sa-si pastreze puterea cu ajutorul tancurilor si armatei rusesti a lui Putin a carui marioneta este Ponta?Nu avem nici o sansa sa ramanem neutrii pentru ca nu ne va lasa nici UE nici Rusia!A mai incercat si Ceausescu din 1985 pana in 1989!Si cum a sfarsit?Dar el reusise de peste 20 de ani adica din 1969 sa se debaraseze de rusi din Romania!Si pentru asta a platit in 1989 prin tradarea tocamai a comunistilor care in mare parte tradasera Romania si au trecut de partea Rusilor!Acesti comunisti tradatori au dat lovitura de stat in 1989 in frunte cu Ion Iliescu si cu sprijin militar Rusesc caci asta a fost nu revolutie! in 1989 si sunt la putere si in ziua de azi cind o tanara doamna ca dumneavoastra doreste ca tot ei sa ramana in continuare la putere inca vreo 50 de ani cu sprijinul rusesc care asteapta la granita ca Iliescu si Ponta sa ceara asta!Eu sun un om destul de in varsta care a trait perioada de dinainte de 1944 si de dupa pana in zilele noastre si vorbesc in cunostinta de cauza!Mai puneti mana stimata tanara doamna si invatati istorie si pe urma scrieti daca este cazul ca Romania sa iasa din Uniunea Europeana si NATO si sa se alature Rusiei!Daca nu eram in UE si NATO,acum eram ocupati de Rusi!Spuneti si celor care va sustin parerile sa citeasca Istoria Romaniei caci se vad clar atat la dumneavostra cat si la ei carentele de cultura generala! Si mai spuneti-le ca al 3 lea razboi mondial a inceput de 2 luni! Va ve-ti convinge de ce spun eu anul acesta putin mai tirziu!Ve-ti fi dorit sa nu va fi nascut!Primul si al 2 lea razboi mondial daca ati auzit de ele au fost nimic fata de ce va fi acest al 3 lea razbi mondial!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: