De ce critic dreapta


de ce critic dreaptaCând erau mici, copiii mei încercau să scape de critici sugerându-mi că sunt alții mult mai răi decât ei. Cam așa și cu prietenii mei, ridică din sprânceană când văd că cel mai adesea critic dreapta (care dreapta?!) și acțiunile (sau de fapt tăcerea) ei. De ce nu critic stânga? Am să le răspund și lor ce le spuneam copiilor: ăia de stânga sunt răi dar nu mă interesează căci nu pe ei îi vreau. Câtă vreme iubesc principiile de dreapta mi se pare normal să doresc ca acei care spun că reprezintă dreapta să fie cei mai buni și să fiu supărată când mă dezamăgesc. Stânga nu mă dezamăgește, nu sunt ai mei. Nu m-a dezamăgit Iliescu, era comunist, ce să-i cer? Am suferit însă crunt datorită președintelui Constantinescu și a guvernării CDR. Așa că voi continua să critic dreapta, până când va fi cum o visez.

Iată, acum sunt turbată de supărare. N-am nici o îndoială, Mihai Răzvan Ungureanu e bun, Predoiu e bun, dar din păcate doar un post de președinte avem. Și-atunci? Unii îl vor susține pe Predoiu, alții pe Ungureanu. Sau poate și pe al treilea, Boc, ivit din ceață. Știu, o să-mi spuneți că în turul doi voturile celor care nu s-au clasat în cursă se vor duce spre cel aflat încă în bătălie. Poate. Teoretic. Cu un mare semn de întrebare. Cu condiția ca dreapta lui X să nu mai jignească pe cea a lui Y. Cu condiția efectuării unei curățenii pe partea dreaptă, cerută de mult timp, acea curățenie pe care a vrut Monica Macovei să o facă și pe care ați împiedicat-o, la alegerile din decembrie 2102. Ne vom uita cu atenție la listele voastre și dacă veți propune la europarlamentare oameni compromiși sau doar pentru că vă sunt fii, fiice, fini, cumătri, frați, cumnate și veri, s-ar putea să vă votați între voi. Dacă veți continua să faceți calcule pe hârtie, dacă nu veți asculta de glasul celor care empatizează cu dreapta și au ștampila în mână, dacă vă veți ataca în continuare unii pe alții, veți fi înfrânți la toate alegerile care vor urma. Pentru că se vor înmulți cei de dreapta care se vor fi săturat de certuri și vor sta acasă.

Așa că vă propun, treziți-vă! Dați semnalul că vă puteți înțelege, ieșiți în public și atacați împreună măsurile luate de stânga ce guvernează. Slavă domnului, aveți ce critica. Pentru că în acest moment mi se pare că tăceți complice sau vă atacați unii pe alții în loc să luptați împotriva acelui dușman comun ce stă în fața voastră, se preface că guvernează și se distrează cu viața noastră, cu viitorul copiilor noștri, cu democrația și cu independența justiției.

Oricum, unii dintre noi ne facem că nu vedem gunoiul care mai e pe dreapta, îl ascundem sub preș numai să nu mai fie stânga comunistă în frunte. O facem de multă vreme. Dar vă previn! Nu mizați numai pe asta, ne-am săturat să facem compromisuri doar ca să nu câștige comuniștii, ne-am săturat să ne prefacem că nu vă vedem defectele.

A venit vremea unui vot pozitiv sau a unui absenteism masiv, depinde de voi ce vom alege.Categorii:Politica în cuvinte

1 răspuns

  1. Am scris acest articol înainte de declarațiile lui TB că dacă ar fi și nu s-ar putea altfel, l-ar susține pe Crin Antonescu la Președinție. Dacă știam de ele, nu-l mai scriam, îmi dau seama că eu nu sunt de dreapta. Sunt romantică de dreapta, ceea ce este cu totul altceva
    .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: