Pe drumul către poarta raiului


Trei ore. Atât ne-a zis mecanicul că durează să ne pună înapoi cureaua de la alternator și niște role cu nume ciudate pe care mintea mea nici măcar n-a vrut să le țină minte. Ce să facem în trei ore? Puteam să stăm în cabană dar fix în trei ore se încălzea dacă făceam foc. Hmmm, nu era prea convenabil să stăm în frig și să facem foc ca să încălzim cabana taman pe când ar fi trebuit să plecăm acasă. Și-apoi, nu îmi era datoare viața cu o zi romantică întrucât grație curelelor mi-o furase pe cea de duminică?

Ba da. Așa că am pornit spre muntele Roșu să reconstituim romantismul pierdut de duminică din cauza blestematei de curea. Pe drum am primit un telefon de la un prieten care ne-a sugerat să mergem la cabana Ciucaș. Mai fusesem acum câțiva ani, lăsasem mașina jos, în Valea Berii și urcasem până sus, vreo cinci kilometri. Nu, nu aveam timp în trei ore să facem 10 km pe jos, așa că am refuzat oferta amicului. Și mai trebuia să și conducem pe seară, înspre București 120 Km. Exclus.

– Măi, dacă sunteți cu 4×4, mergeți! S-a făcut drum de mașină până la cabana Ciucaș.

DSC00384

DSC00385

DSC00416Drum de mașină până la cabana Ciucaș? Interesant, merita să mergem, eram cu un 4×4. La drum, o nouă zi minunată părea că ne așteaptă!

Un drum către cer, ăsta este drumul către vârful Ciucaș. Pădurea te însoțește de-a dreapta și de-a stânga drumului proaspăt pietruit, frunzele s-au așternut cuminți pe margine într-un covor ruginiu iar brazii semeți îți fac cu ochiul. Nu mă mai satur de priveliște, stau agățată de mașină, cu geamul deschis și filmez tot ce văd înaintea mea. Drumul este fermecător. poze ciucas 017

DSC00419Sus la cabană ne întâlnim cu cel care a creat acest drum. Un domn pe la vreo 60 de ani, român de prin Vălenii de Munte. A cumpărat ruina de cabană, a demolat-o și a construit o alta, frumoasă, modernă. A adus aducțiune de apă și curent electric din vale, pe sub pământ, a taluzat malurile vechii poteci pe care urcai la pas către vârf și a lărgit-o să încapă două mașini, pietruind drumul. Sunt câteva pasaje mai greu de urcat dar merită. Muncă de titan și investiție pe măsură. Are planuri mari, vrea să facă pe lângă vârful Ciucaș pârtie de ski, deja totul este pregătit. Doar că s-a împiedicat de statul român care nu-i dă voie. Cică distruge iarba alpină și nu știu ce cârtiță protejată.

DSC00488

DSC00487Dincolo de frumusețea locului care îți taie respirația, de drumul care pare că te duce direct către Dumnezeu, de pârâiașul care te însoțește de-a lungul drumului susurând  o melodie doar de el știută, nu m-am putut abține să nu-mi cobor mintea în real și să mă întreb: DSC00444

Dacă la Ciucaș nu poți face o banală pârtie de ski care n-a doborât nici un copac fiind gol alpin, pe motiv că distrugi iarba și ucizi o cârtiță protejată de nu știu ce lege, la Roșia Montană e voie să ”ucizi” 4 munți, să-ți fie indiferent de locul de baștină a unor oameni, de morții din cimitire  și să cianurezi traiul a mii de oameni de jur împrejur? Oare la Roșia Montană și în alte locuri din țara asta, nu mai este nimic de protejat?

cabana ciucasVă recomand să mergeți la cabana Ciucaș, veți fi în mijlocul unei priveliști care o să vă încălzească sufletul iar cabanierul vă va primi ca pe un oaspete drag.  Lăsați jos în Valea Berii toate grijile, necazurile, nevoile și sărăcia, luați cu voi doar sufletul curat și iubirea și, acolo sus, veți fi mai aproape de cer.Categorii:Povestiri din viața reală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: