Gra(ng)urii și vulturii pleșuvi (Parodie după noua lege a DNAului)


vulturi si grauriS-a făcut o ședință a tuturor gra(ng)urilor.

Cei mai mici, nemulțumiți, au pornit o ofensivă împotriva celor mari:
– Noi nu mai avem de unde să ciugulim semințe, toate le strângeți voi! Și nici măcar nu nu vă priesc foarte bine, iar pe cele din traistă puse pentru zile negre vi le confiscă din ce în ce mai des vulturii cei negri și pleșuvi ce dau iama prin cămara voastră. Pe plan local, la noi sunt doar ciori ce umblă după semințe, vulturi puțini și anemici și cu care ne putem înțelege. Faceți ceva că altfel, pornim o răzmeriță!
– Bine, hooo, lasă că vedem, vom analiza. au cedat gra(ng)urii cei mari în fața ciocurilor din ce în ce mai gălăgioase ale celor mici.
Strânși la ceas de taină, au analizat problema, au sucit-o, au învârtit-o, au întors-o pe toate fețele:
– Eu zic că piticoții din teritoriu au dreptate. Decât să adunăm cu japca tone de semințe dar să fim sub lupa vulturilor mari cu teama în suflet că ne pot confisca toate semințele și ne mai și pripășesc pe undeva, mai bine împărțim prada în 7 zări, încât să fie mai greu vizibilă. Chiar dacă pentru asta și-or lua în cioc și ăștia micii câteva semințe.
– Da, a sărit un altul. Mai cu seamă că la marginea cămării, risipită în mai mii de locuri, e mai greu de observat că grămada de semințe e la fel de mare. N-or să-și dea seama păsărelele proaste care ne-au ales că de fapt prada-i aceeași sau chiar mai mare. Iar ciorile sau vulturașii mai mici pot fi mai bine ținuți în frâu, îi avem la mână cu toate semințele. Așa că vor tăcea, își vor primi partea din tain dar grosul ni-l vor returna nouă sub formă de obol pe care-l vom depozita doar în cămările din străinătate. Acolo unde vulturii pleșuvi nu pot să zboare
– Asta-i soluția! a conchis unul ce părea a fi un fel de gra(ng)ur șef. Împărțim cămara în mai multe cămări, mici și risipite. Avantaje? Mai greu de văzut, mai greu de descoperit. Și în nici într-un caz nu poate fi confiscată odată întreaga cantitate de semințe de vulturi, chiar de or fi între ciori și unii dintre acestea. Iar dacă vor pica și din pigmeii noștri, vor pica unul pe ici, unul pe dincolo dar nu toți odată.
– Pare periculos, s-a împotrivit un altul. Ne facem dependenți de gră(ng)urașii ăștia mici. Dacă nu ne mai dau cota de semințe, se fac puternici și mâine ne iau locul pe cracă?
– Gata, a intervenit un gra(ng)ur bătrân, ce părea că nici nu-și mai știe anii dar pe care ceilalți îl priveau cu teamă și respect amestecat cu dragoste bolnavă. NU vă mai certați între voi. Hotărârea este luată. S-au înmulțit atacurile vulturilor pleșuvi asupra noastră, riscăm să ne confiște întreaga cantitate de semințe, iar voi mai stați pe gânduri? Nu vedeți câți priponiți sunt dintre noi sau pe cale să fie? Împărțim prada în mii de cămări mai mici. Iar dacă pigmeii nu vor ști cine suntem noi și ne vor trăda, avem noi ac de dosarul lor, strecurat pe sub ușa vulturilor pleșuvi. Iar ei știu asta! În felul acesta, cred și gră(ng)urașii noștri că împlinim principiul pe care îl tot fluturăm: dați câte puțin din tainul luat cu japca să ajungă la toată lumea.

Toată sala a izbucnit în aplauze prelungite. Gra(ng)urul cel fără de moarte îi păstorise de un sfert de veac și nu-i învățase niciodată de rău, îi mângâiase pe creștet când veneau în cioc cu pradă mai mare, îi oblojise, îi luase sub aripa lui protectoare. Da, vocea lui trebuia ascultată. El era boss-ul.
Așa s-a născut legea furtului de semințe în rate. Sub o anumită cantitate, invizibilă și de neluat în seamă pentru vulturii pleșuvi și negri.Categorii:Politica în cuvinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: