Anii 60 se reîntorc în forță.


pungestiComuniștii au vrut canalul Dunărea – Marea Neagră și Bumbești Livezeni și demolarea clădirilor pentru ca să construiască blocuri mari și urâte în locul loc. Și pentru asta nu s-au sinchisit dacă s-a murit pentru asta, s-au distrus vieți, familii. Nu i-a interesat de dreptul omului asupra pământului, l-au confiscat și i-au trimis să moară pe proprietari în cutiile de chibrituri pe care le pregătiseră pentru ei. Megalomania le-a întunecat mințile, s-au crezut stăpâni pe țară, pe visele noastre, pe viitorul și pe libertatea noastră. Au ucis  intelectualitatea pentru că le era frică de ei, îi urau pentru că erau educați, pentru că știau că nu au cum să ajungă la gradul lor de cunoaștere și înțelepciune.

Neocomuniștii n-au mai vrut să construiască nimic. Au vrut doar să se îmbogățească rapid pe principiul ”după noi potopul”. Pentru că și-au dat seama că nu va trece mult până când oamenii vor simți că sunt aceiași lupi, îmbrăcați în piele de oaie. Și pentru asta au jefuit țara asta bucată cu bucată. Au dispărut fabrici și uzine, combinatele au fost dezmembrate și vândute pe nimic, tot ce au construit bunicii și părinții noștri cu sânge, cu foame și frig s-a transformat în fiare vechi. Unde sunt marile procese ale combinatelor dispărute, ale managerilor care au dus fabricile în faliment, căpușărindu-le? Din când în când am senzația că justiția ne mai dă un os de ros pentru ca să credem că este democrație: un Năstase care a vândut toată economia stă în pușcărie nici un an pentru o găinărie, un Voiculescu care și-a însușit toate fondurile firmei românești Crescent ia o sancțiune de cinci ani pentru o infracțiunea mult mai ușoară, un Becali care a fraudat (împreună cu reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale) hectare de teren aparținând statului stă în pușcărie câțiva ani plătind un prejudiciu minuscul față de valoarea pe care i-au adus-o terenurile în cauză. Sigur, suntem și noi vinovați că am asistat impasibili la jafurile voastre, că ne-am trezit doar când am văzut că nu mai este aproape nimic în jurul nostru. da, avem și noi o vină dar criminalii sunteți voi!

Pentru susținerea lor în campanii le electorale, pentru dorința lor nestăpânită de a ajunge în fruntea statului doar ca să mai fure ce mai este de furat în țară, oamenii politici care s-au cocoțat în funcții imediat după 1989  au trecut peste voința oamenilor și ne- au vândut însuși viitorul nostru și al nepoților noștri unor companii străine care le-au finanțat vacanțele exotice și viața de huzur.

A mai rămas de vândut doar pământul de sub noi cu bogățiile din subsolul lui. Ultima redută pe care vor să ne-o ia. Ce ne mai rămâne? Să murim apărându-ne glia în fața acestor animale care s-au transformat în dușmanii poporului român? Iată că azi la Pungești se moare pentru pământul străbun, pentru a nu fi distrus de cei care n-au nici o milă că apa va fi otrăvită, că se va zdruncina pământul din ce în ce mai des, că traiul lor tihnit se va transforma în iad. Ce se mai poate întâmpla? Să ne trimiteți pe toți la un nou canal? Imaginile de la Pungești îmi amintesc de acelea pe care mi le povestea bunicul când au venit comuniștii să le ia pământurile.   Ne-am întors acolo, în anii 1958 – 1962, în plin comunism, în care cuvântul omului nu contează, în care libertatea de expresie poate fi înfrântă cu tunurile de apă sau cu bâtele de către jandarmi, în care dreptul la liberă circulație a murit. Azi nu mai ai voie să te duci la Pungești, îți este interzis. Acesta este statul de drept din România!

Dacă constituția spune că puterea aparține poporului care și-o exercită în Parlament prin reprezentanții săi atunci mi se pare că poporul este cel care decide dacă vrea exploatare hidraulică cu gaze de șist ori dacă vrea exploatare auriferă cu cianuri.Da, chiar dacă românii din Pungești au votat USLul azi sunt de partea lor. Pentru că vina de a fi votat pe niște comuniști nu este numai a lor este și a noastră, a tuturor celor care nu ne-am coborât din înălțimile intelectuale să le explicăm ce rău poate face comunismul, pentru că ne-am țuguiat buzele a dispreț față de ei. Nici cei care s-au situat de dreapta nu le-au dat importanță, oamenii aceia au fost buni numai să voteze, din patru în patru ani, crezând și în promisiunile unora și ale altora.

El, poporul este suveran și stăpân, puterea este a lui. Nu voi sunteți stăpânii pe țara asta! Voi, cei ajunși în funcții, trebuiați să apărați vrerea celor care v-au trimis acolo,  nu să puneți jandarmii pe ei. Iată motivul pentru care ieșim în stradă. Pentru că voi, mandatarii noștri, ar trebui să reprezentați în parlament dorințele poporului și nu buzunarele voastre. Ori voința noastră este NU gazelor de șist și NU exploatării cu cianuri. Ieșim în stradă să ne luăm puterea înapoi și să vă spunem că nu ne mai reprezentați, ați încălcat de mult mandatul  pe care vi l-am dat.Categorii:Politica în cuvinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: