Sunt mândră să fiu alături de ei!


DSC00022A șaptea rundă de manifestații pro Roșia Montană. Am reușit să fac tot traseul, chiar dacă m-a omorât spatele.

A fost o zi superbă, plină de soare atât pe cer cât și în sufletul meu. Pentru că mi-s foarte dragi tinerii care manifestă. Dacă România ar avea 22 milioane de cetățeni cu atât de bun simț ca tinerii care manifestă pentru interzicerea exploatării cu cianuri, am fi cea mai educată țară din lume.

Da, știu, multora nu le plac. Cei care sunt fani Băsescu pentru că au fost pe la Cotroceni și au strigat împotriva acestuia, știut fiind că președintele este pro exploatare. Cei care sunt fani Ponta pentru că au strigat la Guvern demisia căci acest guvern ține cu dinții de contractul cu RMGC, în ciuda tuturor protestelor, a specialiștilor care spun că lucrurile nu-s în ordine. Nici un politician nu-i simpatizează, pentru că strigă împotriva întregii clase politice.

Și de ce nu ar striga? Nu cumva din toate partidele sunt oameni politici care sunt anchetați, cercetați pentru fapte de corupție? Nu cumva din toate partidele stau prin pușcării astfel de oameni? Nu cumva toate partidele s-au rotit la guvernare și în afară de scandaluri despre contracte cu iz de penal, altceva nu au văzut? Au crescut în această corupție extinsă ca un cancer la toate partidele așa că eu îi înțeleg.

Nu m-am dus la manifestație pentru a-i influența să facă altfel decât le este voința. M-am dus să fiu alături de ei, cu bucuria că în sfârșit o parte a României s-a trezit, că spiritul civic nu a murit, că generația pe care o credeam absentă este vie și-și revendică vrerea.

Cei de vârsta mea avem tendința de a le da sfaturi, de a le spune că știm noi mai bine ce au de făcut, că altele sunt problemele reale ale României. Nu neg, România are atâtea probleme încât nu știu dacă le-ar rezolva nici dacă ar ieși toți 20 de milioane în stradă. Numai că eu nu am fost acolo cu intenția de a fi profesor în fața unor elevi neștiutori. Am fost acolo ca un om simplu, la manifestația lor, cu respect pentru că ei au reușit de 7 săptămâni să se adune cu miile, să nu fie violenți, să crească, să înțeleagă cu fiecare duminică care este boala acestei țări.

DSC00079Am fost acolo cu bucuria că pot manifesta alături de ei și pentru ei. Și dacă vor da greș, poate ar trebui să ne întrebăm dacă noi nu avem nici o vină într-un eventual eșec.

#unitisalvamCategorii:Politica în cuvinte

2 răspunsuri

  1. „Nu m-am dus la manifestație pentru a-i influența să facă altfel decât le este voința. M-am dus să fiu alături de ei, cu bucuria că în sfârșit o parte a României s-a trezit, că spiritul civic nu a murit, că generația pe care o credeam absentă este vie și-și revendică vrerea.” . Respect !
    Fac parte dintr-o generatie care si-a spus/ nu si-a spus parerea si nu si-a impus vrerea cand a fost vorba despre cum voia sa traiasca ea si copiii ei. Chestie de curaj. Acum, cand e vorba despre destinul nepotilor, le-ar place sa-i inghesuie intr-un sablon sau altul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: