Vrăbiuța secretara, frumușică și sprințară


vrabiuta secretara

La câte evenimente demne de reprezentația unui circ s-au petrecut în ultimele zile aș putea să aleg să scriu despre o mulțime de subiecte.

Aș fi putut să scriu despre cel care, după mai mult de 1000 de zile în care a avut procesul penal pe rol, astă noapte a fost săltat și dus la Penitenciar, condamnat  fiind la 7 ani de închisoare cu executare. Sunt sigură însă că despre Cătălin Voicu, ajuns general și consilier prezidențial grație  lui Iliescu, ați citit o grămadă de știri așa că nu vă mai îngrețoșez și eu cu aceleași lucruri pe care le știm cu toții. Să-i urăm doar un bun venit la Rahova/Jilava.

Aș fi putut să scriu impresii despre Congresul PSD: despre modul sfidător în care au ales social – comuniștii să trateze justiția (”Bine-ai revenit acasă, Adrian”, ”Adrian, ai plătit pentru noi toți”, ”Vivat domnul Președinte”, ”Adrian Năstase, un reper moral”), despre atribuirea regiunilor către baroni mai înainte de regionalizarea prin lege. Sunt sigură însă că urechile dvs. au auzit de zeci de ori despre evenimentele din Congresul PSD, reluate pe toate televiziunile până la plictiseală așa că m-am oprit și din acest subiect.

Aș fi putut alege să scriu despre cum își bate joc de noi televiziunea națională luându-ne bani pe abonamentul obligatoriu și având în ultima vreme drept invitați pe Voiculescu – alias Felix – câștigător la săritura peste justiție sau pe Mihai Gâdea și Mircea Badea, marii jurnaliști ai neamului, cei care prin emisiunile lor au manipulat votul în 9 decembrie în beneficiul unor penali instalați azi în Parlamentul României. Hmm, nici subiectul ăsta nu-mi place, numai să vorbești chiar și în dispreț despre cei doi înseamnă să le dai importanța pe care nu o merită.

Așa că am ales să scriu despre o secretară. Cum spunea celebrul actor Toma Caragiu, ”frumușică și sprințară”. Pe vremea tinereții mele fetele care nu erau foarte proaste și visau să ajungă studente dar nu erau nici foarte deștepte să ajungă studente ajungeau secretare. Sigur, dacă aveai un tătic în spate. Eiii, dacă aveai un Bursuc sau mai bine un Elefant în spate, postul de secretară era într-un birou mai mare, cu geamuri luminoase, cu cafea și țigări fără număr prin sertare. Iar maimuțele care comentau și care riscau să le pască ”un transfer” existau doar în pamflete. În realitate maimuțele erau cei care își încovoiau spate și intrau în birou spunând umil: ”Sărut mânușițele, domnișoara secretară, v-a trimis nevastă-mea două găini de țara și 10 ouă. Ați putea pune o vorbă bună la șefu și pentru mine?”

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult, elefanți sunt, bursuci estem, maimuțe gârlă. Doar secretarele nu prea mai vor să fie secretare, visează mai mult, funcții înalte în Parlament iar unele chiar le și obțin. Ați ghicit, azi vorbim despre unul dintre cei mai tineri parlamentari, Elena Cătălina Ștefănescu, până mai ieri vrăbiuța secretară a dlui Dragnea, azi reprezentanta noastră în camera Deputaților din partea maimuțelor din Turnu – Măgurele, Teleorman, tot cu spatele încovoiat și astăzi.

Tânăra de 24 a absolvit cursurile Facultății de Limbi Moderne Aplicate la Universitatea București, s-a specializat în engleză-rusă, apoi a plecat cu o bursă de un semestru la Moscova, la Institutul Puskin. A mai absolvit un masterat de politici publice la SNSPA și acum urmează cursurile Institutului Diplomatic Roman. Fată cu carte Vrăbiuța noastră nu ca amărâtele alea de secretare de pe vremuri. Și cu perspective de viitor, aproape că-mi vine să-i spun Mafalda. În timp ce tot tineretul vrea să se specializeze în limbile europene că-i la modă, Cătălina alege limba rusă. Vedeți perspectiva, intuiția, viziunea despre viitor a domnișoarei?

M-am tot întrebat ce anume a recomandat-o pe Cătălina să ajungă parlamentar?  Din presa locală și centrală am spicuit:

– A fost secretara personală a lui Liviu Dragnea, secretar general al PSD şi considerat mare baron de Teleorman.

– Este fiică Cristianei Barbu, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, numită de Victor Ponta, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

– A fost angajată pe post de consilier, cu o leafă bună (36.000 lei/an) pentru Alexandria, la o fermă de vaci de lapte: Agrotrust SRL Alexandria. Firma îi aparţine lui Mihai Slăvescu Putineanu, finul şi fostul director de cabinet al lui Liviu Dragnea, dar şi contributor generos la puşculiţa PSD. Soţia lui Putineanu, Mădălina Carmen, a fost şi ea consiliera lui Liviu Dragnea.

– A fost plătită în anul 2010 (pe când avea 21 de ani) atât de Ministerul Tineretului (5.000 de lei), cât şi de Camera Deputaţilor (5.830 de lei).

– În anii ’80, Liviu Zorilescu, bunicul tinerei candidate i-a fost şef, la Direcţia Agricolă Vâlcea, actualului baron PSD de Vâlcea, Ion Câlea, bun prieten cu Dragnea, cel care a recomandat-o pe Cătălina Luceafărului de Teleorman.

Iată deci că tinerica noastră Cătălina, aspirantă la rangul de Luceferiță a politicii românești a avut toate calitățile necesare să fie pe lista PSDului. Chiar merită și niște laude, Vrăbiuța și-a întrecut Elefantul la voturi (pardon, Bursucul, off, pardon… maestrul), a fost votată cu peste 70% de maimuțele din Turnu Măgurele pe care nu o să le pască un transfer ci patru ani de foamete și stat la coadă la ajutoare sociale și pomeni social-democrate. Asta dacă noi o să mai avem de unde umple coșnița bugetului.

Să-i urăm și noi, cei de dreapta, bun venit Vrăbiuței în meandrele politicii. Și să ne dorim ca aportul ei la legislația românească să fie în varianta de desen animat, nelipsind dintre legile patriei acordarea de drepturi lui Tom și Jerry. Totul cu acordul ștengăresc – patriarhal al Elefantului.

Post Scriptum:

Scriam acest articol în 23 aprilie. Între timp, Elefantul are probleme grave cu Tigrul din pădurea tutelară (cică ar fi șmenuit în interesul PSD voturi la referendumul de demitere al președintelui Traian Băsescu) așa că n-ar fi exclus să se lase cu o tăiere de trompă.
În schimb, Vrăbiuța, deputățeasă, trece de la Comisia de învățământ și tineret la Comisia Juridică. Păzea, vin legile date de ”frumușica și spințara” Cătălina.Categorii:Politica în cuvinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: