Se rupe, nu se rupe USLul


margareta1

Nu-i săptămână să nu aflu că gata, PSDul nu se mai suportă cu PNLul și urmează un divorț. Cum strâmbă puțin gura Ponta la Antonescu sar cinci ziariști și anunță triumfal : ”Divooooorț”. Cum rânjește un pic Ponta la Antonescu mai sar trei și ne comunică : ”Clar, USLul se desparte”. Fiecare articol e rostogolit pe wal de cei care nu sunt tocmai fericiți de acest mariaj între o ”demoazelă” și un ”cârlan” și fac cruce de mulțumire că iacă-tă, ”o dat Dumnezeu să îmi asculte rugăciunile, mulțumesc, Doamne !”.

Frate, nici mie nu-mi place căsnicia între cele două partide dar vă spun părerea mea: Nu se rupe USLul, nu mai sperați degeaba la rupturi, despărțiri, divorțuri. Oricâte amante ar sta pe la colțuri încercând să înșface ori PSDul ori PNLul, căsnicia celor doi merge mai departe. Pentru simplul motiv că nu s-au luat din dragoste ci din interes. Dragostea se mai termină dar cu interesul e mai greu, ori interesul dintre cele două partide nu a pierit încă.

Hai să vedem cum ar fi dacă rugile ar fi ascultate și divorțul chiar s-ar produce.

Să presupunem că ”cârlanul” i-ar spune ”demoazelei” să-și ia bagajele și să plece la mă-sa. Ce s-ar întâmpla:

– PSD are în parlament un număr de 162 de deputați (din total 412, reprezentând 39%) și  63 de senatori (din total 176, reprezentând 35,79%) ceea ce nu-i asigură o majoritate la absolut nimic. Iar nimicul ar începe  prin moțiune de cenzură și upsss, căderea Guvernului Ponta II, III, nuștiucât ar fi votată cât ai bate din palme. Căci să nu credeți că Antonescu, jignit în dragostea lui de funcții, nu i-ar pune pe liberali să voteze împotriva iubitului de mai ieri, Ponta. Și să nu credeți că PDLul lu dom Blaga s-ar sfii să se unească cu PNLul lu dra Antonescu împotriva tiranului de Ponta. Iar UDMRului dacă-i dai două trei ciozvârte, trece cu bagaje cu tot de partea celui ce poate obține puterea. Restul din Parlament, PPDD, PMP (că așa din traseism centuristic, au și ei parlamentari), nu contează. Adicătelea, dacă Ponta o trimite pe Antonescu la mă-sa  s-a lins pe bot de funcția de Prim – Ministru iar pretenarii lui din partid, de funcții de miniștri, secretari de stat, directori cu jdemii de euro venit pe lună, afaceri grase și bănoase. Păi cum dracu să fii de acord cu asta ?

Bine, dar PNLul? În fond dacă ar trece în opoziție și l-ar da jos de la Guvernare pe ”Micul Titulescu” ar ajunge înapoi la guvernare alături de PDL și ce mai e pe-acolo prin parlament. Ceea ce ar însemna că nu pierde nimic, și-ar da demisia din funcții azi și săptămâna viitoare ar fi din nou miniștri.

– Ar putea fi adevărat, dacă ne uităm la procentele PNLului  (un număr de 100 de deputați (din total 412, reprezentând 24,74% și  50 de senatori (din total 176, reprezentând 28,46%). Numai că Antonescu, ”capo di tutti capi” din PNL, știe că dacă o face s-a lins pe bot de candidatură la Cotroceni. N-aș crede pentru nimic în lume că Blaga (cu al lui Predoiu), Marian Preda (cu al lui Tomac), Răzvan Ungureanu (cu al lui Ungureanu) s-ar da cu toții politicoși la o parte și i-ar croi cărare lui Antonescu la Cotroceni. Și să nu-l uităm pe Președintele Băsescu care a spus bye, bye și PNLului de pe vremea lui Tăriceanu dar Adio și Pdlului lui Blaga. Cei care azi fac opoziția de dreapta (vorbește lumea!) nu se pot înțelege unii cu alții care să stea în frunte în bătălia pentru Prezidențiale, d-apoi să aibă amabilitatea să-i facă loc lui Crin, demagogul naționalist, cel care a umplut parlamentul de Becali și Fenechii, cel care a făcut pact cu dracu Felix doar doar i-o netezi cineva drumul spre cucuveaua din palatul Cotroceni.   

Da, mi-ar spune scepticii, dar de ce l-ar lăsa PSDul pe Antonescu la Cotroceni când șansa lui Ponta este mai mare? De ce ar accepta taica Ilici să dea președinția unui liberal când cu toții știm că visul lui de aur după ce ne-a fraierit în 90 și a luat puterea este să distrugă partidele istorice. Păi simplu, pentru că PNLul nu mai are nici o istorie. Brătienii s-au lămurit de mult asupra principiilor de stânga ale așa zișilor liberali, de deputații și senatorii liberali parcă adunați de prin pușcării. S-a mai ”democratizat” și tătuca Ilici, nu vrea să dispară partidele istorice, îi place mai mult cum și le-a agățat la butonieră.

Ce contează ce popândău stă la Cotroceni dacă țara este pe mâna PSDului, fac ce vor când vor și cum vor ? Banul contează. Antonescu ar sta să asculte pupăza și din când în când își va arunca pletele pe spate să primească vreo delegație, să dea niște medalii. Rolul său va fi pur decorativ și el știe asta dar în nebunia lui de a ajunge ”EU, EU Președinte” se va mulțumi să fie și un președinte de paie. La comoditatea lui, după 4 ani de dormit la Cotroceni, toată viața va sta în Primăverii, cu SPP la poartă, mașină, șofer, așa că visul lui se va fi împlinit.

Așa că, părerea mea, nu cred că se va rupe USLul. Și, cum dreapta face tot ce-i posibil să-și rateze șansele în cursa de la Cotroceni, aș bate și un pariu că Antonescu va ajunge acolo.  

Ar mai fi o variantă, nu-i așa? PSDul cu PDlul + alte formațiuni (PMP?)… Dar despre asta, e prea devreme să ne dăm cu părerea.  Categorii:Politica în cuvinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Doctor de Romanica'

Aventurile unui doctor in tara tuturor posibilitatilor

CER's Blog

Just another WordPress.com weblog

Alexandrina Chelu's Blog

Oameni de valoare

anacronietzsche ~ fara semne ~

haihui printre cioburi de gand

daniela.tarau

despre miracolul vietii...

France Forever

Site de povestiri din/cu/despre si in Franta.

nwradu blog

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

My Weekly Book

"Sometimes, I love books more than I love people..."

Mistreata Neprietenoasa

Ce gandim, dar nu vrem sa recunoastem ...

Colivia cu papagali

Unii au o pasarica, altii au un stol cu pasarele. Eu am doar o colivie cu papagali.

Dragusanul.ro

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

biographia litteraria

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Omul cu Ochelari

Zâmbește! Mâine poate fi și mai greu!

The Amelie's

Povești mai noi și mai vechi, de aici sau dintr-un alt univers

%d blogeri au apreciat: